kemot_p 27.03.2019 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Cześć, murują z domieszkami. Też miałem obawy ale konsultowałem sprawę z Kierownikiem Budowy i uspokoił mnie że jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.03.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Z tymi dodatkami też trzeba uważać. U mnie jak robili podlewkę pod okno, to po tygodniu wyrzucali ją, bo konsystencja się nie zmieniła przez ten czas Za drugim razem poszło dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.03.2019 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 KB miał rano podjechać i zobaczyć jak wygląda ich wczorajsza robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 27.03.2019 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) w jeden dzień zalali o 16 fundamnety a nastpnego dnia wymurowali ściany fundamentowe? Zdecydowanie za szybko ...a dzisiaj co robią smarują izolacją i zasypują? Edytowane 27 Marca 2019 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 27.03.2019 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Cześć, murują z domieszkami. Też miałem obawy ale konsultowałem sprawę z Kierownikiem Budowy i uspokoił mnie że jest w porządku. Ufasz temu kierownikowi? U mnie ten etap trwał jakiś tydzień, a ogólnie uważam że budowa była ekspresowa... Tak długo się przygotowywałeś do tej budowy, a teraz narzuciłeś szaleńcze tempo Jak przedmówca, tez bym był ostrożny z dodatkami. Moja ekipa mi odradzała i nie chcieli murować poniżej 5 stopni na plusie, chociaż ja się spieszyłem bo startowaliśmy w październiku. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.03.2019 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Kierownikowi ufam (umówiliśmy się, że taktuję go trochę jak inspektora nadzoru inwestorskiego) jest też projektantem tego budynku i konstruktorem, więc mniemam że się zna na budowlance. Jest codziennie na budowie, nawet po 2, 3 razy. Nie miał uwag do zaproponowanego tempa prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.03.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 po wylaniu ław powinieneś odczekać chociaź 36h. U Ciebie nie trwało to nawet 12h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.03.2019 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Wg moich obliczeń 16h, zdałem się na decyzję KB. A ile Twoim zdaniem należy teraz odczekać przed murowaniem pustaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.03.2019 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) moim zdaniem co najmniej 48h.Biorąc pod uwagę, że betom wiaże 28 dni, to 48h to jest takie minimum.Zwróć uwagę, ze wszelakie lanie betonu ludzie robią w piątek, by do poniedziałku spokojnie związało na tyle, aby przystąpić do następnych prac. Edytowane 27 Marca 2019 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.03.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=426944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.03.2019 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Dzień 3.Trzeciego dnia pracy ekipy została wykonana hydroizolacja i termoizolacja ław - ze styropianu Swisspor hydro plus o grubości 15 cm. Następnie ekipa rozłożyła kanalizację oraz doprowadzenie powietrza do kominka oraz zagęściła podłoże pod chudziaka. Pod chudziaka została rozłożona folia, a sam chudziak zazbrojony siatką 10 x 10 (4 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.03.2019 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Dzień 3. Trzeciego dnia pracy ekipy została wykonana hydroizolacja i termoizolacja ław - ze styropianu Swisspor hydro plus o grubości 15 cm. Następnie ekipa rozłożyła kanalizację oraz doprowadzenie powietrza do kominka oraz zagęściła podłoże pod chudziaka. Pod chudziaka została rozłożona folia, a sam chudziak zazbrojony siatką 10 x 10 (4 mm). Nie chce mi się wierzyć, ocieplałeś ławy fundamentowe? Byłeś przy zagęszczaniu piasku? Jak robili, równo od wewnątrz i od zewnątrz? Czy tylko od wewnątrz? Nie obraź się, ale już Ci tu ludzie podpowiadali, nie zawsze szybko to dobrze. Ściana fundamentowa jest jeszcze słaba, jak walili tylko od wewnątrz, a na zewnątrz nie, to nawet nie zauważysz teraz pęknięć. I nie słuchaj tekstów: Panie, my tak od lat robimy i nikt nie narzekał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.03.2019 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Spoko, pisząc 3 dzień miałem na myśli 3 dzień pracy ekipy, co nie znaczy, że pracują codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 29.03.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Zdecydowanie za szybko, ale klient płaci klient wymaga;).Panie będzie Pan zadowolony....W następnym tygodniu niech murują ściany parteru będzie widać postęp prac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.04.2019 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Dzień 3. Trzeciego dnia pracy ekipy została wykonana hydroizolacja i termoizolacja ław - ze styropianu Swisspor hydro plus o grubości 15 cm. Następnie ekipa rozłożyła kanalizację oraz doprowadzenie powietrza do kominka oraz zagęściła podłoże pod chudziaka. Pod chudziaka została rozłożona folia, a sam chudziak zazbrojony siatką 10 x 10 (4 mm). Czyli jeździli zagęszczarką wewnątrz ścian ile po zakończeniu murowania? Chyba zaryzykowałeś - a jak już miałeś położony styropian, to nawet nie wiesz, jak ściany to zniosły. A ta folia pod chudziaka to po co? Żeby utrudnić chudziakowi schnięcie? Bo pewnie nie będzie całkiem suchy jak położysz na nim hydroizolację. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.04.2019 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 zanim połozy hydroizolację to mu ten chudziak wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.04.2019 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 zanim połozy hydroizolację to mu ten chudziak wyschnie No popatrz - a mi w pół roku wylewki przez ponad miesiąc wygrzewane nie wyschły. Musiałem drugi raz wygrzewać. A tu ile minie od momentu, jak przestanie na chudziak padać deszcz do przykrycia papą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.04.2019 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Hydroizolacja chudziaka od spodu była w projekcie i tak została zrobiona. O wilgotność chudziaka się nie martwię, gdyż po zrobieniu SSO dom będzie miał sporo czasu na wyschnięcie zanim będzie wykańczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.04.2019 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 W międzyczasie PGE zrealizowało umowę zwiększenia mocy przyłącza z 7 do 14 kW. Po mojej stronie jest teraz wymiana bezpieczników na 25A. Co ciekawe PGE Pruszków wymaga, żeby bezpieczniki wymienił (a przynajmniej podpisał się na oświadczeniu) elektryk z uprawnieniami budowlanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 03.04.2019 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Co ciekawe PGE Pruszków wymaga, żeby bezpieczniki wymienił (a przynajmniej podpisał się na oświadczeniu) elektryk z uprawnieniami budowlanymi Niemożliwe. Chyba kwalifikacyjnymi E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts