Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tapeta w ornamenty a dywan

maksimini

Recommended Posts

Na ścianie w sypialni (tej za wezgłowiem łóżka) mam położoną tapetę w ornamenty ( tło jest w złamanej bieli, a w ornamet w bardzo jasnym beżu), reszta ścian jest w złamanej bieli, a łóżko białe. Na razie innych elementów w sypialni brakuje. Docelowa kolorystyka ma być biało-beżowo-szara (może dodam jakieś drobne elementy kolorystyczne np. poduszki). Ponieważ sypialnia na tym etapie jest mało przytulna chcę choć trochę ocieplić wnętrze i dodać zasłony i dywan. Nie mam wyczucia w łączeniu wzorów. Czy do takiej jednej ściany w ornamenty pasuje dywan we wzory? jeśli tak to jakie? Wiem że najbezpieczniej byłoby położyć gładki dywan, ale lubię wzory i wolałabym wzór, choć nic na siłę. Ponieważ zdjęcie tapety jest słabo widoczne (wzór na tapecie jest naprawdę jasny) to załączam jeszcze link do strony produktu oraz tapetę tego samego producenta z takim samym wzorem jak mój ale w innej wyraźniejszej kolorystyce. Z góry dziękuję ze wszelkie podpowiedzi.

tapeta.jpg tapeta1.jpg

Ta pierwsza jest moja, ta druga ma wzór identyczny ale kolorystyka wyraźniejsza

A tu link do mojej tapety

http://innetapety.pl/tapeta-florentine-449006

tapeta.jpg

Edytowane przez maksimini

Elfir wstrzeliłaś się w 10 :) Też myślałam o marokańskiej koniczynie i to dokładnie o tym dywanie który pokazałaś na zdjęciu. Moim zdaniem pasowałby ale tak jak napisałam nie mam wyczucia w łączeniu wzorów więc wolałam zapytać. Tylko pomóż jeszcze w kolorze - taupe czy sand? No i zasłony wtedy już gładkie, prawda? A dodatki w kolorze morskim pasowałyby?

• 4 weeks później...