DrKubus 15.03.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Budowa, budową, ale naszło mnie takie spostrzeżenie, że zostanie mi sporo sprzętu budowlanego i zastanawiam się nad wypożyczaniem go forumowiczom, ale długoterminowym. Obserwując rynek wypożyczeń, wiem że nie opłaca się (szczególnie samobudującym) korzystać z tej formy, bo wiadomo, że koszt wypożyczenia np. wkrętarki do płyt kartonowo-gipsowych na miesiąc zwykle przekracza koszt samej wkrętarki. Jak myślicie, gdyby koszt wypożyczenia sprzętu dobrej jakości sprzętu np. w/w wkrętarki, czy podnośnika do płyt, był 100 zł/mies. to czy byliby chętni?Jaki sprzęt mógłby jeszcze cieszyć się zainteresowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 raczej ludzie zainwestują we własny sprzęt, jeśli maja go używać aż miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.03.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Daj sobie spokój z wypożyczaniem sprzętu. Po pół roku będziesz miał wszystko w proszku. Wszystko z tego czego nie ukradną. Duże wypożyczalnie takie jak Boels czy Ramirent zarabiają głównie na dużym sprzęcie. Drobiazg typu wiertarka to dodatek. Oni mają ubezpieczenia, mają kaucję, mają tani serwis, maja procedury. Ty będziesz się stresował, bo przyjdzie "fachowiec" i powie, że się wiertarka zepsuła, nie z jego winy, albo, że ukradli z budowy. Będą też tacy, co nic nie powiedzą ale oddadzą ci sprzęt naprawiony tak, by tylko działał. Będą i tacy z fałszywym dowodem. Znam to, bo kolega kilka lat temu miał podobny pomysł. Roku nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts