Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z montażem okien

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem. Przy montażu okien tarasowych okazało się, że facet źle wymierzył wysokość okna. Uznał wysokość wylewki za końcową wysokość podłogi i teraz brakuje około 1,7 cm. Po prostu po wylaniu wylewek brakuje miejsca na podłogę:(. Cała hydraulika i wszystko jest obliczone na wylewkę ( styropian + wylewka ) 23 cm. Nie mogę jej opuścić, ponieważ wtedy będzie problem ze schodami i szafkami w kuchni ( blat jako parapet). Czy można podkuć nadproże o te 1,5 cm i podnieść okno do góry? Murarz powiedział ,że w drodze wyjątku można, ponieważ zbrojenie idzie na wysokości 3 cm. Chciałam zasięgnąć Waszej opinii.

Cała hydraulika i wszystko jest obliczone na wylewkę ( styropian + wylewka ) 23 cm. Nie mogę jej opuścić, ponieważ wtedy będzie problem ze schodami i szafkami w kuchni ( blat jako parapet).

Jak się nie da z gośćmi od okien, jak się nie da z nadprożem to 3 opcję masz zjechanie brakujących 2 cm z podłogi.

Przy montażu okien tarasowych okazało się, że facet źle wymierzył wysokość okna. Uznał wysokość wylewki za końcową wysokość podłogi i teraz brakuje około 1,7 cm.

Co to za okropny facet od okien. Ślepy jakiś! Nie zauważył precyzyjnie naniesionego przez inwestora repera wysokości gotowej posadzki:-).

Co to za okropny facet od okien. Ślepy jakiś! Nie zauważył precyzyjnie naniesionego przez inwestora repera wysokości gotowej posadzki:-).

A co to takiego na Polskich budowach ?

Jakieś nieznane słowo. Z kosmosu lub najstraszliwszego horroru

Repper ?

Jakiś facet od reperacji ? Jak go nanieść na ścianę ? Przybić gwoździem ?

Kolego T12345T. Wymagasz za wiele, niestety

Witam

Mam pewien problem. Przy montażu okien tarasowych okazało się, że facet źle wymierzył wysokość okna. Uznał wysokość wylewki za końcową wysokość podłogi i teraz brakuje około 1,7 cm

Podkuć i przeprosić się wzajemnie za problem. Jeśli to balkon rozwierny to położyć podłogę do okna (a nie pod).

NOTORYCZNIE Inwestorzy NIE ZNAJĄ swojego poziomu ZERO (czyli KOŃCOWEGO, włącznie z podłogą). Czy gdybym wymuszał podpis pod tym co mówią ludzie, to uznalibyście że winny jest jednak ten co źle wskazał? Czy nadal pomiarowiec który ma odwalić robotę za wszystkich poprzedników?

Panowie, to jacyś wyrozumiali się zrobili:-). Ja chociaż chyba idę w odwrotną stronę. Chętnie pomagam i podpowiadam, ale jak ktoś zaczyna od "facet źle wymierzył", to coś się we mnie buntuje. Nie wiem jak było na tej budowie, ale jeśli "standard", to chyba zacząłbym od: "Kurka wodna nie naniosłem wysokości i stało się. Jest kucha. Pomóżcie." Wtedy nie ma sprawy. A jeśli "facet źle wymierzył", a poziomy były naniesione, to zwyczajna reklamacja. Żadnego kucia. Wymiana okna na wyrób o prawidłowym wymiarze. Koniec i kropka.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeśli chodzi o zdanie "facet źle wymierzył" to sam się przyznał do błędu. Chcieliśmy jakoś normalnie rozwiązać problem, nie narażając nikogo na nieprzyjemności i koszty. Mylić się rzeczą ludzką no ale chyba nie każdy zrozumiał, że ja tylko pytam o rozwiązanie a nie oskarżam. Problem mamy rozwiązany, nadproża delikatnie skrócone, okna już wmontowane. Pozdrawiam