szczukot 10.04.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Witam Czym bezbarwnym załatać szczelinę między plastikowym oknem a kamiennym parapetem (rząd 2 mm) ?Czy użyć silikonu czy uszczelniacza dekarskiego (kauczuk, butyl, polimer ....) ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uve_solid 10.04.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Myślę że silikon będzie Ok wewnątrz. Odtłuścić podłoże ułożyć silikon ukształtować fugę. Uszczelniacz raczej na zewnątrz i trudniej fugę ukształtować. Są jeszcze listwy maskujące z taśmą klejącą i uszczelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.04.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 No tak - zapomniałem o najważniejszym - na zewnątrz Czyli lepiej uszczelniacz - na bazie kauczuku czy inny ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.04.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Witam Czym bezbarwnym załatać szczelinę między plastikowym oknem a kamiennym parapetem (rząd 2 mm) ? Czy użyć silikonu czy uszczelniacza dekarskiego (kauczuk, butyl, polimer ....) ? Fantom Ja użyłem Sika Flex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.04.2017 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Który dokładnie ? Jak dawno położony i jak trzyma ? pozdrawiamFantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.04.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Który dokładnie ? Jak dawno położony i jak trzyma ? pozdrawiam Fantom Dokładnie Crystal Clear, położony we wrześniu zeszłego roku, trzyma bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.04.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 dokladnie, Sika Crystal Clearbezkonkurencyjny produkt przy takim zastosowaniu, silikony w tym dekarskie plus inne uszczelniacze w tym goniace inne firmy z poliuretanami moga sie schowac. Sika tania nie jest, ale c'mon klekajcie narody jezeli chodzi o jakosc ich produktow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2017 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale ten uszczelniacz ma napisane wprost: "nie stosować w miejscach narażonych na działanie UV". Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.04.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale ten uszczelniacz ma napisane wprost: "nie stosować w miejscach narażonych na działanie UV". Fantom Nie chcesz, nie stosuj. Twój wybór. U mnie się sprawdza. Mi ta Sika została po dekarzach, uszczelniali tym chyba obróbki blacharskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.04.2017 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 W karcie technicznej Przed zastosowaniem na kamieniu naturalnym należy skontaktować się z przedstawicielem firmy Sika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.04.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 W karcie technicznej Przed zastosowaniem na kamieniu naturalnym należy skontaktować się z przedstawicielem firmy Sika. No i co ten przedstawiciel ma niby stwierdzić? A kamieniowi to co się może stać? Moim skromnym zdaniem nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2017 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Mi przychodzą do głowy dwa problemy : 1) odbarwienia2) brak przyczepności Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.04.2017 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Mi przychodzą do głowy dwa problemy : 1) odbarwienia 2) brak przyczepności Fantom Mnie kamieniarze uczulali aby używać tylko chemii do kamienia z powodu odbarwień zmatowienia itp zależy od rodzaju kamienia to co można zastosować na granit zaszkodzi na marmur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 11.04.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 ^^Dokłądnie ale wg39070 to wielki fachmann i on sie zna na wszystkim naj najelpiej, chemie ma w malutkim paluszku, na oko wie co z czym i jak moze chemicznie reagowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.04.2017 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Patrząc pod kątem producenta, to wynika, że powinienem zastosować Sikaflex 521 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.04.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 ^^ Dokłądnie ale wg39070 to wielki fachmann i on sie zna na wszystkim naj najelpiej, chemie ma w malutkim paluszku, na oko wie co z czym i jak moze chemicznie reagowac.... A masz jakiś problem do mnie? Zastosowałem Sikę i jest OK, jakiej jeszcze trzeba rekomendacji? Waż słowa gościu, waż, jeśli wiesz co to znaczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.04.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Patrząc pod kątem producenta, to wynika, że powinienem zastosować Sikaflex 521 Fantom Chłopie, słuchaj dalej bajko pisarzy i najlepiej zastosuj zwykły silikon sanitarny. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.04.2017 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 odnosnie sika crystal clear i stosowania na zewnatrz: uv moze go lekko odbarwic (zmatowic) ale nie ma wplywu na jego zachowanie, jedynie wyglad fizyczny. I nie ma takiego zapisu ze nie stosowac tam gdzie UV - owszem nie stosowac na zewnatrz na podlozach korodujacych lub na szkle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts