kemot_p 25.06.2018 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2018 (edytowane) zamiescisz zdjecia z prac ? U siebie mam rure 32mm jako studnie i nie wiem jak to ugryźć. Czy hydrofor moge do niej podpiac czy powinienem wpuscic wąż na dno ? Zdjęć nie mam, ale nie bardzo rozumiem. Jak to studnia 32mm? Ja mam studnię 110mm, wpuszczam pompę 3,5 cala, na pompę nakręciłem nypel, potem zawór zwrotny, złączka PE, dalej rura PE, kolejna złączka PE, kolejna mufa, głowica studni, nypel, kolanko. A potem w zależności od potrzeb złączka do węża 3/4 cala lub podłączenie do hydroforu, albo kranik. Wszystkie gwinty uszczelniłem taśmą. Edytowane 25 Czerwca 2018 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.07.2018 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 W ostatnim czasie objechalismy z żoną kilka okolicznych składów z materiałami na dach, udało nam się też obejrzeć kilka interesujących nas blachodachówek na dachach, co zmienia całkiem perspektywę i ocenę danego modelu, rodzaju przetłoczenia i koloru. Ostatecznie chyba zdecydujemy się na model German z Blachotrapezu: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=415906 Na żywo, położony obok Germanii wygląda o wiele lepiej, to samo na dachu. Początkowo, na podstawie próbek wybraliśmy kolor brąz 8017, ale dzisiaj po obejrzeniu dachów chyba jednak zdecydujemy się na ciemny brąz 8019. To nawet lepiej, bo najlepsza powłoka Blachotrapezu (z 50 letnią gwarancją) - Pladur Wrinkle Mat Plus nie występuje w kolorze 8017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 07.07.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Co do reku spytaj w bcs Sochaczew Czemu nie ceramika? Dużej różnicy cenowej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.07.2018 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Pytasz o dachówkę?Mam zaprojektowane dwa żelbetowe stropy, nie chciałem wrzucać dodatkowego obciążenia w postaci kolejnych ton pokrycia dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.07.2018 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Mam już wycenę blachodachówki Blachotrapez German w powłoce Pladur Wrinkle Mat Plus - 35,5 zł /m2 netto. Jeszcze tylko wycena pracy dekarzy i będę miał szacunkowe spojrzenie na całkowity koszt sso mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 strasznie drogo dokładając 5pln ma się ceramikę i dodatkowe 30pln za m2 ułożenia pytałem sąsiada jak długo ma blachę na swoim dachu bo wyglada bardzo dobrze, ma ją od 15 lat a dom stoi w "otulinie" brzozy tyle ze ją regularnie czyści ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.07.2018 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Drogo, bo to najwyższa półka blachodachówki, średnio 10 zł na metrze droższa od innych dobrych powłok, ale dach się robi na lata. Dachówki nie rozważałem więc nawet nie znam cen materiału i robocizny. Edytowane 26 Lipca 2018 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 wiem, dobra blacha kosztuje niestety ... średnio z tego co się zorientowałem 30pln m2 blachy 60pln m2 ceramiki za położenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.07.2018 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Będę miał porównanie. Dekarzy wybrałem tych, którzy kilka lat temu wymieniali u rodziców ok. 400 mkw pokrycia więc na codzien widzę efekt ich pracy. Cenowo też byli ok, mam nadzieję że nadal są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 to z ciekawości jak możesz zapytaj ich o cene położenia m2 blachy i ceramiki jestem ciekaw różnicy daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.08.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam już wycenę pracy dekarza - 60 zł/m2 za więźbę, krycie wstępne (z powodu posiadania lanych skosów zdecydowałem się na membranę zamiast deskowania) i pokrycie blachodachówką modułową. Orientujecie się, czy to dobra cena na naszym terenie? Ekipy nie zmienię, bo jest sprawdzona, pytam z ciekawości jak się kształtują ceny. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.08.2018 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Czyli robocizna za SSO (dom 150 m2 po podłodze, 100 m2 zabudowy - ceramika max na poziomą i pionową spoinę, strop monolityczny, lane skosy nad poddaszem, pokrycie blachodachówką) wyniesie mnie 48 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.08.2018 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Czyli robocizna za SSO (dom 150 m2 po podłodze, 100 m2 zabudowy - ceramika max na poziomą i pionową spoinę, strop monolityczny, lane skosy nad poddaszem, pokrycie blachodachówką) wyniesie mnie 48 tyś. Ja miałam podobną wycenę za SSO, ale bez fundamentów. Płytę wykonała firma zewnętrzna. Moi budowlańcy wchodzili od murowania parteru. Także u Ciebie coś tanio wyszło, biorąc pod uwagę strop monolityczny i lane skosy, których jestem bardzo ciekawa Mam nadzieję, że fotorelacja będzie szczegółowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.08.2018 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Ja miałam podobną wycenę za SSO, ale bez fundamentów. Płytę wykonała firma zewnętrzna. Moi budowlańcy wchodzili od murowania parteru. Także u Ciebie coś tanio wyszło, biorąc pod uwagę strop monolityczny i lane skosy, których jestem bardzo ciekawa Mam nadzieję, że fotorelacja będzie szczegółowa Pozdrawiam Postaram się relacjonować przebieg prac, ale musisz się uzbroić w cierpliwość bo start na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.08.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Mam już wycenę pracy dekarza - 60 zł/m2 za więźbę, krycie wstępne (z powodu posiadania lanych skosów zdecydowałem się na membranę zamiast deskowania) i pokrycie blachodachówką modułową. Orientujecie się, czy to dobra cena na naszym terenie? Ekipy nie zmienię, bo jest sprawdzona, pytam z ciekawości jak się kształtują ceny. Nie wiem jak się kształtują ceny pokrycia blachodachówką modułową, ale wydaje mi się, że bardzo dobra. Za samą więźbę miałem wyceny min 30zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.08.2018 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Nie wiem jak się kształtują ceny pokrycia blachodachówką modułową, ale wydaje mi się, że bardzo dobra. Za samą więźbę miałem wyceny min 30zł/m2. Pytałem - za samo krycie blachodachówką modułową, plus obróbki blacharskie itp - 30 zł/m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojtam17 07.08.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Życzę powodzonka przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKWJ 08.08.2018 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 48 tys razem z fundamentami ? jesli tak to bardzo dobra cena - az podejrzanie niska jak na obecne czasy. Rozumiem ze ekipa sprawdzona?A msz moze podzial na poszczegolne etapy -czy wszystko robi jedna ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.08.2018 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 48 tys razem z fundamentami ? jesli tak to bardzo dobra cena - az podejrzanie niska jak na obecne czasy. Rozumiem ze ekipa sprawdzona? A msz moze podzial na poszczegolne etapy -czy wszystko robi jedna ekipa Ekipy są dwie od murów i dekarze, obydwie sprawdzone, są przyjezdne - stąd atrakcyjniejsza cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZKWJ 08.08.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 ale z fundamentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts