Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z przedsionkiem czy bez?

wejscie z przedsionkiem czy bez?  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. wejscie z przedsionkiem czy bez?

• przedsionek
    • bez przedsionka - przestrzenny holl

Recommended Posts

Inwestor terakota ma inne ceny niz gres.

Twoja terakota jakoscia moze nie rowna gresowi kasiorka, ale na tle terakot jest dobrej jakosci :D

Terakote mozna juz kupic od 22 zl - jest to najgorszej jakosci terakota.

za 32 zl to srednia klasa, ale mozna powiedziec ze dobrej jakosci.

Ale i tak w moim zdaniu ktory zacytowales - dobra jakosc tyczyla sie kasiorka

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj nie Magdziu nie do ciebie pisalam :wink:

Uffff... :D

Inwestor a wiec widzisz ze mozna dobrac taka plytke aby nie bylo widac kurzu.

Tak jak na Twojej terakocie tak na gresie Kasiorka nie widac bo jest dobrej jakosci.

Jak na mój chłoski rozum, to na tych płytkach inwestora nic nie widać, bo są bardzo pstrokate i wśród tego wzorku nie będzie widać włoska, czy wyschniętej kropelki. A na lśniącym, gładkim i jednobarwnym gresie (na taki mi wygląda u Kasiorka) widać. ALe jak widzę, to moja logika w tym wypadku sie nie sprawdza.

Magdzia i wlasnie dlatego ze nie stac cie na sprzataczke co by szorowala codziennie powinnas kupic drozszy lepszej klasy material .

Bo inaczej bedziesz miala tak jak ja - kupilam tanioche i zasuwam na kolanach raz dziennie to minimum.

O ironio tak juz jest ze tanie rzeczy sa dla bogaczy bo moga je potraktowac jak jednorazowego uzytku :wink:

Na drogi gres też mnie nie stać, nie stać mnie nawet na tani gres, mam panele, które sprzątam raz w tygodniu w sobotę, bo w tygodniu i tak nie mam kiedy. Zresztą, w moim przypadku temat jest już zamknięty, bo mam już na podłogach wszystko ułożone.

Ale , ale

przeciez to temat o przedsionkach a nie gresie ..... :roll:

Jak kupisz Marbo porzadny , wysokiej klasy gres to wtedy podziel sie tym jaki on jest w utrzymaniu.

Bo my gadamy o gresie wysokiej jakosci a nie sredniej klasy.

:wink:

Chyba nie skorzytsam z tego grzecznego zaproszenia.

Mam natomiast nadzieję, że ewentualni średniacy na półce z gresem mogą skorzytsać z moich doświadczeń.

Pozdrawiam.

A daj mi spokoj Marbo.

Nie chcesz to nie pisz i nie zagladaj tu - nie znam cie wiec ani plakac ani cieszyc sie nie bede.

Tym bardziej ze nic na temat przedsionkow nie powiedzialas.

I tu bylam niegrzeczna ( skoro juz sie upierasz ze jestem niegrzeczna no to co mi zalezy)

A swoja droga wyrywane z calosci jednego zdania nie nalezy do grzecznych, wiec tez popelnilas "niegrzecznosc"

Wiec nic sobie dluzne nie jestesmy.

Terakotę to mozna kupić nawet taniej. Do pralni kupowałem po 12 zł/m2 wcale nie jest gorsza od Opoczna. Glazurnik tylko strasznie przeklinał przy układaniu i powiedział że mam szczeście że tego jest tylko 8 m2 bo jakby było więcej to bym se musiał sam układać :D . Ale w uzytkowaniu nie mogę złego słowa powiezieć. Linku nie ma bo to była jakaś "włoszczyzna" z promocji.

Magdzia napisałaś

" ...Jak na mój chłoski rozum, to na tych płytkach inwestora nic nie widać, bo są bardzo pstrokate i wśród tego wzorku nie będzie widać włoska, czy wyschniętej kropelki. A na lśniącym, gładkim i jednobarwnym gresie (na taki mi wygląda u Kasiorka) widać. ....

Dokładnie tak jest jaśniejsza to wymaga owszem sprzatania raz na tydzień, a ta ciemniejsza to jakieś takie ma te wzory i układ kolorystyki że praktycznie jakbym chciał to prawie wcale mozna nie zmywać 8) No ale z innych względów sie zmywa nie tylko dla wygladu. :wink: :D

Pozdrawiam

No nie wiem Inwestor z tymi kolorami - ja mam bordo kafelki i mowie Wam ze makabra.

Terakota za 12 ????? co jak co od 6 lat w zawodzie i nie spotkalam sie z taka - chyba ze jakis 3 gatunek po przecenie.

Magdzia a wiesz jak mi sie spodobala podloga u niejakiej Luski ( web) - Wojtek mi polecil do ogladania.

Tez fajna chata.

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14990

jakas deska okretowa - tez pierwszy raz slysze

No nie wiem Inwestor z tymi kolorami - ja mam bordo kafelki i mowie Wam ze makabra.

Terakota za 12 ????? co jak co od 6 lat w zawodzie i nie spotkalam sie z taka - chyba ze jakis 3 gatunek po przecenie.

Magdzia a wiesz jak mi sie spodobala podloga u niejakiej Luski . Znajde link to dam - Wojtek mi polecil do ogladania.

Tez fajna chata.

Jest taka terakota, też kupowałam i też chyba w tej cenie, kupowaliśmy ją jakoś tak wiosną właśnie w promocji, nawet ostatnio była jakaś nowa promocja na nią. Coś mi się wydaje, inwestorze, że możemy miec tę samą. Moja to są takie duże (chyba 33x33cm) blado-beżowe płytki. U mnie są w gospodarczym i będą w garażu.

A co do koloru płytek i sprzątania - to mnie sie wydaje, że największy wpływ na wygląd i widoczność brudu ma światło. U mnie mimo, że podłoga jasna, matowa i w lekkie maziaje, to i tak widać wszystko, bo pada na nią światło tak akurat na wprost wejścia, więc "pod światło" wszystko wyłazi.

Czekam na zdjęcia mieszkania Luśki.

No tak swiatlo napewno ma wplyw.

Zdjecia od Luski sa tu

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14990

:p jak ja lubie ogladac zdjecia jak kto sie urzadzil :p

mozna cos podgapic ...... :wink:

Dopiero teraz Inwestor ogladnelam Twoje plytki - ale niestety nie podobaja mi sie :( Co z tego ze brudu nie widac jak sie nie podobaja :(

gres kasiorka mi sie podoba i brudu nie znac.

Magdzia a wiesz jak mi sie spodobala podloga u niejakiej Luski . Znajde link to dam - Wojtek mi polecil do ogladania.

Tez fajna chata.

Jest taka terakota, też kupowałam i też chyba w tej cenie, kupowaliśmy ją jakoś tak wiosną właśnie w promocji, nawet ostatnio była jakaś nowa promocja na nią. Coś mi się wydaje, inwestorze, że możemy miec tę samą. Moja to są takie duże (chyba 33x33cm) blado-beżowe płytki. U mnie są w gospodarczym i będą w garażu.

A co do koloru płytek i sprzątania - to mnie sie wydaje, że największy wpływ na wygląd i widoczność brudu ma światło. U mnie mimo, że podłoga jasna, matowa i w lekkie maziaje, to i tak widać wszystko, bo pada na nią światło tak akurat na wprost wejścia, więc "pod światło" wszystko wyłazi.

Czekam na zdjęcia mieszkania Luśki.

Światło bezapelacyjnie ma bardzo duże znaczenie. Jak dasz punktowe źródła swiatła np. "modne" halogenki to nie ma siły będzie dużo bardziej widać niz przy osiwtleniu pośrednim i rozproszonym.

Agnieszka a z moimi płytkami to trudno przekonywać. Po prostu na nich nie widać. Ważna jest również powierzchnia płytek jak jest połysk to musi być pod swiatło widać przy nieco chropowatym ale błyszczacym (nie mylić z matowym) jest dużo lepiej.

Magdzia moja terakota z promocji jest b. jasno szara z ciemniejszymi również szarymi smugami (35x35 cm) i kupowana na jesieni więc to raczej inne płytki.

Pozdrawiam

Dopiero teraz Inwestor ogladnelam Twoje plytki - ale niestety nie podobaja mi sie :( Co z tego ze brudu nie widac jak sie nie podobaja :(

No widzisz tak to już jest że nie wszystko musi się podobać :cry: Mnie gres z salonu Kasiorka również by raczej do łazienki nie pasował :wink:

Pozdrawiam

No widzisz tak to już jest że nie wszystko musi się podobać :cry: Mnie gres z salonu Kasiorka również by raczej do łazienki nie pasował :wink:

Pozdrawiam

:o A kto go chce do lazienki?

Jesli myslisz o mnie to mylne myslesnie.

Ja pisalam ze mam w lazience gres ale nie ten z salonu kasiorka .

Agnieszka1

Nikt nie mówi że chcesz go do łazienki :wink: :D To tylko mnie do łazienki by nie pasował. Bo te moje płytki to sa właśnie podstawowe z łazienki i kuchni ( oczywiście w polaczeniu z innymi płytkami) a nie z salonu.

Pozdrawiam

Aha, no to sorry, jak do lazienki i kuchni to tak, to podobaja mi sie :p

Myslalam ze Ty w salonie takie polozyles :-?

A w holu co masz?

pozdrawiam

• 5 months później...
  • 2 weeks później...

Ufff, od przedsionka, do mieszkania Kasiorka i gresów... Dość daleka droga. Co do pierwszego zagadniania, to zdecydowanie z przedsionkiem (w naszym wypadku niewielkim, bo i domek mały). Decydują względy praktyczne: przede wszystkim zimą nie wychładza się nieptrzebnie domu, wszyskie płaszcze, buty itp. mają swoje miejsce. Znajomi mają wejście bezpośrednio do obszernego holu i sprawia to wrażenie bardzo nieprzytulne (przynajmniej w ich wypadku), no i narzekają, ze śnieg czasem dostaje się do środka przy otwarciu drzwi.

Co do mieszkania Kasiorka, to podzielam opinię inwestora. Mieszkanie na pewno efektowne, wykończone materiałami najwyższej jakości, gustowne, eleganckie, ale dla mnie też zdecydowanie za chłodne - bardziej do oglądania niz do mieszkania.

Bez przedsionka, dość mam ciasnych korytarzyków. Znajomi mają bez i jest super, od wejścia czuć, że sie wchodzi do domu a nie do mieszkanka w bloku. Wokół wszyscy mają przedsioneczki wielkości dwóch, trzech metrów, wg mnie szkoda w takim przypadku nawet kasy na dodatkowe drzwi.