Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod Warszawą Asi i kemota

Recommended Posts

Przy okazji kładzenia światłowodu gnęb ich żeby Ci doprowadzili prosto do domu. U mnie nie chceli, ale jeden się wygadał, że mają obowiązek. W ten sposób z sąsiadem mieliśmy zaraz światłowód podłączony, a wszyscy inni na drodze 6-12 miesięcy później. A znam przypadek z innej miejscowości, że trwało to ponad 2 lata.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

@agb, dzięki za radę, będę pamiętał jak już będą konkrety.

@exetterenak, wow mi nigdy nie udało się przekroczyć tych umownych 300, choć cały dzień na pracy zdalnej i mniej więcej odcinek serialu czy film raz na 3 dni, plus to co zużyją dzieciaki na naukę i gry online że znajomymi.

@exetterenak, wow mi nigdy nie udało się przekroczyć tych umownych 300, choć cały dzień na pracy zdalnej i mniej więcej odcinek serialu czy film raz na 3 dni, plus to co zużyją dzieciaki na naukę i gry online że znajomymi.

Tak sobię myślę ze spora część zużycia to wynik oglądania TV przez internet. Mam apkę PilotWP i z tego co widzę to on w porównaniu do Netflix bardzo słabo kompresuje dane i potrzebuje szerszego pasma do transferu.

• 2 weeks później...

No i po ponad półtorarocznym mieszkaniu w nowym domu przyszedł czas na pierwszy remont - wykonanie instalacji rozprowadzenia gorącego powietrza z kominka.

Wykuwając dwie dziury 160 w stropie monolitycznych z podłogówką i stropie Kleina nad poddaszem zbluzgłałem się wielokrotnie, że nie zaplanowałem tej intalacji na etapie budowy domu (a w zasadzie planowałem, tylko później już podczas budowy całkowicie wypadła mi z głowy) :)

Na szczeście pozostałem otwory do nawierów wykona firma wiertnicą, mi do zrobienie zostanie tylko położenie spowrotem wełny i przykrycie kanałów.

Edytowane przez kemot_p

• 11 months później...
  • 8 months później...