kemot_p 12.01.2018 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Nie ma sprawy. Przy okazji napisz w jakim programie to wykonałeś? Jak zamierzam coś w planerze Ikea pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 12.01.2018 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 planer Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.01.2018 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Wrzucam moją koncepcję DGP. Kominek został zaplanowany w środku domu, na tyle na ile jest to możliwe. Chciałbym rozprowadzić gorące powietrze do trzech sypialni na poddaszu, oraz jeśli da radę do gabinetu na parterze. Maksymalna długość poziomego kanału wynosiłaby ok. 4,5 m. Dwie sypialnie są bezpośrednio nad kominkiem, więc tutaj problemu być nie powinno. Zastanawiam się, czy da się grawitacyjnie dostarczyć powietrze do sypialni 1/5 oraz do gabinetu 5: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.01.2018 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Wczoraj otrzymaliśmy przesyłkę z biura projektowego z Krakowa z projektem naszego domu Ze współpracy z architektem jestem bardzo zadowolony, mam nadzieję że projekt nie zawiera jakiś istotnych błędów. Teraz czekam tylko na warunki z gazowni i będziemy robić zagospodarowanie działki i składać wniosek o PnB. P.S. Eu całkowite wyszło 42,06 kWh/m2 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.01.2018 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Trochę parametrów:- powierzchnia zabudowy - 101,7 m2- powierzchnia użytkowa - 129,43 m2- powierzchnia podłóg - 147,13 m2- wysokość - 8,82 m- kąt nachylenia połaci - 42 stopnie- Eu całkowite - 42,06 kWh/m2 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.02.2018 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Majster dostał kserówkę projektu, żeby mógł wycenić prace. Dzisiaj przyszły warunki z gazowni, więc wygląda na to, że wszystkie dokumenty mamy już zgromadzone. W środę w przyszłym tygodniu spotkanie z architektem lokalnym w celu zlecenia wykonania projektu zagospodarowania działki i złożenia wniosku o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 09.02.2018 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Nabiera to rozpędu. Przypomnj kiedy chcecie startować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.02.2018 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Nabiera to rozpędu. Przypomnj kiedy chcecie startować ? Rozpędem bym tego nie nazwał, patrząc chociażby ma innych Forumowiczów My z robotami ruszamy na przyszłą wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 09.02.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Racja, lekko przyspieszyliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.02.2018 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Racja, lekko przyspieszyliście Ekipa na ten rok nie ma już wolnych terminów, chcemy też pozyskać drewno na budowę z własnego lasu, stąd termin rozpoczęcia wiosna 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.02.2018 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Dzisiaj zleciliśmy lokalnemu architektowi adaptację naszego projektu do działki wraz z całym projektem zagospodarowania (usytuowanie domu, szambo, podjazdy, śmietnik, itp). W następnym tygodniu, w naszym imieniu będzie składał wniosek o wydanie PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.02.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 to się narobi przy tym składaniu ja sam składałem, w końcu to tylko dostarczyć do okienka wszystkie dokumenty. czas przy okienku 1 minuta, czasami w kolejce trzeba postać, ale to pewnie zależy od ilości chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 14.02.2018 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 to się narobi przy tym składaniu ja sam składałem, w końcu to tylko dostarczyć do okienka wszystkie dokumenty. czas przy okienku 1 minuta, czasami w kolejce trzeba postać, ale to pewnie zależy od ilości chętnych. Składanie dokumentów (oraz uzupełnianie i dostarczanie ewentualnych braków) było w cenie usługi, więc skorzystaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.02.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 I słusznie! U mnie też architekt zajmował się całą biurokracją związaną z PnB. A później biurokracją związaną z PnU zajmował się... wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.02.2018 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 chyba, że tak, ale ewentualne braki i uzupełnienia, to i tak na późniejszym etapie.Laska w okienku ma wykaz co musi być minimum i to przyjmuje, dopiero jak w wydziale architektury rozpatrują to jak są braki to wysyłają pismo do inwestora, aby uzupełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.02.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 to się narobi przy tym składaniu U mnie projektant się nie narobił. Miał blisko i cztery wizyty (dwa razy uzupełniał braki, raz zanosił, raz odbierał) to pewnie łącznie dla niego była godzina. Mi każda wizyta zajęłaby dwie godziny, trochę nauki i trochę paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.02.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 nie, no, spoko, ja tylko tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2018 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Architekt składa kilkanaście takich wniosków w ciągu roku, dla niego to chleb powszedni, nawet nie proponował, żebym sam chodził. Podsumowując projekt domu wraz z zagospodarowaniem wyniósł nas 5968 zł, a koszty od zakupu działki do teraz osiągnęły 21 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.02.2018 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Jeszcze łopata nie wbita a już tyle kasy poszło.Oj dużo jej bedzie potrzeba:-) Ceny widzę warszawskie, ja za projekt dałem chyba z adaptacją 3200 zl i po zawiezieniu projektu do architekta potem byłem tylko odebrać pozwolenie. Myślałem że sam będę składał i chodził a tu gość sam chodził, składał poprawki, na poczatku krzyknął 1600 zl a przy rozliczaniu stówę jeszcze oddał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2018 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Jeszcze łopata nie wbita a już tyle kasy poszło.Oj dużo jej bedzie potrzeba:-) Ceny widzę warszawskie, ja za projekt dałem chyba z adaptacją 3200 zl i po zawiezieniu projektu do architekta potem byłem tylko odebrać pozwolenie. Myślałem że sam będę składał i chodził a tu gość sam chodził, składał poprawki, na poczatku krzyknął 1600 zl a przy rozliczaniu stówę jeszcze oddał Wiercilem studnię, zrobiłem ogrodzenie z siatki na słupkach betonowych więc trochę kasy poszło. Projekt powiedzmy "indywidualny", robiony akurat w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts