mariagruszka 13.04.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam serdecznie,poradzi może ktoś w doborze koloru do sypiali?Sypialnia mała 4x3 m dobrze oświetlona dwa okna, panele ciemniejsze, meble jasne z ciemnymi wstawkami dokładnie meble wójciek summer, sufit biały, pierwsze pytanie czy malować na dwa kolory czy na jeden? Nie lubimy niebieskiego, różu, czerwonego, brązy i pomarańcze mamy w pokoju obok więc też odpada, myślimy o satynowym zielonym, ale nie wiem czy nie będzie za jasno bo meble są jasne. Jak myślicie ?Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2017 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 na jeden kolor, chyba, że macie tak urządzone to wnętrze, że ciemniejszym kolorem można podkreślić na przykład ścianę z łóżkiem (albo jakiś inny mający przykuwać uwagę fragment ściany).Z resztą na wizualizacjach producenta mebli stosują na ścianach kolor śmietankowy z czekoladowym lub cappucino. Może zastosujcie ciemną przybrudzoną zieleń, jak lubicie mocne kolory?http://www.martaczapla.pl/wp-content/uploads/2014/03/szare-zielenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackowiakxx 14.04.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Czarna, przybrudzona zieleń jest moim zdaniem zbyt nużąca, depresyjna. Lepsze są (moim zdaniem) stonowane kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert_Dekoral 14.04.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Dzień dobry, Sypialnia to przede wszystkim miejsce spełniające funkcję wypoczynku i relaksu, dlatego powinniśmy wybierać do niej kolory, które są przytulne, uspokoją nas i wprowadzą w odpowiedni nastrój. Jeżeli chodzi o Państwa pytanie odnośnie dwóch kolorów - moją propozycją jest wybranie koloru z palety barw, np. zieleni oraz drugiego dopełniającego koloru neutralnego.Zieleń to kolor spokoju, dlatego to dobry wybór. Moją propozycją jest użycie koloru zdecydowanego ZIELEŃ OPUNCJI na ścianę główną, np. na tej której stoi łóżko. Resztę ścian proponuję pomalować na ECRU, z serii Brązy i beże. Pokój w takiej kolorystyce będzie miał swój niepowtarzalny charakter, nie należy bać się zdecydowanych kolorów. Wszystkie nasze kolory i produkty można znaleźć na stronie: http://www.dekoral.pl Pozdrawiam kolorowo,Ekspert Dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 18.04.2017 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Masz na myśli zieloną milę czy zieloną nadzieję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 19.04.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Nie chciałabym mieć zieleni w mieszkaniu... Ja postawiłam na biele i szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crle 20.04.2017 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja mogłabym mieć zieleń w mieszkaniu. Ale nie taką ciemną Baredzo źle czuję się w takich kolorach Jeszcze w klubie ujdzie ale sypialnia jest pomieszczeniem w którym się relaksujemy.Tak więc moim zdaniem warto jest zainwestowac w jasne, wesołe kolorki. Świetnie do sypialni pasuje szarość. Jak na tej fotografii:http://www.polskidom.com.pl/wp-content/uploads/2016/06/sypialnia-mala-696x465.jpgProponuję jeszcze tutaj rzucić okiem - link. Edytowane 14 Czerwca 2017 przez crle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.04.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Ja mam w kolorze fioletu - więc Tobie nie odpowiada chociaż jest bardzo przytulna i dobrze się wysypiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domzcegly 27.04.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Zawsze można przetestować, w necie są takie programy do wizualizacji pomieszczeń, i zobaczyć jak się komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert_Dekoral 27.04.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Choćby nasz http://koloriwnetrze.pl/wizualizer/#aplikacja Pozdrawiam serdecznie, Ekspert Dekoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2017 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dekoral - ustalcie sobie wreszcie hasła do waszego opłaconego konta, bo za chwilę zacznę kasować reklamowe posty i dam bana za wielokonto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 03.05.2017 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Kolor powinien być jeden i jasny, ze względu na niewielką powierzchnię pomieszczenia. Powłoka satynowej farby to dobry strzał, bo odbije trochę światła i optycznie je powiększy. Kolorystyka do sypialni powinna być spokojna, wyciszająca, dlatego proponujemy odcień szarości -558 Srebrzysty blask lub łagodną zieleń -556 Twórcza nostalgia. W razie ogromnej potrzeby, by w pokoju pojawił się mocniejszy akcent kolorystyczny, lepiej jest szukać barwnych dodatków lub jak wspomniał Elfir pomalować tak jedną ze ścian niż myśleć w ten sposób o całym pomieszczeniu. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts