Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór pieca gazowego

BORYSKI4

Recommended Posts

Jestem nowy na forum. Witam wszystkich forumowiczów. Szukam pomocy w wyborze pieca kondensacyjnego dwufunkcyjnego ponieważ jestem laikiem w tym temacie. Mieszkam w starej kamienicy, czteroosobowa rodzina, mieszkanie jednopoziomowe 90m, wysokość 2,80, drugie piętro. Niestety budynek nie ocieplony, grubość ścian zewnętrznych 50cm cegła. Ogrzewanie istniejące grzejniki. Okna plastikowe ok 12 lat. Zamierzona odległość pieca od prysznica to 1.5 do2m, umywalki 2.5m.Nie mam miejsca na zbiornik. Zależy mi też na sterowaniu piecem za pomocą smartfona. Coś tam poczytałem na temat i moje typ to: junkers cerapur smart zwb28-5c +cw 400 oraz vaillant ecoTEC pro vcw226/5-3A + jakaś pogodówka. Proszę pomóżcie. Jakie jest wasze zdanie ?

W moim mieście ma serwisantów od jednego i drugiego.

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam.

Jeśli z tych dwóch to Vaillant razem z regulatorem Multimatic 700 i modułem komunikacji internetowej VR 900.

Na smartfon z androidem jest do ściągnięcia darmowa aplikacja

Dzięki za podpowiedź. Tylko teraz zacząłem się zastanawiać czy ten piec w okresach jesień , wiosna nie będzie taktował bo, ma dosyć wysoką moc w dolnych partiach.

• 2 weeks później...

BORYSKI4,

Jeżeli szuka Pan sprawdzonego kotła kondensacyjnego, zachęcam do wyboru kotła Cerapur marki Junkers. Kocioł posiada palnik o wysokiej modulacji mocy cieplnej, która zaczyna się już od 3,7 KW. Jest to doskonałe rozwiązanie do montażu w mieszkaniach gdzie nie ma wystarczająco miejsca do montażu kotła jednofunkcyjnego z zasobnikiem c.w.u. W celu wyceny kotła oraz montażu polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów marki Junkers, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem pod numerem infolinii: 801 900 810.

Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Junkers