Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten drugi projekt typowy dla deweloperki. Nie sądzę by ktoś świadomie sobie taki wybrał.

Wiatrołap bardziej przeszkadza w komunikacji, bo jest za ciasny. Na dodatek brak miejsca na szafę, by odwiesić kurtki.

Kuchnia jest fragmentem korytarzyka do salonu.

Wiatrołap faktycznie jest malutki i salon z kuchnią też mógłby być większy :) wpracowni doradzimy ze można garaż wysunąć o 2,5 metra do przodu i tym samym powiększyć salon. Oglądaliśmy już ten dom i ogólnie zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Oczywiście chcielibyśmy większy metraż ale to potęguje koszty. Elfir, a co sądzisz o projekcie orka II? tutaj o wiele bardziej nam się podoba układ na parterze, ze kuchnia jest bardziej "schowana"

Jakoś nie trafiają do mnie te "bliźniaki" w wersji samodzielnej, z zewnątrz będą miały gorsze proporcje - ale to oczywiście moje zdanie, Ty musisz szukać pod siebie. Pracowni z gotowcami jest dużo więcej - jeśli chcesz znać orientacyjne koszty, szukaj takich, które mają takie dane, możesz też wtedy wyszukać wg kosztu budowy i pozostałych parametrów (liczba pokoi, kształt dachu, garaż w bryle itp) .

Opcja taka działa np w projektach muratora, także u "sprzedawcy" mojego projektu (zobacz np projekt ZX146)

Szukałam projektów na stronach różnych pracowni, ale ciężko nam znaleźć niewielką pietrowke, z płaskim dachem. Orka II jest dla nas dość dobra opcja i słyszeliśmy ze tego typu domy są tanie w budowie. Miałam nadzieję ze znajdzie się ktoś kto wy Budowa podobny i będzie mógł podzielić się spostrzeżeniami