Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomoc w zaprojektowaniu garderoby w sypialni

kawal

Recommended Posts

Witam , to jest moje pierwsze wymarzone mieszkanie i chciałbym je zrobic na cacy zeby zaraz sie nie znudzilo i nie robic kolejnych remontow :)

Czy byłaby wogle mozliwosc zrobic zamknieta garderobe w sypialni , chodzi mi o przedzielenie mała scianka z osobnym wejsciem . Chodzi o to czy w takim pokoju wogle byłaby funkcjonalna ta garderowa i jak duza musialaby byc zeby dalo sie cos w niej zrobic . W sypialni mysle ze samo wyrko i maly mebelek czy toaletka dla narzeczonej by wystarczylo . Chodzi o pokoj ten obok łazienki . Z góry dziekuje za pomoc mieszkanie jpg22222.jpg

Jemu chyba nie rozchodzi się, czy mu zmniejszy OPTYCZNIE wnętrze, tylko o funkcjonalność takiego rozwiązania. Tak mi się wydaje.

Poza tym sypialnia, jak sama nazwa wskazuje, jest pomieszczeniem przeznaczonym do wyspania się, a garderoba może być wydzielonym pomieszczeniem do zachowania jako takiego ładu w tejże sypialni.

Także twoja porada nic praktycznego nie wnosi.

hehe :) P. Stanowska bardzo dobrze sie wydaje :) po prostu chodzi mi o to czy w takim pomieszczeniu (14m to nie jest duze pomieszczenie ) da sie jeszcze zrobic pomieszczenie na garderobe czy wchodzi takie cos w gre . Bo oczywiscie chcialbym kuchnie polaczyc z salonem i nastepny pokoj zostawic dla przyszłego dziecka badz dzieci :) . I co do samej sypialni nie wiem czy praktyczniej by bylo zrobic male pomieszczenie na garderobe czy po prostu jakas szafe przesowna zrobic czy po prostu nic nie robic w tym pomieszczeniu tylko gdzie indziej cos zagospodarowac hehe .

Ogolnie probowalem robic w jakis programikach aranzacje wnetrz ale nie do konca to wychodzilo , jakos cierpliwosci i chyba talentu do tego nie mam :) Ogolnie boje sie bo to pierwsze mieszkanie takze dlatego tutaj zwracam sie o pomoc i rade:)

Garderobę da się zrobić, ale będzie wąska - max 130 cm gł. jeśli wstawi się ją na ścianie od łazienki - a praktycznie to jedyne miejsce. Zmniejszy się przestrzeń do chodzenia wokół łóżka, więc lepiej wstawić szafy i tu jest wybór, bo szaf może być sporo, co w mieszkaniu zawsze się przydaje. Coś narysuje wieczorem.

33900367236_a08a122b61_z.jpg

33783809242_f7f8d29d6c_z.jpg

33128253593_7646c590d8_z.jpg

Edytowane przez Sawadi