Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod Warszawą Asi i kemota

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki. W zasadzie jest to pustak max, a nie U (U ma 25 cm, max 28,8 cm), ale tak jak piszesz to ceramika tradycyjna. Taką technologię (ceramika na dwie spoiny) chciałem i cieszę się, że znalazłem ekipę, która nie marudziła, że dużo betonu trzeba kręcić, że dużo cegieł na m2 muru idzie, że wolniej itp. :)

U od Maxa nie odróżnisz z dalszej odległości, chyba że masz suwmiarkę w oczach :)

Ja też nie od razu znalazłem. Po dłuższych poszukiwaniach trafiłem na cegielnię, która już zakończyła wypalanie maxa, ale mieli jeszcze zapasy. Nie mieli już U, czy kratówki więc ściany wewnętrzne zrobiłem z poryzowanej. Na szczęście po obdzwonieniu składów w promieniu 80 km udało mi się kupić 2 palety cegły modularnej (połówka maxa) i dzięki temu nie trzeba było ciąć maxa, co nie jest proste.

Ekipa rozszalowała do końca szalunek stropu nad parterem - strop wyszedł naprawdę ładny, równy, zbrojenie nie wystaje.

W międzyczasie zamówiłem materiały na dach oraz miałem wizytę Pana od piany PUR, którą zostaną pokryte lane skosy. Pomiar został wykonany, ustaliliśmy koszt tak więc czekamy tylko na wyschnięcie stropu.

W międzyczasie zamówiłem materiały na dach oraz miałem wizytę Pana od piany PUR, którą zostaną pokryte lane skosy. Pomiar został wykonany, ustaliliśmy koszt tak więc czekamy tylko na wyschnięcie stropu.

Możesz wrzucić jakieś szczegóły i cenę albo tu albo na priv?

Będę zobowiązany.

Co do samochodu to na razie nie mam koncepcji, tylko coraz większy mętlik w głowie. Oglądam coś od czasu do czasu ale bez ciśnienia. Espace fajny, dużo miejsca w środku ale mam opory przed wydaniem 170k na francuza ;)

Ostatnio oprócz wyżej wymienionych oglądałem superba TSI 272 KM :) ale raczej w sedana nie pójdę.

To się edge przejedź ;) cena jak za Espace oczywiście inna wersja wyposażenia ale robi lepsze wrażenie.

Panowie, sory za zamieszanie, ale pisałem z pamięci i producenci/rodzaje pianek mi się pomyliły:)

Moja piana to Pcc Prodex Ekoprodur s0310 (https://www.products.pcc.eu/pl/id/9070/ekoprodur-s0310/), lambda 0038, klasa palności E, samogasnąca.

Dopiero jak przeczytałem co o palności napisał Slawko123 zaczęło mi coś nie pasować, bo ja takiej piany nie chciałem i rzeczywiście - po sprawdzeniu ulotek potwierdzam.

Jak znajdziesz wrzuć zdjęcia stropu parteru ;)

Strop, jak strop. Na to, że miałem wąskie deski szalunkowe wyszedł całkiem nieźle:

IMG_20190526_122254.jpg

IMG_20190526_122303.jpg

IMG_20190526_122437.jpg

IMG_20190526_122505.jpg

To się edge przejedź ;) cena jak za Espace oczywiście inna wersja wyposażenia ale robi lepsze wrażenie.

A wiem, znam, tylko nie jestem jakimś fanem fordów, a i cena wyższa. W porównywalnym wyposażeniu CRV kosztuje 165-175k, a taki edge 210k. Espace-a już skreśliłem z mojej listy.