kemot_p 24.03.2021 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Wczoraj mieliśmy montaż drzwi wewnętrznych. Ekipa z firmy Drzwi Status Pruszków uwinęła się sprawnie, robota wykonana czysto, bez żadnych uszkodzeń pomalowanych ścian. Oby wszystkie ekipy tak pracowały jak oni. A u mnie wyścig z czasem, to znaczy z lockdownem - zamawiam meble, listwy przypodłogowe, tynki, płytki do kuchni pomiędzy blat a szafki wiszące, póki sklepy pootwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 24.03.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Spokojnie, sklepy potrafią to obejść. Np Homla w moim sąsiedztwie zmieniła kod branży na budowlankę i są traktowane jak Leroy i inne Wg mnie budowlane będą otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.03.2021 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Zaszłej wiosny Leroy, Agata Meble czy Ikea były pozamykane. Obawiam się, że teraz może być podobnie, więc wolę dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.03.2021 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2021 Dzisiaj mijają dwa lata od wbicia na naszej budowie pierwszej łopaty Koniec już widać, dom mamy formalnie odberany, teraz elewacja, meble, AGD i można się będzie wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.04.2021 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Ogrodzenie frontowe mamy już wykonane, jeszcze przed świętami ekipa od elewacji zaczęła gruntowanie ścian i przyklejanie listew wokółokiennych. Teraz są za niskie temperatury, więc roboty stoją w miejscu - teoretycznie z piątku na sobotę ma być już ciepło więc liczę na wykonanie elewacji w przyszłym tygodniu. Zamówiliśmy też kilka mebli, po niedzieli będzie składanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.04.2021 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Pochwalcie się zdjęciami, już tak daleko jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.04.2021 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Oprócz tego co mam na zdjęciach w poprzednich postach, od wczoraj mamy ogrodzenie: Reszta zadzieje się w najbliższych tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbignievsson 09.04.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Bardzo ładne ogrodzenie!A jak tam kuchnia? Ps. bardzo fajny dziennik, który podglądam z tym większym zainteresowaniem, że sam zacząłem budowę w podobnym okresie (06.19r) i teraz również jestem już na ostatniej prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.04.2021 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Dziękuję.Kuchnia "się" robi. Mam być montowana w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.04.2021 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Mam już pomontowane listwy przypodłogowe i progi, w sobotę wchodzi stolarz do kuchni, garderoby i paru drobnych szafek w łazienkach. Hydraulik wykonał w tym tygodniu biały montaż w łazienkach. Pogoda niemożliwia skończenie elewacji. A my z żoną kończymy zamawianie mebli Mamy tylko problem ze schodami - stolarz, z którym podpisaliśmy umowę rozchorował się, przez co wykonanie schodów opóźni się o miesiąc-dwa. Doradźcie w jaki sposób umożliwić korzystanie ze schodów na te dwa miesiące, szczególnie zapobiedz pyleniu - może jakaś farba do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicoPL 15.04.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Co do schodów to zagruntowałbym wszystko Atlasem, powinno ładnie związać beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.04.2021 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 No właśnie gruntowałem kiedyś, przed panelami wszytskie podłogi Ceresit CT17, ale nadal się trochę ściera. Narazie to nie przeszkadza, ale jak się wprowadzimy to już może być irytujące. Myślałem, żeby pomalować schody farbą, np. Nobiles Pilbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.04.2021 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Myślałem o tym, ale doszedłem do wniosku, że pomalować będzie szybciej niż bawić się z wycinaniem i klejeniem wykładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.04.2021 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Zakończyliśmy temat elewacji, w międzyczasie na większej chęści działki została rozplanowana ziemia ogrodowa i zasiana trawa - tak więc z zewnątrz prace można powiedzieć zostały ukończone.W zeszłym tygodniu hydraulik wykonał biały montaż, moter poskręcał szafy, a wczoraj wszedł stolarz do kuchni. Jak tylko upora się z montażem mebli i przyjdą zamówione wcześniej meble do sypialni i pokojów dziecięcych będziemy teoretycznie mogli się wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.04.2021 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Dzisiaj pierwszy dzień pracy zdalnej w nowym domu na nowym internecie - kupiłem internet Net Box z Playa (ruter wifi z anteną zewnętrzną), 300 GB. Na razie z transferu jestem zadowolony - pracować się da bez żadnych lagów, materiały video onlinie również otwieram bez zacinek, na chwilę obecną jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.04.2021 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Dzisiaj pierwszy dzień pracy zdalnej w nowym domu na nowym internecie - kupiłem internet Net Box z Playa (ruter wifi z anteną zewnętrzną), 300 GB Jeszcze WF830 czy już MF258? Mi 300GB dwa razy zabrakło. Nic nie ściągam, praca zdalna, szkoła, Netflix, Youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 21.04.2021 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 A nie ma tam u Ciebie normalnego internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.04.2021 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Po kablu? Nie, nie ma. W 2015 moja działka była polem uprawnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.04.2021 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Jeszcze WF830 czy już MF258? Mi 300GB dwa razy zabrakło. Nic nie ściągam, praca zdalna, szkoła, Netflix, Youtube. MF256. Wstępnie wziąłem 300 GB, w każdej chwili zwiększyć do 400 albo 500. W mieszkaniu miałem bez limitu więc nie wiem ile zużywam miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 21.04.2021 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Po kablu? Nie, nie ma. W 2015 moja działka była polem uprawnym Orange teraz ciągnie światłowód w wielu miejscach na Mazowszu. Zainteresuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts