Remiks 19.03.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Zgadza się posty znikają, dlaczego ? Ale wróćmy do tematu No to wróćmy do tematu. Pytanie z podpowiedzią elpapiotr pytając o układ zasilający miał na myśli czy to przypadkiem nie jest TT, na początek postaraj się na to pytanie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 20.03.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 A co pod działalność nie można mieć zasilania z domu ? Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem aby energetyka to kontrolowała. Ja prowadzę warsztat zasilanie mam z domu niebawem będę miał bezpośrednio ze skrzynki bo doszły prądożerne narzędzia i nie chce przesilać instalacji domowej. Mało kto pod działalność robi osobne przyłącze po cholerę płacić wyższe rachunki za prąd. Tak naprawdę jeszcze nie spotkałem się żeby ktoś z moich znajomych robił osobny licznik pod warsztat przy domu. Do pierwszej kontroli z urzędu skarbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 20.03.2017 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 O, inni byli szybsi ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 21.03.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Urzędu skarbowego nie interesuje mój prąd, nie wrzucam go w koszty ani nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 21.03.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 A co pod działalność nie można mieć zasilania z domu ? Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem aby energetyka to kontrolowała. A Ja się spotkałem z dwoma realnymi przypadkami (ślusarnia i stolarnia). Oba zakończyły się identycznie DOMIAREM OD ENERGETYKI ale takim konkretnym. A zaczęło się niewinnie..... sąsiadom mrugało światło w takt pracy spawarek i pił taśmowych i zaczęli drążyć temat po sąsiedzku. Spawarki już nie działają na osiedlu, a stolarnia ma własną linię od trafo. Od strony fiskalnej, to że coś przyoszczędziłeś na prądzie jest Twoim nieujawnionym dochodem. Podobnie jak niejeden elektryk oddaje złom miedziany jako osoba prywatna, a nie jako firma. Masz po prostu szczęście, jeszcze nie miałeś kontroli z UKS i masz wyrozumiałych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.03.2017 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Może i mam szczęście ale nikt z moich znajomych nie zmiana taryfy w momencie gdy rozpoczynał działalność. Rozmawiałem wczoraj z sąsiadem obok co ma warsztat samochodowy kilkanaście lat i mnie wyśmiał ma jeden licznik i taryfę G11 i nikt go nie czepiał do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts