Elfir 29.03.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 musztarda po obiedzie wobec prawidłowego rozwiązania tego problemu. Sam napisałeś, że twój sposób ma sens tylko jak warstwa gliny nie jest gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.03.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 A skąd wiesz Elfir jaką grubość gliny ma kolega?? Ja tam widzę kałuże stojącej wody nie staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2017 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 A ty skąd wiesz?Po prostu nie pisałabym tak kategorycznej opinii "Nieprawda". Bo prawdy nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 30.03.2017 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Bez stresu proszę Państwa. Jak będę miał więcej czasu wrzucę zdjęcia jak mniej więcej, mnie to wyszło, W weekend biorę się za dokładniejsze wyrównanie i póznij zostanie siać trawę, No i stąd moje pytanie.... Jaka trawę najlepiej zasiać... odmian jest sporo.. Dla takiego laika jak ja to trudny wybór. W sklepie często spotykałem się, z poradami sprzedawców, żeby kupować to, a nie tamto, w wiekszości przypadków polecali towar co po prostu nie schodzi. Dlatego proszę jeszcze raz o pomoc! JAKA TRAWA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2017 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiepenkerl. Ewentualnie Barenbrug.Polecam wątek "Trawa -jaką trawę wybrać" i kilka innych o zakładaniu, nawożeniu i pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 30.03.2017 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 ooo szukałem trochę i cały czas czytam, ale w międzyczasie postanowiłem zapytać.. Mam Małego Szkraba juz sam chodzi i na pewno trawa będzie sporo użytkowana. Dlatego czy wybrać mieszankę traw , jak to opisują , Sportowych, czy nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2017 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 sportowa to na boiska nie przy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciejMacko 30.03.2017 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Trawa bedzie sporo uzytkowana. Czesto chodzona, a I w pilke z synem troche grac bede. Czyli nie musi byc ta trawa sportowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 jak będziecie tam grali codziennie w 24 osoby to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.03.2017 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 A ty skąd wiesz? Po prostu nie pisałabym tak kategorycznej opinii "Nieprawda". Bo prawdy nie znasz. Na twoim miejscu też nie byłbym tak kategoryczny, bo prawdy też nie znasz. To działa w obie strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.03.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 jak będziecie tam grali codziennie w 24 osoby to tak. A jak zagrają w 12 tylko 5 razy w tygodniu to sportowa niepotrzebna ? Oj Elfir przyganiał kocioł garnkowi . PS. nie byłbym tak kategoryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.04.2017 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Surgi - może jednak poczytaj, kto tam będzie grać, a nie gdybaj sobie i wymyślaj fantazje, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Dlaczego w/g Ciebie Elfir nie można użyć trawy sportowej w miejscu obok domu gdzie będzie mocniej eksploatowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.04.2017 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Bo taka trawa rośnie jak dzika - właśnie po to by się błyskawicznie regenerować. Ma ogromne potrzeby wodne i pokarmowe. Nie sądzę by komuś się chciało kosić trawnik co 3 dni. I wynajmować kogoś do koszenia jak wyjedzie na wakacje. I robić kilkukrotną wertykulację w roku, by zachować ładny wygląd.Bo tak się pielęgnuje murawy sportowe. Mieszanka uniwersalna jest tak dobrana, by poradzić sobie z rekreacyjnym, przydomowym użytkowaniem. Bo powiedzmy sobie szczerze - z synkiem to się pobiega w weekendy za piłką a nie codziennie po kilka godzin. Oczywiście można sobie posiać sportową, jak ktoś lubi. Tyle, że nie ma takiej potrzeby.A na częste chodzenie i wydeptywanie ścieżek to nawet sportowa nie pomoże (widać to na boiskach przy bramkach - trawa jest wytarta do gołej ziemi)). Dlatego w miejscach intensywnie użytkowanych przejść robi się chodniki. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Nie przesadzaj Elfir - chociaż nie mam sportowej to w sezonie koszenie 1 raz na tydzień bywa za rzadkie i aby trawa nie była za wysoka to koszę co 4-5 dni . Utrzymanie trawy w dobrym stanie nie jest zajęciem dla leniwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 02.04.2017 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Utrzymanie trawy w dobrym stanie nie jest zajęciem dla leniwych. No chyba że sobie ktoś kupi automatyczną kosiarkę Po tym jak kupiłem sobie taką, patrzę czasem jak jeździ i robi, przeciągam się i myślę sobie: "Że też się ludziom chce..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marian_D 02.04.2017 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Bez stresu proszę Państwa. Czy bez stresu to okaże się dopiero po kilku tygodniach deszczowego lata. U mnie na części działki po wyrównaniu też wyszła glina, którą firma od ogrodów przykryła 20cm ziemi. Skarpę obok zadrenowali, ale terenu już nie. Przerwsze dwa lata było ok i trawnik pięknie rósł ale potem przyszedł jeden deszczowy miesiąc i często stała w tym miejscu woda. Trawnik zmarniał i musiałem robić dosiewki. Niestety w następnym roku było to samo. W końcu wziąłem firmę z koparką łańcuchową, która w jeden dzień zrobiła drenaż francuski (bez rury, tylko piasek do wykopu) i wyrównała trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2017 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Nie przesadzaj Elfir - chociaż nie mam sportowej to w sezonie koszenie 1 raz na tydzień bywa za rzadkie i aby trawa nie była za wysoka to koszę co 4-5 dni . Utrzymanie trawy w dobrym stanie nie jest zajęciem dla leniwych. Ok, skoro wiesz lepiej ode mnie, nie mając doświadczeń z trawnikiem sportowym, to nie będę się kłócić ze znawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 02.04.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Sorki Elfir nie wiedziałem że na Narodowym w Warszawie i tych pozostałych po Euro 2012 w Polsce to Ty odpowiadasz za trawę . Teraz będę wiedział. Ps. forum jest otwarte dla wszystkich i nikt - również ja i Ty nie mamy monopolu na prawdę , wyluzuj trochę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Oczywiście, to sa jedyne boiska sportowe jakie znasz, prawda? Bo o boiskach gminnych to już niewiele wiesz? A takim boiskiem zajmuje się firma, która jest moim wykonawcą. Tutaj instaluje nawodnienie, kiedy gmina przekonała się, że posiadanie boiska nie polega tylko na posianiu trawy, która sama będzie rosła: Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts