Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w układzie małego domku

Jochimm

Recommended Posts

Witam,

Razem z żoną postanowiliśmy wybudować mały domek - można nazwać to nawet mieszkaniem z ogródkiem ;) Domek jest wymiarów 7 x 11 m. Dach chcemy wykonać z wiązarów, nawet podnieśliśmy kąt z 30 na 40 stopni i na poddaszu będzid miejsce 3.80 szeroko, 2.30 wysoko i długo przez cały budynek, ale póki co traktujemy je jako strych ale w przyszłości może jakaś garderoba lub sypialnia.

Przesyłam Wam rzut z góry projektu. Jeateśmy w fazie wyciągania fundamentów i już musimy pomały myśleć o przyłączach. Ja stawiam na jednen pokój, moja żona na dwa tak jak jest w projekcie.

Obok projektu dorzucam mój szybki szkic mojej wizji.

Chcielibyśmy jakoś fajnie to zorganizować.

Liczę na Waszą pomoc !

a0a45d9464b76e13med.jpg

0f49ae72285aa5d6med.jpg

Edytowane przez Elfir

czym chcecie grzać?

Moim zdaniem kuchnia za mała na normalne codzienne gotowanie.

Jeśli telewizor planujecie na ścianie naprzeciw kanapy to będzie musiał mieć ogromną przekątną, bo tam jest ponad 6 m - a wygodniej ogląda się na 3-5 m

Edytowane przez Elfir

naprawdę nie gotujecie w domu? Starczy wam taki maleńki aneksik bez blatów roboczych i miejsca do przechowywania?

Wnęka na szafę w wiatrołapie powinna mieć min. 60 cm.

To taki standard wielkości szaf.

Pewnie węższe też znajdziesz, ale kurtki zwykle na wieszaku są szersze niż taki t-shirt.

Każdy z planów ma swoje zalety.

Warto zadać sobie kilak pytań. Gdzie są jest północ? Gdzie jest droga, hałas, a gdzie najlepszy widok? Jakiej wielkości piec, gdzie komin, czyli jak grzejecie? Co chce mieć w kuchni osoba trzymająca tam władze ;) ? WC osobno? Co koniecznie potrzebujecie w domu? Stół na ile osób? Gdzie chcecie wieszać pranie, a może będziecie mieć suszarkę?