agb 08.02.2023 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Przy okazji kładzenia światłowodu gnęb ich żeby Ci doprowadzili prosto do domu. U mnie nie chceli, ale jeden się wygadał, że mają obowiązek. W ten sposób z sąsiadem mieliśmy zaraz światłowód podłączony, a wszyscy inni na drodze 6-12 miesięcy później. A znam przypadek z innej miejscowości, że trwało to ponad 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.02.2023 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 @agb, dzięki za radę, będę pamiętał jak już będą konkrety. @exetterenak, wow mi nigdy nie udało się przekroczyć tych umownych 300, choć cały dzień na pracy zdalnej i mniej więcej odcinek serialu czy film raz na 3 dni, plus to co zużyją dzieciaki na naukę i gry online że znajomymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 09.02.2023 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 @exetterenak, wow mi nigdy nie udało się przekroczyć tych umownych 300, choć cały dzień na pracy zdalnej i mniej więcej odcinek serialu czy film raz na 3 dni, plus to co zużyją dzieciaki na naukę i gry online że znajomymi. Tak sobię myślę ze spora część zużycia to wynik oglądania TV przez internet. Mam apkę PilotWP i z tego co widzę to on w porównaniu do Netflix bardzo słabo kompresuje dane i potrzebuje szerszego pasma do transferu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.02.2023 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Ja jeszcze po staroświecku mam naziemną i cyfrowy Polsat, ale nie wiem czy będę przedłużał umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.02.2023 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) No i po ponad półtorarocznym mieszkaniu w nowym domu przyszedł czas na pierwszy remont - wykonanie instalacji rozprowadzenia gorącego powietrza z kominka. Wykuwając dwie dziury 160 w stropie monolitycznych z podłogówką i stropie Kleina nad poddaszem zbluzgłałem się wielokrotnie, że nie zaplanowałem tej intalacji na etapie budowy domu (a w zasadzie planowałem, tylko później już podczas budowy całkowicie wypadła mi z głowy) Na szczeście pozostałem otwory do nawierów wykona firma wiertnicą, mi do zrobienie zostanie tylko położenie spowrotem wełny i przykrycie kanałów. Edytowane 29 Stycznia 2024 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.01.2024 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2024 DGP sprawdza się znakomicie, w tym sezonie grzewczym kominka używamy o wiele częściej niż na etapie budowy zakładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 03.02.2024 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2024 Po ponad 2 letnim używaniu domu wychodzą następne rzeczy, które będziemy zmieniać. W tym roku powiększamy taras południowy oraz rozbudowujemy zadaszenie tarasu z tyłu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.10.2024 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2024 Dzisiaj rozpocząłem sezon grzewczy 2024/2025. Oczywiście kominkiem 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts