Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

błoto POMOCY!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na stadionie w Warszawie też nikt na co dzień nie gra.

Piłkarze mają boiska treningowe.

Ok, nie ma sensu ciągnąc tej dyskusji, skoro masz spore doświadczenie i wiedzę w pielęgnacji boisk sportowych.

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Dawno mnie nie było... Tak na wstępie, Wszystkim jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomocne rady. Przejdę do konkretu, mianowicie zrobiłem tak... Cały ogródek przekopałem szpadlami w dwie osoby. ( polecam wypożyczyć glebogryzarkę). Cały teren po przekopaniu przegrabiłem. Następnie nawiozłem około 30 ton ziemi, ponownie wszystko zgrabiłem. krok kolejny to zwalcowanie całego terenu i nawiezienie oraz zgrabienie nierówności. Stwierdziłem, że nie ma się za bardzo co bawić, więc posiałem trawę i oczywiście zwalcowałem po długości i szerokości działki. Minęły około 2 lub 3 tygodnie od siewu i trawa juz rośnie. Jak wiemy pogoda nas nie rozpieszcza cały ten czas obficie padało( nawet śnieg). Pojawiły się dwie delikatne kałuże przez ten czas i naprawdę szybko znikły.. Moje spostrzeżenia jako laika są takie, że zamiast szpadli mogłem wypożyczyć glebogryzarkę oraz, że przydałoby sie zamiast 30 ton ziemi jakies 60 ton, oraz używałbym chyba siewnika do nasion. Póki co jestem w miarę zadowolony, zobaczymy tylko czy wszędzie wyjdzie trawa.. Dziękuję jeszcze raz wszystkim bardzo serdecznie!