zxs 14.04.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam,Nie bardzo mam jak i gdzie sam sprawdzić. Proszę o informację czy w moim przypadku będzie się dało zainstalować bramę przesuwną z napędem, taką bez szyny na rolkę jeżdżącą po podjeździe. Parametry: - Zabudowa szeregowa, więc garaż przy krawędzi i brama zaczynać się będzie od krawędzi działki.- Szerokość działki: 7,6 mb- Długość od garażu do płotu: 6mb- Długość samochodu: 4,7mb więc do bramy pozostaje około 1mb- Dwa samochody w domu więc jeden zawsze na podjeździe.- Furtka bez znaczenia – założy się jakieś elektroniczne zabezpieczenie przed zniszczeniem a otwierać się nie musi przy otwartej bramie. Brama rozwierna odpada bo przy takiej działce, choćbym nie wiem jak uważał na pewno kiedyś uderzy mi w samochód i chyba nie dam rady jej zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2017 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Powiedzmy brama 3 m + 40 % na przeciwwagę = 4,2 m Można zastosować krótszą przeciwwagę i nieco poszerzyć wjazd (np. do 3,5 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.04.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Powiedzmy brama 3 m + 40 % na przeciwwagę = 4,2 m Można zastosować krótszą przeciwwagę i nieco poszerzyć wjazd (np. do 3,5 m). A po co to g...o przesuwne? Brama jest tylko jedna - skrzydłowa. Elfir, nie przeginaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 14.04.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 wg39070 może dlatego Proszę o informację czy w moim przypadku będzie się dało zainstalować bramę przesuwną z napędem, taką bez szyny na rolkę jeżdżącą po podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 15.04.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Da się. Brama maksymalnie w świetle 3,8 metra... Pamiętaj, że akurat przy tym typie bram musisz planować tyle samo miejsca z drugiej strony. Druga sprawa to taka, że fundament z zatopionym kątownikiem lub ceownikiem, po którym będzie poruszała się bram, musi byś niemalże po całej długości ... Najlepiej dla Ciebie będzie odwiedzić jakąś firmę co zajmuje się ogrodzeniami i przedstawić to co potrzebujesz... Jak kumaty to Ci doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zxs 17.04.2017 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzięki za informację. Trochę mi pomogliście bo myślałem że będę musiał czteroskrzydłową a to podobno strasznie drogi interes. Poszukam teraz fachowców do pomierzenia i wyceny zobaczymy co wyjdzie. Sprawa jest niby prosta bo fundamentów i ogrodzenia jeszcze nie ma. Wg39070 nie mogę zainstalować skrzydłowej chodźbym bardzo chciał. Wg danych jakie podałem powyżej skrzydłowa nie zgra mi się z parkowaniem auta na podjeździe a mam dwa więc jeden zawsze będzie pod chmurką i będzie blokował możliwo otwarcia lub zamknięcia bramy. Musiałbym otwierać garaż i na chwilę chować tam przód samochodu. Po zamknięciu bramy skrzydłowej cofać pod nią i zamykać garaż . Uciążliwe na dłuższą metę. Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez zxs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts