Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z przedsionkiem czy bez?

wejscie z przedsionkiem czy bez?  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. wejscie z przedsionkiem czy bez?

• przedsionek
    • bez przedsionka - przestrzenny holl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Inwestor hahahahha :p bardzo lubie czytac Twoje posty - masz dar uzkazywania upierdliwych stron zycia i umiesz mnie przekonac powiem Ci szczerze :D

Ale wiesz dwa male schodki chyba nie sa az tak upierdliwe na starosc ......

...

quote]

Oj są są nawet nie wiesz jak bardzo. Tak to juz jest że przeważnie z wiekiem rośnie sie nie wzwyż tylko wszerz i kolanka już nie takie sprawne i przy każdym kroczku mogą przypominac o sobie a co dopiero schodki.

A u ciebie do łazieneczki jest po schodkach a na starość cukrzyca i u panów dodatkowo prostata i wtedy na siusiu czesto potrzeba oj czesto. Widzisz u ciebie i do kuchni po schodkach trzeba, a to najbardziej uczeszczane trasy w domu: salon kibelek, salon-kuchnia. Kształt schodów u ciebie aż krzyczy o okrutną kasę popytaj z ciekawości ile kosztuje efektowne wykończenie drewnem lub kamieniem takich "pogiętych" schodów aż bałbym się pytać. No i teraz wydało sie że ogladałem Twój projekt. No cóż faktycznie nie jest łatwo rozwiązać problem drzwi z holu do salonu. Rozumiem że sciana do salonu zaraz po prawej stronie idzie pod młotek. Jeśli tak to może zamiast drzwi jakaś elegancka kotara na pieknym karniszu w kształcie łuku mocowanym do sufitu załatwiła by sprawe. Na codzień zsuwasz ją do ściany na prawo i nikomu nie przeszkadza a w razie paniki z powodu nagłych odwiedzin małzonek otwierając drzwi zaciąga kotarę i po krzyku. Musisz tylko przewidzieć osobne oświetlenie przedsionka który odetnie kotara i jakoś tak ja wkomponować na ścianie aby nie rzucała się w oczy.

Pozdrawiam

inwestor tak się zagalopował, że czekam tylko, jak powie, że w ogóle nie warto domu budowac, bo na starość tak sie rozsypiemy, że lepiej sobie od razu miejsce w szpitalu wykupić... Albo może już nawet kwaterę na cmentarzu... Inwestorze - mimo wszystko jednak planujemy jeszcze parę lat być w miare sprawni i zdrowi :wink:

Kurcze Inwestorze moj drogi ile masz lat? :lol: ( w sensie: skad u Ciebie wiedza praktyczna na teamty jesieni zycia?)

Blagam Inwestor żadnych kotar plis( piszac po polskiemu :wink: )

Moja babcia miala kotare - zbiorowisko kurzu i upierdliwosc :p

Dawaj inny posmysl - czekam :p

Agacka - nie mam rzutu poddasza w kompie - generalnie sa tam zaprojektowane dwa duze pokoje + lazienka + hol ( projektantka uczepila sie aby tam ustawic kanape w tym holiku) nie wiem po co.

Narazie jednak zostawimy na poddaszu jedna duza przestrzen bez podzialu na pomieszczenia - tam ma stac komp i wszystko inne dopracy - krotko mowiac biuro.

Madzia święte słowa!

A na starośc pozostaje mieć nadzieję,że nas dzieciaki do domu starców nie oddadzą za szybko!

:cry:

Agacka a ja tam sama pojde do domu szczesliwej jesieni zycia ( ladnie mowiac) :p .

Bede tam miala kolezanki i kolegow :p a z dziecmi to tylko upierdliwosc - chyba Inwestor mnie zarazil :p

Magdzia i Agacka widać że nie mieszkacie z takimi osobami i nie wiecie jak to tak naprawdę jest na starość. A ze schodami tak jak pisałem każdy robi jak mu pasuje więc z tym cmentarzem, szpitalem i rozsypywaniem się to juz lekka przesada. Wolicie patrzec i podziwiać schody niż mieć wygodę to przecież wyłacznie wasz wybór. Ok szanuję wasz poglad. Aczkolwiek ja wolę mieszkać wygodnie niz podziwiać schody.

Pozdrawiam

Magdzia i Agacka widać że nie mieszkacie z takimi osobami i nie wiecie jak to tak naprawdę jest na starość. A ze schodami tak jak pisałem każdy robi jak mu pasuje więc z tym cmentarzem, szpitalem i rozsypywaniem się to juz lekka przesada. Wolicie patrzec i podziwiać schody niż mieć wygodę to przecież wyłacznie wasz wybór. Ok szanuję wasz poglad. Aczkolwiek ja wolę mieszkać wygodnie niz podziwiać schody.

Pozdrawiam

Inwestor ja mieszkalam z dziadkami ( 85 lat i 75 lat) . Moze przez ostatni rok dziadkowi faktycznie trudno by bylo wejsc nawet na 2 schodki i rzeczywiscie byloby to dla niego bardzo upierdliwe.

Jeszcze sie zastanowie nad schodami - nie ukrywam ze ten temat ciagle gdzies mi w glowie kolacze.

Co do wykonczenia schodow to nie mysle o tym . W koncu na cos wiecej mozna wydac. Mysle ze wiekszym kosztem jest juz poglebienie wykopu pod ten salon i fundamenty niz wykonczenie schodkow.

P.S. Inwestor strasznie mnie interesuje ile masz lat :p przepraszam , ale zazwyczaj pytam jak mnie ciekawosc zzera :wink:

Pozdrawiam

Inwestorze, tak sie składa, że ja mam chałupę płaska jak naleśnik (przynajmniej jeśli chodzi o wnętrze). Nie lubię schodów i ich nie mam (jedynie na strych, składane, żadko używane). Ze względów również zdrowotnych - ZAKŁADAM możliwość dolegliwości na stare lata. Ale chodzi mi o to, że ludzie wiją sobie gniazdeczka, optymiści, a Ty takie czarne wizje przed nimi rozpościerasz.

preev,

a jaki duzy przedsionek planujesz w tej 1500m kwaterze?

bo w podgórskich czy górskich okolicach troszkę wieje i czasem sypie śnieżek

no wiesz jak już będę sam zimny jak trup to mi ten wiaterek nie będzie przeszkadzał :lol:

Jak bedziesz juz zimny jak trup, to nie będziesz miał widoku na nic, bo Ci robaczki oczka wyjedzą. :lol:

preev,

a jaki duzy przedsionek planujesz w tej 1500m kwaterze?

bo w podgórskich czy górskich okolicach troszkę wieje i czasem sypie śnieżek

no wiesz jak już będę sam zimny jak trup to mi ten wiaterek nie będzie przeszkadzał :lol:

Jak bedziesz juz zimny jak trup, to nie będziesz miał widoku na nic, bo Ci robaczki oczka wyjedzą. :lol:

ale jak ktoś przyjdzie mnie odwiedzić to będzie miał refleksyjny widok, a i wnuczęta będą się miały gdzie pobawić :lol: :wink: