Kaizen 05.02.2020 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Weź pod uwagę, że lodówki często nie mają już radiatora z tyłu tylko grzeją bokami i wymagają tam szczeliny wentylacyjnej. Czyli musisz zostawić z 10-20cm więcej miejsca, niż zewnętrzna szerokość lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 06.02.2020 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2020 Jak będziesz szukał czarnych lodówek to polecam z czystym sercem Siemensa, mamy ją 9rok a jest jak nowa, tylko juz jej nie produkują....ale są w sprzedazy jej kuzynki;) https://www.oleole.pl/lodowki/siemens-kg-36na53.bhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.02.2020 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 W zasadzie nie mieliśmy założeń co do koloru AGD, ale ten na projekcie wygląda bardzo fajnie, więc pewnie pójdziemy w kierunku czarnego. Tymczasem na budowie trzeci dzień pracy tynkarzy. Wykonali obrzutkę wszystkich ścian i sufitów, oraz narzucili drugą warstwę na sufit i lany skos dwóch pomieszczeń na poddaszu. W salonie zainstalowali kozę więc dzisiaj po pracy przywiozłem zapas 10 worków węgla. Majster twierdzi, że tynkowanie zajmie im około 3 tygodnie, więc jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to gdy wrócimy z wyjazdu na narty, dom będzie wytynkowany. Szczerze to nie spodziewałem się, że pogoda będzie na tyle łaskawa, że w lutym będę miał tynki. Dobrze że tam gdzie jedziemy jest mróz i śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 08.02.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Puszek nie zakryłeś będziesz miał upier... w rynku całe razem z przewodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.02.2020 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Puszek nie zakryłeś będziesz miał upier... w rynku całe razem z przewodami. CW się nie trzyma puszek (trzeba obsadzać na goldbandzie czy innym gipsie, żeby się dobrze trzymały). Ale dekle warto pozakładać, żeby puszki się nie powykrzywiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 08.02.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Gips też się nie trzyma. Co nie oznacza wcale, że kable nie są u.....e. P.S. Zdaje się, że sam upominałeś innych, że odpowiadając na post wyżej, nie trzeba to cytować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 09.02.2020 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Oni robią maszynowo? Co to za producent obrzutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 10.02.2020 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Mam pytanie odnośnie skosów. One były ful zbrojone i jeszcze do tego cegła? Widziałem ten patent z cegłami ale tam były tylko żebra rozdzielcze bez kratownicy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.02.2020 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Oni robią maszynowo? Co to za producent obrzutki? Robią tynki ręczne, obrzutkę wykonują sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.02.2020 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Mam pytanie odnośnie skosów. One były ful zbrojone i jeszcze do tego cegła? Widziałem ten patent z cegłami ale tam były tylko żebra rozdzielcze bez kratownicy.. Wygladąło to tak: [ATTACH=CONFIG]430574[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]430575[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]430576[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2020 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Udało nam się znaleźć zimę 400 km od domu, dzieciaki zachwycone, my z żoną także [ATTACH=CONFIG]440895[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]440896[/ATTACH] Tymczasem w Mazowieckim prawie wiosna, na budowie widać postępy prac: [ATTACH=CONFIG]440897[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]440898[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]440899[/ATTACH] Jak wrócimy poddasze będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.02.2020 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Ferie się skończyły, czas wracać do codzienności. Tym razem powrót z urlopu nie był ciężki - z niecierpliwością czekałem żeby zobaczyć postępy na budowie i zacząć powoli planować kolejne prace.Poddasze już gotowe, teraz chłopaki wzięli się za sufit parteru. Musiało być ciepło, gdyż z 10 worków węgla, które im kupiłem spalili tylko cztery i pół.Poniżej zdjęcia - efekt ich 2,5 tygodniowej pracy:[ATTACH=CONFIG]441131[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441132[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441133[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441134[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441135[/ATTACH] Jadąc na działkę kupiłem 3 paczki stropianu EPS80 na podłogę. Czy mogę zaraz po zakończeniu tynków zlecać rozkładanie styropianu, czy trzeba trochę odczekać, powietrzyć itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.02.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Jadąc na działkę kupiłem 3 paczki stropianu EPS80 na podłogę. Czy mogę zaraz po zakończeniu tynków zlecać rozkładanie styropianu, czy trzeba trochę odczekać, powietrzyć itp? Możesz układać. I tak przecież mokrym zasypiesz albo i zalejesz. Ja teraz na styropian nie dawałbym folii, żeby swobodnie mógł wyschnąć razem z jastrychem (tylko układać trzeba na ścisk i/lub szczeliny wypełniać pianą, żeby jastrych tam nie wpadał. A co do tynków, to z winklem i łatą posprawdzaj i z bliska oglądaj przyświecając halogenem wzdłuż ściany, żeby każda nierówność cień rzucała - bo oglądany na z perspektywy jak na fotkach, to każdy ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 23.02.2020 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) To jeżeli poświeci z halogenem i będą nierówności to znaczy że ma nie odebrać? I pytanie co nazywasz nierównościami. Tynki odbiera się łatą anie halogenem! Pytałem czy to maszynowe bo obrzutka zupełnie wygląda inaczej niż workowana ( tak jakby miała mało kruszywa- z ręcznymi nie mam doświadczenia i nie mówię że to źle ) Edytowane 23 Lutego 2020 przez ag2a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.02.2020 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Mój kierownik wpadnie na budowę, posprawdza ze mną i na tej podstawie będzie odbiór.Obrzutka nie była z worków - robili sami na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.02.2020 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Zaakceptowaliśmy ostateczny kształt kuchni. Kolor szary mleczny RAL 7047, meble jak poniżej.[ATTACH=CONFIG]441167[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441168[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 23.02.2020 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Kemocie, gratuluję kolejnego etapu. Szybko lecicie. A czy łazienki tynkowaliście? Ja startuję w marcu i nie wiem jak zrobić..A jak wyszło z puszkami? Zasmarowali czy obyło sie bez szkód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.02.2020 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Dzięki, tempo również i nas zaskoczyło - pierwotnie zakładaliśmy że w tym okresie będziemy zamykać budynek, a nie przymierzać się do podłogłówki Teraz będzie spowolnienie, bo dopiero za rok mam termin na przyłączenie gazu. Łazienki będą otynkowane bez ostatniej warstwy - czyli do takiego stanu jak widać na zdjęciach w poście #791 - chłopaki mówią na to "tynk na ostro". Jeśli chodzi o puszki to są wyczyszczone z tynku, uszkodzeń nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 24.02.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Zaakceptowaliśmy ostateczny kształt kuchni. Kolor szary mleczny RAL 7047, meble jak poniżej. [ATTACH=CONFIG]441167[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]441168[/ATTACH] Niefortunne rozmieszczenie AGD. Z lodówki daleko do blatu. Z piekarnika wyrzucasz od razu do zlewu . Z umytą kapiącą marcheweczką przemierzasz przez połowe kuchni żeby wrzucić do gara . Wspłóczuje gotującemu. Ale ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.02.2020 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 [ATTACH=CONFIG]441167[/ATTACH] Do tego przy lodówce bardzo potrzebny jest blat na to co wkładasz/wyjmujesz z lodówki. Zlew dwukomorowy IMO przy zmywarce jest zupełnie zbędny - 1 komora z ociekaczem albo suszarka nad pojedynczą wystarcza. Wielki trójkąt roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts