Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod Warszawą Asi i kemota

Recommended Posts

Wczoraj mieliśmy montaż drzwi wewnętrznych. Ekipa z firmy Drzwi Status Pruszków uwinęła się sprawnie, robota wykonana czysto, bez żadnych uszkodzeń pomalowanych ścian. Oby wszystkie ekipy tak pracowały jak oni.

IMG_20210324_083741.jpg

IMG_20210324_083639.jpg

A u mnie wyścig z czasem, to znaczy z lockdownem - zamawiam meble, listwy przypodłogowe, tynki, płytki do kuchni pomiędzy blat a szafki wiszące, póki sklepy pootwierane.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Ogrodzenie frontowe mamy już wykonane, jeszcze przed świętami ekipa od elewacji zaczęła gruntowanie ścian i przyklejanie listew wokółokiennych.

Teraz są za niskie temperatury, więc roboty stoją w miejscu - teoretycznie z piątku na sobotę ma być już ciepło więc liczę na wykonanie elewacji w przyszłym tygodniu.

Zamówiliśmy też kilka mebli, po niedzieli będzie składanie :)

Mam już pomontowane listwy przypodłogowe i progi, w sobotę wchodzi stolarz do kuchni, garderoby i paru drobnych szafek w łazienkach.

Hydraulik wykonał w tym tygodniu biały montaż w łazienkach.

Pogoda niemożliwia skończenie elewacji.

A my z żoną kończymy zamawianie mebli :)

Mamy tylko problem ze schodami - stolarz, z którym podpisaliśmy umowę rozchorował się, przez co wykonanie schodów opóźni się o miesiąc-dwa.

Doradźcie w jaki sposób umożliwić korzystanie ze schodów na te dwa miesiące, szczególnie zapobiedz pyleniu - może jakaś farba do betonu?

No właśnie gruntowałem kiedyś, przed panelami wszytskie podłogi Ceresit CT17, ale nadal się trochę ściera.

Narazie to nie przeszkadza, ale jak się wprowadzimy to już może być irytujące. Myślałem, żeby pomalować schody farbą, np. Nobiles Pilbet.

Zakończyliśmy temat elewacji, w międzyczasie na większej chęści działki została rozplanowana ziemia ogrodowa i zasiana trawa - tak więc z zewnątrz prace można powiedzieć zostały ukończone.

W zeszłym tygodniu hydraulik wykonał biały montaż, moter poskręcał szafy, a wczoraj wszedł stolarz do kuchni. Jak tylko upora się z montażem mebli i przyjdą zamówione wcześniej meble do sypialni i pokojów dziecięcych będziemy teoretycznie mogli się wprowadzać.

Dzisiaj pierwszy dzień pracy zdalnej w nowym domu na nowym internecie :) - kupiłem internet Net Box z Playa (ruter wifi z anteną zewnętrzną), 300 GB. Na razie z transferu jestem zadowolony - pracować się da bez żadnych lagów, materiały video onlinie również otwieram bez zacinek, na chwilę obecną jestem zadowolony.

Jeszcze WF830 czy już MF258?

Mi 300GB dwa razy zabrakło. Nic nie ściągam, praca zdalna, szkoła, Netflix, Youtube.

MF256. Wstępnie wziąłem 300 GB, w każdej chwili zwiększyć do 400 albo 500. W mieszkaniu miałem bez limitu więc nie wiem ile zużywam miesięcznie.