domino89 25.03.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Witam,Mam pytanie na planie zagospodarowania przestrzennego gminy jest droga prywatna która została zmieniona na drogę wewnętrzną teraz pytanie brzmi czy dostanę pozwolenie na budowę? Kto jest właścicielem tej drogi po zmianie z prywatnej na wewnętrzną? Działka znajduje się przy drodze wewnętrznej która dopiero została naniesiona na planie. Działka też dopiero przeszła na budowlana wcześniej była działka rolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.03.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 To, że wewnętrzna nie świadczy o tym, że nie jest prywatna. Wszystkie drogi nie zakwalifikowane do żadnej kategorii dróg publicznych są drogami wewnętrznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino89 26.03.2017 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Czyli droga wewnetrzna w tym wypadku może być nadal drogą prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 26.03.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Jak masz działkę przy tej drodze, to sprawdź, jak powstała - pewnie przez wydzielenie dużego pola. Jak to pole miało KW, to informację o nim znajdziesz w swojej KW.Zaglądasz wtedy do KW tego dużego pola i sprawdzasz, co z niego było wydzielane. Tam znajdziesz nr KW drogi.Jak masz numer KW drogi, to sprawdzasz w niej, kto jest właścicielem. https://ekw.ms.gov.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino89 01.04.2017 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 A więc droga jest prywatna niestety byliśmy u właścicielki i pani powiedziała że jej nie interesuje mój dojazd do działki i nie chce żebyśmy ta droga jeździli bo to jest jej prywatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino89 01.04.2017 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Mam możliwość kupić działkę obok która jest wąska tzn koło 8m szerokości tylko że to działka rolna mam pytanie czy mogę zrobić z tej działki drogę swoją prywatną do działki budowlanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.04.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 ... jeżeli ta działka przylega do drogi publicznej oraz istnieje możliwość zmiany gruntów z rolnych na budowlane to TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 04.04.2017 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Po prostu porozmawiaj z tą panią czy nie sprzeda ci udziałów w tej drodze. Inne wyjścia z sytuacji bedą bardzo kosztowne. Działki rolnej tak łatwo nie przekwalifikujesz na drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino89 04.04.2017 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Ta działka rolna przylega do drogi gminnej a co do tej pani co należy tamta droga prywatna to niestety już kilka razy rozmawiałam i za każdym razem odmawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 16.04.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Nie ma znaczenia czy przylega do drogi czy nie. Rolna to rolna. PRzy obecnej ustawie tego nie ruszysz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts