Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z przedsionkiem czy bez?

wejscie z przedsionkiem czy bez?  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. wejscie z przedsionkiem czy bez?

• przedsionek
    • bez przedsionka - przestrzenny holl

Recommended Posts

Inwestor z jakiego miasta jestes?

Kurcze normalnie inwigilacja czy co :evil: . Najpierw ile mam lat, potem z jakiego miasta. Choroba co za różnica z kąd jestem i w jakim wieku. Gdybym chciał to podować to by było dostępne w moim profilu. A miało byc anonimowo i niezobowiazujaco :wink: :D

Pozdrawiam

:p :wink: a tak chcialam Cie sprawdzic co powiesz :wink:

A pozatym jesli powiesz ile masz lat i z jakiego miasta to juz wiadomo kim jestes?

Np. ja - mam 30 lat jestem ze szczecina - i co wiesz juz kim jestem? bo ja uwazam ze to nadal jest anonimowo :p

Ale o co chodzilo - o to ze w roznych regionach Polski ludzie buduja rozne domy - z racji zawodu interesuja mnie takie rzeczy. Jakie domy buduja gorale, jakie slazacy, jakie pomorzanie itd.

A juz napewno nie chodzi mi o to aby Cie namierzac bo gdyby o to szlo zapytalabym o imie i nazwisko + adres :p - nie uwazasz ze byloby prosciej ? :wink:

A tak na marginesie - a czy podanie miasta z jakiego pochodzimy jest zobowiazujace?? :roll: hmmmm - ciekawe do czego?

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mimilapin wg mnie to tez u Ciebie nie przedsionek a hol .

A skoro mowa ze buduje sie dom dla wygody a nie dla efektu wizualnego to po co robic elewacje taka jak nam sie podoba ? zrobic pierwsza lepsza najtansza - bo przeciez jaka ona bedzie- to nie ma wplywu na wygode mieszkania.

Jesli Ty nie chcesz domu eleganckiego to takiego nie buduj.

Ja chce dom wygodny, mily i elegancki ( w sensie ze wnetrze tego domu mi sie podoba. I taki dom bede budowac, bo nie widze sensu budowac dom wygodny ale zupelnie nie w moim stylu.

Co do pilek i smyczy w holu Magdzia - nie zwracam uwagi gdzie moj synek pilke rzuci - czasem laduje ona nawet w salonie :p :wink:

A smyczy u mnie nie bedzie bo psa nie bedzie , ale gdyby nawet byl to napewno smycz by byla schowana bo moj synek lubi wszelkie sznurki i paski brac do zabawy a to niebezpieczne :wink:

A jesli chodzi o to sprzatanie - dlaczego Magdzia mowisz ze caly hol bede od razu sprzatac jak ktos wejdzie z blotem. Hol u mnie ma 15 m jesli bede miala zablocone buty to nie przemaszeruje sobie przez caly hol i nie sciagne butow dopiero przed salonem :p

tak jak w ty sciagniesz buty w blisko drzwi tak samo i ja - tylko u ciebie bedzie to przedsionek a u mnie hol - pow. do sprzatania mysle bedzie w obu przypadkach po takich butach taka sama.

Reasumujac kazdy buduje dom taki aby odpowiadal jemu i jego rodzinie - w sensie wygody i estetyki.

Aha znalazlam ten artykol o domach bez przedsionkow - w muratorze czerwcowym ( tam na str.81 - dla zainteresowanych :wink: ) jest zdjecie domu gdzie wejscie jest do duzego holu - taki ddom mi sie podoba i taki tez uwazam jest wygodny.

pozdrawiam

P.S. mimilipan w albumach onetu?? gdzie to szukac?? :oops: :wink:

Myślę o takiej elegancji...no wiesz Francja Elegancja. Ja bardzo zwracam uwage na efekt wizualny, ale są przecież rozwiązania i piękne i praktyczne (dlatego np. robię elewację z klinkieru).Dla cieszenia oczu stawiam na piękne wzornictwo i szlachentne materiały, ale musi to być cały czas praktyczne.

Myślę o takiej elegancji...no wiesz Francja Elegancja. Ja bardzo zwracam uwage na efekt wizualny, ale są przecież rozwiązania i piękne i praktyczne (dlatego np. robię elewację z klinkieru).Dla cieszenia oczu stawiam na piękne wzornictwo i szlachentne materiały, ale musi to być cały czas praktyczne.

A oczywiscie ze tak zgadzam sie - bezsensu robic cos co nie jest praktyczne.

Tylko jeszcze jedna kwestia - stwierdzenie czy cos jest praktyczne czy nie czasem jest rzecza wzgledna.

Tak jak z naszym przedsionkiem - dla jednego jest praktyczny a dla drugiego calkowicie nie :p :wink:

Jesli chodzi o te schody do salonu - sama nie wiem, sa ludzie na forum , ktorzy maja takie rozwiazanie i mowia ze gdyby drugi raz budowali dom to tez ze schodkami. Podobno wcale nie utrudniaja im zycia - nawet tym co maja dzieci :roll:

Inwestor z jakiego miasta jestes?

Kurcze normalnie inwigilacja czy co :evil: . Najpierw ile mam lat, potem z jakiego miasta. Choroba co za różnica z kąd jestem i w jakim wieku. Gdybym chciał to podować to by było dostępne w moim profilu. A miało byc anonimowo i niezobowiazujaco :wink: :D

Pozdrawiam

:p :wink: a tak chcialam Cie sprawdzic co powiesz :wink:

A pozatym jesli powiesz ile masz lat i z jakiego miasta to juz wiadomo kim jestes?

Np. ja - mam 30 lat jestem ze szczecina - i co wiesz juz kim jestem? bo ja uwazam ze to nadal jest anonimowo :p

Ale o co chodzilo - o to ze w roznych regionach Polski ludzie buduja rozne domy - z racji zawodu interesuja mnie takie rzeczy. Jakie domy buduja gorale, jakie slazacy, jakie pomorzanie itd.

A juz napewno nie chodzi mi o to aby Cie namierzac bo gdyby o to szlo zapytalabym o imie i nazwisko + adres :p - nie uwazasz ze byloby prosciej ? :wink:

A tak na marginesie - a czy podanie miasta z jakiego pochodzimy jest zobowiazujace?? :roll: hmmmm - ciekawe do czego?

No dobra dobra podroczyć się już nie można czy co :wink: :D . Niech Ci będzie - stolica. Ale wieku nie podam jestem bardzo ciekaw na ile mnie szacujesz 8)

Pozdrawiam

:p oszacowac to ja moge Twoja budowe, ale z wiekiem wole nie ryzykowac :p

Za to Twoje poczucie estetyki ( brak ciasnego przedsionka) szacuje w skali od 0 -10 na dyszke :p :p

pozdrawiam

To aż tak staro mnie szacujesz :-? . Rozumiem że 0 to noworodek a 10 to już dziadek stojący nad trumną :wink: czy tak ? :D .

Pozdrawiam

hahahaha Inwestor calkiem zle mnie zrozumiales :p :p hahaha, nie moge.

w mojej skali "przedsionkowej" - 0 to beztalencie a 10 to calkiem fajny gust.

Zobacz Wojtek sie nie tajniaczy - dal 62 przy nicku i juz wiadomo ze jest 62 rocznik ( 42lata) albo 62 lata :p :wink:

P.S. Inwestor - to taka podpucha na Wojtka - moze od niego wyciagne ile ma lat ......

Zartuje, zartuje chlopaki - nie chce Was naciskac z tym wiekiem :p :wink:

ale się inwestor tajniaczysz - może masz na co dzień do czynienia z konspiracją?

a gdzie leży stolica? bo mój kolega co mieszka w Krakowie tęż mówi, ze jest ze stolicy

A gdzie jest ten Kraków czy to taka miejscowość niedaleko Częstochowy ?? :wink: :D

Pozdrawiam

inwestor,

też nie wiem, jestem z Wrocka

ale kierunkowy do kolegi 012, a Częstochowa chyba ma 034 więc to gdzie indziej

a Twój kier jest jaki?

No do mnie 022. Więc tak biorąc na logikę to im dalej na południowy zachód to większy kierunkowy . Do Wrocka to chyba 071 bo to już strasznie daleko na poludniwy zachód no nie. Czyli ten Kraków to jednak nie będzie pod Częstochową bardziej jakoś chyba pod Suwałkami albo Białymstokiem :wink: :D

Pozdrawiam

inwestor,

022 to kier do Twego miasta a nie Twój kod konspiracyjny,a jesli tak to moze ty jaki kuzyn J-21? chyba Kloss sie nazywał

Eee co ty AKloss miał chyba numer J-23 a nie J-21 :wink: :D. My tu sobie gadu gadu a co kurcze w końcu z tym przedsionkiem.

Pozdrawiam :o

Agnieszko jestem pełen podziwu dla Ciebie że tak dobrze bronisz swojego pomysłu.Proponuje Ci tylko przemyśleć schody. Sam nie chcę mieć wiatrołapu ale ten pomysł z dzwiami przesuwanymi musze przemysleć.Jestem przeciwny wiatrołapom-małym pomieszczeniom , a i wypowiedzi fachowców na ten temat sa bardzo podzielone o czym czytałem zdaje sie w Muratorze z tego roku.Nie ogladaj sie na innych rób jak czujesz bo masz dobrego nosa .Do mnie trafiają twoje uzasadnienia.