ProStaś 23.05.2019 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Podoba mi się. Tak samo jak ten pustak U (pewnie tradycyjny, a nie poryzowany) na pełne spoiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.05.2019 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Dzięki. W zasadzie jest to pustak max, a nie U (U ma 25 cm, max 28,8 cm), ale tak jak piszesz to ceramika tradycyjna. Taką technologię (ceramika na dwie spoiny) chciałem i cieszę się, że znalazłem ekipę, która nie marudziła, że dużo betonu trzeba kręcić, że dużo cegieł na m2 muru idzie, że wolniej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 23.05.2019 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Na zdjęciach słabo widać, myślałem, że to U. Co nie zmienia faktu, że poza silikatami, z których buduję, to właśnie zwykłe U lub Max na pełne spoiny były moim drugim wyborem. Tylko nie mogłem ich nigdzie w normalnej cenie dostać. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.05.2019 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 U od Maxa nie odróżnisz z dalszej odległości, chyba że masz suwmiarkę w oczach Ja też nie od razu znalazłem. Po dłuższych poszukiwaniach trafiłem na cegielnię, która już zakończyła wypalanie maxa, ale mieli jeszcze zapasy. Nie mieli już U, czy kratówki więc ściany wewnętrzne zrobiłem z poryzowanej. Na szczęście po obdzwonieniu składów w promieniu 80 km udało mi się kupić 2 palety cegły modularnej (połówka maxa) i dzięki temu nie trzeba było ciąć maxa, co nie jest proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.05.2019 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Ekipa rozszalowała do końca szalunek stropu nad parterem - strop wyszedł naprawdę ładny, równy, zbrojenie nie wystaje. W międzyczasie zamówiłem materiały na dach oraz miałem wizytę Pana od piany PUR, którą zostaną pokryte lane skosy. Pomiar został wykonany, ustaliliśmy koszt tak więc czekamy tylko na wyschnięcie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.05.2019 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 W międzyczasie zamówiłem materiały na dach oraz miałem wizytę Pana od piany PUR, którą zostaną pokryte lane skosy. Pomiar został wykonany, ustaliliśmy koszt tak więc czekamy tylko na wyschnięcie stropu. Możesz wrzucić jakieś szczegóły i cenę albo tu albo na priv? Będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.05.2019 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Jasne.Ja będę panował w dwóch etapach - najpierw skosy, potem jak mi rozłożą WM część płaską. Na skosy pójdzie piana PUR warstwą 25 - 27 cm. Płacę 67,5 zł za m2 z uwagi na małą powierzchnię pianowania (ok. 67 m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.05.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 jaka piana(typ, nazwa) i jaka firma(może być na priv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.05.2019 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Purinova 0037, klasa palności F. Firmę która to robi jak będę zadowolony z usługi na pewno podam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 24.05.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.05.2019 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Purinova 0037, klasa palności F. hmmm, nie znalazłem takiej, Purinova z pian otwarto komórkowych produkuje tylko piane Purios E i wklasie palnosci E. Mógłbyś podać dokładną nazwę tej piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.05.2019 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Może coś podkręciłem, dowiem się i dam znać.Purios ET chyba ma nazwę. Edytowane 25 Maja 2019 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.05.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 ta bardziej pasuje, ale: klasa FWłaściwości :Nie klasyfikowane / Bardzo duży udział w pożarzeRCT:Nie klasyfikowane / gorzej niż E, łatwo zapalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 25.05.2019 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Jak znajdziesz wrzuć zdjęcia stropu parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 25.05.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Co do samochodu to na razie nie mam koncepcji, tylko coraz większy mętlik w głowie. Oglądam coś od czasu do czasu ale bez ciśnienia. Espace fajny, dużo miejsca w środku ale mam opory przed wydaniem 170k na francuza Ostatnio oprócz wyżej wymienionych oglądałem superba TSI 272 KM ale raczej w sedana nie pójdę. To się edge przejedź cena jak za Espace oczywiście inna wersja wyposażenia ale robi lepsze wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.05.2019 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Panowie, sory za zamieszanie, ale pisałem z pamięci i producenci/rodzaje pianek mi się pomyliły:)Moja piana to Pcc Prodex Ekoprodur s0310 (https://www.products.pcc.eu/pl/id/9070/ekoprodur-s0310/), lambda 0038, klasa palności E, samogasnąca.Dopiero jak przeczytałem co o palności napisał Slawko123 zaczęło mi coś nie pasować, bo ja takiej piany nie chciałem i rzeczywiście - po sprawdzeniu ulotek potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.05.2019 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Jak znajdziesz wrzuć zdjęcia stropu parteru Strop, jak strop. Na to, że miałem wąskie deski szalunkowe wyszedł całkiem nieźle: To się edge przejedź cena jak za Espace oczywiście inna wersja wyposażenia ale robi lepsze wrażenie. A wiem, znam, tylko nie jestem jakimś fanem fordów, a i cena wyższa. W porównywalnym wyposażeniu CRV kosztuje 165-175k, a taki edge 210k. Espace-a już skreśliłem z mojej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.05.2019 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Czemu strop? Bo podoba mi się częściowo takie coś i się zastanawiam czy da radę to zrobić bez zastosowania płyt betonowych Ford jak ford uważam iż w dzisiejszych czasach to kwestia konkretnego egzemplarza niż firmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 26.05.2019 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Może są jakieś szalunki systemowe, które pozwalają osiągnąć taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.05.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 (edytowane) Na ścianie widziałem takie coś robią bez problemu, podobno płyta laminowana daje taki efekt Edytowane 26 Maja 2019 przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts