dzikidzik 26.03.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 (edytowane) Witam! Proszę o rady jak w kawalerce o wym. 37 m2 zmieścić 2 dorosłych i 2 (malutkich teraz) dzieci? Okna są tylko na jednej ścianie, w pokoju jest okno balkonowe. "Okno" pomiędzy pokojem a przedpokojem to komin. Porządnego planu nie mam, rysunek zrobiłam jak umiałam z planera Leroy Merlin i jest niedokładny. Marzy mi się przerobienie kuchni na pokoik dla dzieci, tylko czy jest to możliwe przy takim układzie mieszkania? Czy dało by się kuchnię zmieścić w przedpokoju? Czy tego typu zamiana to duży koszt? Będę wdzięczna za pomoc. Edytowane 27 Marca 2017 przez dzikidzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoszana 28.03.2017 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Wiem, że to słaba porada, ale akurat ostatnio w domowych rewolucjach na tvn było dużo podobnych przemian - kuchnia na pokoik dziecka lub na sypialnię małżeńską. Pewnie zalezy dużo od instalacji wodnej, w kwestii przenoszenia kuchni jako aneksu do salonu, a tu zgaduję, że jest raczej na ścianie zachodniej? Na forum znajdziesz dużo takich tematów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194519-przeniesienie-kuchni-do-pokoju-jako-aneks-pomocy! życzę powodzenia, z mężem 7 lat przemieszkaliśmy w kawalerce + kot, którego wszedzie pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 28.03.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Witam, przerobienie kuchni na pokoik dla dzieci to rozsądne rozwiązanie ale kłopotliwe, z fachowcem musisz przeanalizować możliwość przeniesienie instalacji wod-kan do pokoju oraz wentylacji (to będzie wyzwanie). Pociągnięcie wody nie będzie raczej stanowiło problemu. Sprawdź czy możesz podłączyć się do rury kanalizacji przez ścianę do sąsiada o ile sąsiadujesz z jego kuchnią/łazienką. Co to wentylacji to niech wypowie się kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 31.03.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 (edytowane) dzikidzik - rysunek jest za mały, nic nie widać. Dorysuj, gdzie sa piony kanalizacyjne i zaznacz ściany nośne. Jeśli piony w kuchni są od strony łazienki, z przeniesieniem kuchni będzie ciężko, ale mam 2 pomysły. W łykend coś wrzucę. Edytowane 31 Marca 2017 przez Sawadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.04.2017 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 z mężem 7 lat przemieszkaliśmy w kawalerce + kot, którego wszedzie pełno Rozumiem w dwójkę w kawalerce (chociaż ciasno), ale w cztery osoby, w tym małe dzieci? Ok. Póki niemowlaki to starczą dwa łózka-kojce i przewijak. Ale jak to zaczną być ruchliwe szkraby? Z zabawkami? Z ubrankami? Na 37m2? Gdzie pomieścić odkurzacz, ubrania osób dorosłych, zapasową pościel, ręczniki? Sprzedać i wynająć większe mieszkanie, przynajmniej z dwoma pokojami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 01.04.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 tyż racja można wynając kawalerke i dołożyć do czynszu większego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts