Kaizen 26.08.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Mozesz wyjasnic co ma zastosowanie czujek dualnych do obecnosci domownikow? Czujki dualne to czujki ruchu. Więc jak ktoś się rusza - to wzbudzą alarm. Oczywiście, że jak czujka ruchu, to lepiej dualna niż PIR, bo praktycznie wyklucza fałszywe alarmy. Ale tam, gdzie mogą chodzić domownicy przy uzbrojonym alarmie lepiej nie mieć żadnej czujki ruchu. Ewentualnie załączane osobno, gdy nie ma nas w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.08.2019 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Raczej wszędzie dam dualne, właśnie żeby zminimalizować ryzyko fałszywych alarmów. Skontaktowałem się z facetem z firmy ochroniarskiej - ma mi doradzić w kwestii rozmieszczenia czujek.Z innych tematów - zamówiliśmy okna, podpisaliśmy umową na WM. Elektryk i hydraulik przygotowują wyceny za kompleksowe wykonanie instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.08.2019 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Pan Włodek, który wykańcza sąsiadowi dom znalazł chwilę czasu i przygotował otwory okienne pod montaż na taśmach. Dodatkowo skróciliśmy okno w łazience na dole, żeby była bardziej funkcjonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.08.2019 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Dodatkowo skróciliśmy okno w łazience na dole, żeby była bardziej funkcjonalna. Piszesz chronologicznie? Najpierw zamówiłeś okna (rozumiem, że po pomiarach dostałeś ostateczną ofertę), a potem jedno zmniejszyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.08.2019 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 Nie no, zdjęcia są z dzisiaj bo wcześniej nie miałem aparatu ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 01.09.2019 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Jak myślicie - czy zrobienie elewacji zaraz po oknach, przed pracami mokrymi (tynki wewnetrzne, posadzki) to dobry pomysł? Nie utrudni to schnięcia budynku podczas wykonywania prac mokrych (tynki wewnetrzne, posadzki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 01.09.2019 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Ostatnio miałem podobne rozważania i na podstawie postów które znalazłem na forum i różnych artykułów związanych z fizyką budowy doszedłem do finalnych wniosków, że kolejność prac o których piszesz nie ma większego znaczenia o ile zapewnisz odpowiednią wentylację pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icemerc 06.09.2019 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 chciałem ci PW wysłać ale "zawalona" skrzynkę masz a kilka pytań mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.09.2019 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 chciałem ci PW wysłać ale "zawalona" skrzynkę masz a kilka pytań mam A nie możesz tutaj? Z PW rzadko korzystam, bo jest mega niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icemerc 09.09.2019 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 w sumie mogę. Piszę właśnie zgłoszenie do starostwa o blaszaka. I stwierdziłem, że jeżeli to nie kłopot poposiłkował bym sie twoją wiedzą i przykładem tresci zgłoszenia, dlatego pisałem PW z informacja, czy ( jeżeli to nie jest tajemnica ) napisac co dokładnie w treści zamieściłeś, czy przedstawiałeś szkic - projet blaszaka itp Pozdr i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 09.09.2019 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 a musisz mieć blaszak? to zależy od PRLu elektrowni. Teść zakładał w tym roku prąd na działce na której ma co najwyżej chwasty i postawili mu skrzynke "rekreacyjna" bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 09.09.2019 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Jak myślicie - czy zrobienie elewacji zaraz po oknach, przed pracami mokrymi (tynki wewnetrzne, posadzki) to dobry pomysł? Nie utrudni to schnięcia budynku podczas wykonywania prac mokrych (tynki wewnetrzne, posadzki)? obok kumpla jest właśnie taki gdzie było robione na hura elewacja przed tynkami ma piękne smugi na swojej białej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.09.2019 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 obok kumpla jest właśnie taki gdzie było robione na hura elewacja przed tynkami ma piękne smugi na swojej białej elewacji. a co ma jedno do drugiego? Ja tez najpierw zrobiłem elewację a później tynki wewnątrz i nie mam smug. Jedno drugiemu nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 09.09.2019 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 być może nie zadbał o dobrą wentylacje, na całej elewacji widać smugi jakby było mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.09.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 raczej spartolili robotę, to w jakiej kolejności zrobisz elewację i tynki nie ma najmniejszego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.09.2019 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 w sumie mogę. Piszę właśnie zgłoszenie do starostwa o blaszaka. I stwierdziłem, że jeżeli to nie kłopot poposiłkował bym sie twoją wiedzą i przykładem tresci zgłoszenia, dlatego pisałem PW z informacja, czy ( jeżeli to nie jest tajemnica ) napisac co dokładnie w treści zamieściłeś, czy przedstawiałeś szkic - projet blaszaka itp Pozdr i dzieki Na zgłoszeniu odpisujesz budynek, podajesz wysokość, powierzchnię zabudowy, odległość od granic, od linii zabudowy itp. Ja jeszcze dołożyłem na prośbę urzednicznki kartkę z rzutami budynku z góry i z każdej strony. Do tego zaznaczenie położenia budynku na mapce. Ja to zgłoszenie robiłem kilka lat temu więc szczegółów nie pamiętam, ale naprawdę nie ma w tym nic skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icemerc 09.09.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 jeżeli znajdziesz chwilę wolnego czau i nie jest to dla ciebie kłopot to byłbym wdzięczny jak bys "odkopał" archiwa i zerknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.09.2019 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Nie mam tego w swoich archiwach. Nie robiłem ksero składanego wniosku. Opisałem Ci co w nim zawarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icemerc 11.09.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2019 spoko, dzieki za infor. A w jakiej odległości masz blaszaka od budynku mieszkalnego? w przepisach chyba jest 7 metrów.... a że z godnie z litera prawa chcę tego dokonać to wiesz jak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 12.09.2019 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Nie słyszałem, że jest taki wymóg. U mnie jest obecnie więcej niż 7 metrów, ten blaszak po budowie zostanie usunięty, ale planuję docelowo obok domu postawić blaszak tynkowany (albo szkieleciak) 30-40 mkw w odległości 2m od domu. Architekt twierdzi, że to bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts