e_nygma 24.03.2017 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam, należy PEN rozdzielić na szynie PE a nie GSU. FR-a najlepiej zastosować 3-polowego zarówno dla TN-C-S jak i TNS. P.S. DV M TNS 255 B+C czasem pojawia się w bardzo dobrej cenie na all... No wreszcie konkretna odpowiedź , dziwne że wcześniej google mi tego nie znalazł , poprawiłem schemat teraz powinno być dobrze podzielone PEN, a ten ochronnik DEHN powala ceną w stosunku do ABB lub Legranda nie licząc tanich na allegro. ps on też chyba jest 4 polowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.03.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 No wreszcie konkretna odpowiedź , dziwne że wcześniej google mi tego nie znalazł Należało czytać ze zrozumieniem post #10 tego wątku, nic więcej. a ten ochronnik DEHN powala ceną w stosunku do ABB lub Legranda nie licząc tanich na allegro. Bo to jest ochronnik, nie atrapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.03.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 elpapiotr piszesz jakoś tak niezrozumiale że nawet elektryk z uprawnieniami nie może zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 24.03.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 UB jeszcze do niczego nie zobowiązuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 24.03.2017 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) To teraz koledzy powiedzcie które ochronniki polecacie wiadomo już że Dehna ale z tych tańszych to które, przeczytałem też że zabezpieczenie powinno się dobierać do tego co ma zabezpieczać , więc p co dawać ponad 2,5 tyś za Dehna jak wartość sprzętu w domu będzie mniej warta, jeszcze są ubezpieczenia które się płaci za dom , wyposażenie i itp . To tak jakby wynajmować garaż za kilkaset zł miesięcznie aby w nim garażować Tikiem / autko fajne miałem je długo/. A tak poważnie markowe firmy takie jak Moeler , ABB , Hager , Shrack Eaton i inne chyba muszą spełniać normy skoro uzyskały minn certyfikat CE dopuszczający do sprzedaży na rynku europejskim . Widziałem że sprzedają też używane Dehny Co powiecie na taki sprzęt : http://www.schneider-electric.pl/pl/product-range/61877-line-r/?filter=business-4-rozdzia--energii-niskiego-napiecia&parent-category-id=7900 Więcej jest szkodliwych przepięć spowodowanych awariami sieci niż bezpośrednim wyładowaniem piorunem, Edytowane 24 Marca 2017 przez e_nygma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 24.03.2017 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 To teraz koledzy powiedzcie które ochronniki polecacie wiadomo już że Dehna ale z tych tańszych to które, przeczytałem też że zabezpieczenie powinno się dobierać do tego co ma zabezpieczać , więc p co dawać ponad 2,5 tyś za Dehna jak wartość sprzętu w domu będzie mniej warta, jeszcze są ubezpieczenia które się płaci za dom , wyposażenie i itp . To tak jakby wynajmować garaż za kilkaset zł miesięcznie aby w nim garażować Tikiem / autko fajne miałem je długo/. A tak poważnie markowe firmy takie jak Moeler , ABB , Hager , Shrack Eaton i inne chyba muszą spełniać normy skoro uzyskały minn certyfikat CE dopuszczający do sprzedaży na rynku europejskim . Widziałem że sprzedają też używane Dehny Co powiecie na taki sprzęt : http://www.schneider-electric.pl/pl/product-range/61877-line-r/?filter=business-4-rozdzia--energii-niskiego-napiecia&parent-category-id=7900 Więcej jest szkodliwych przepięć spowodowanych awariami sieci niż bezpośrednim wyładowaniem piorunem, Tym to się raczej nie sugeruj - CE to nie certyfikat tylko deklaracja producenta, że wyrób spełnia tzw dyrektywy "nowego podejścia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts