wickermann 15.03.2017 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam, właśnie zerwałem połowę płytek na balkonie Klej zamiotłem szczotką, pod płytkami mokro... Balkon jest tego typu: http://i.imgur.com/vh38iHO.jpg Z tą różnicą, że pod okapnikiem jest u mnie rynna. Zamierzam założyć porządną hydroizolację, na to płytki. Nad jednym się zastanawiam. Czy jest sens wyprowadzać płytki poza obrys płyty, tak jak było do tej pory ? Gdzieś widziałem film, jak spodnią część płytek stykających się od dołu z czołem płyty balkonowej fugowali uszczelniaczem poliuretanowym. Czy jedyną słuszną opcją jest dać nowy okapnik pod płytki ? Dlaczego oryginalnie okapnik jest tak oddalony od płytek ? Czy takie rozwiązanie ma jakikolwiek sens ? Woda nie podcieka wtedy pod płytki ? Wydaje mi się, że leje się też trochę na czoło płyty ... Czy czoło płyty balkonowej można pokryć jakąś szpachlą dla ochrony przed wnikaniem wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts