Stasiu 26.03.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Witam panowie , mam działkę około 600m2 (ciut więcej) i postanowiłem żeby postawić/zamówić jakiś domek parterowy na zgłoszenie , czyli 500mm x 700mm z dachem jednospadowym i jakiś taras na biesiady , chodzi mi o coś w miarę taniego max 20 tyś zł i nie wiem czy coś murować czy kupić jakiegoś gotowca z drewna , czy ktoś to przerabiał i ma jakieś doświadczenie w tej kwestii , murować coś tam umiem jedynie na fundamentach się nie znam i jak zrobić zbrojenie i więźbę , czy ktoś coś może doradzić co wyjdzie taniej , nie oczekuje żadnych szaleństw przynajmniej w tym roku może to być tylko jedne duże pomieszczenie bez podziału (no może łazienkę bym wydzielił ) .Budynek bez ocieplenia pokryty blachodachówką (będzie służył tylko w ciepłe dni jako nocleg z soboty na niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 27.03.2017 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Cześć Staszek Ja jak zaczynałem to nie znałem się kompletnie na niczym. Pytanie jak bardzo chce się zrobić to samemu. Witaj w klubie samoroba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 27.03.2017 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 najgorsze jest to że mam wolne 2 x w tygodniu a na działkę mam 25 km urlop najwcześniej za ok pół roku (zmieniłem pracę) więc na razie sonduję temat co ile może kosztować itp , myslę że wymurować ściany to nie problem i nie powinien zająć więcej jak 3 - 4 dni tym bardziej że teraz są różne zaprawy/kleje do gazobetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 18.04.2017 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Panowie a co myślicie o takim projekcie + 5 cm styropianu z tynkiem akrylowym , i jak się wam wydaje czy jest szansa zamknięcia się w 10 tyś zł ?? z blachodachówką na stropie , nie trzeba fundamentu Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez Stasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2017 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Za 10 tyś masz wakacje życia w Kenii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 19.04.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) 500mm x 700mm z dachem jednospadowym i jakiś taras na biesiady Myślę, że warto pomyśleć nad "nieco" większym domkiem letniskowym ; ) A tak na poważnie, to życzę powodzenia i dużo samozaparcia. Będę podglądał, bo w planach na kiedyś tam mam postawienie budynku gospodarczego. Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez Regius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietku 26.04.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam panowie , mam działkę około 600m2 (ciut więcej) i postanowiłem żeby postawić/zamówić jakiś domek parterowy na zgłoszenie , czyli 500mm x 700mm z dachem jednospadowym i jakiś taras na biesiady , chodzi mi o coś w miarę taniego max 20 tyś zł i nie wiem czy coś murować czy kupić jakiegoś gotowca z drewna , czy ktoś to przerabiał i ma jakieś doświadczenie w tej kwestii , murować coś tam umiem jedynie na fundamentach się nie znam i jak zrobić zbrojenie i więźbę , czy ktoś coś może doradzić co wyjdzie taniej , nie oczekuje żadnych szaleństw przynajmniej w tym roku może to być tylko jedne duże pomieszczenie bez podziału (no może łazienkę bym wydzielił ) .Budynek bez ocieplenia pokryty blachodachówką (będzie służył tylko w ciepłe dni jako nocleg z soboty na niedzielę. Witam, ja w zeszłym roku zrobiłem u siebie na działce drewniany (4x5 m +mały stryszek na graty) + 1m przedłużony dach nad wejsciem. Konstrukcja drewniana wypełniona wełną + folie + boazeria postawione na słupach betonowych przykryte blachą. Nie liczyłem dokładnie ale na pewno poniżej 8tys. jeszcze nie ma tarasu i jakichś drobnych pierdołek ale jest woda i prąd... Nie umiem wklejać tu jeszcze foto (mogę na @ podesłać) ale myślę ze wyszło przytulnie...jakbyś jakieś porady potrzebował pisz... I jak tu ktoś napisał nie ważne jak zielony jesteś ważne ile ci sie chce samemu zrobić..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.04.2017 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Panowie a co myślicie o takim projekcie + 5 cm styropianu z tynkiem akrylowym , i jak się wam wydaje czy jest szansa zamknięcia się w 10 tyś zł ?? z blachodachówką na stropie , nie trzeba fundamentu Szanowny Kolego. Pisałeś o domku letniskowym a wrzucasz tutaj foto ,, bunkra,,. Ten , apartament,, z foto mija się całkowicie z głównym wątkiem założycielskim postu.W takim obiekcie nawet i latem stawy Ci powykręca . Odpuść sobie ten beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 13.05.2017 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 ale że niby jak , ma stawy powykręcać ? przecież większość społeczeństwa mieszka w mieszkaniach z wielkiej płyty zrobionych z betonu , ba nawet teraz sporo buduje się z betonu dając szalunki i lejąc betonowe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 15.05.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 To chcesz za 20 czy 10 tysięcy? Za 20 powinieneś się zmieścić w stanie deweloperskim z parterowym budynkiem szkieletowym całorocznym. Jak liczyłem ile mnie wyniesie szkieletowy budynek gospodarczy 35m2 to wychodziło około 5000, bez okien, bez podłogi i ocieplenia. Zobacz sobie na Allegro, są gotowe domki drewniane, może jakiś ci podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 30.10.2017 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 wreszcie mam prąd na działce , (od zeszłego piątku) co do tego "bunkra" to jego koszt (ścian z montażem) 5 x 7 m to 8 tyś zł więc temat odpuściłem , raczej na wiosnę wyleje płytę fundamentową i postawie coś z pustaka , pierwszą rzeczą jaką zamówię to garaż blaszany żeby gdzieś przechowywać wszystkie graty i materiały . Budowa mam nadzieję ruszy w kwietniu - maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu 08.11.2017 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Panowie a co sądzicie o domku z płyty warstwowej , czy ktoś stawiał z tego materiału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts