Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na Popieprznej a może Poprzecznej

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziś popiankowałem przejścia rur i zasypałem prawie wszystko zamulając wodą , wylałem z 300l .

Zostało mi jeszcze z 10 minut dokończyć zasypywanie i ubicie w ostatnim pomieszczeniu . Udało mi się też zagruntować mazidłem resztę niepomalowanych ścianek , a nawet dużą część pociągnąć 2 raz , myślę że na zimę jest w miarę zabezpieczone .

396903516e120c69med.jpg

Jutro zrobię zdjęcie całości jak to wygląda po dzisiejszych pracach, bo dziś nie zrobiłem .

błędnie zastosowany trójnik, powinien być z katem 45* i do tego kolano 45*. Nie stosuje się pod chudziakiem połączeń czysto 90*

Teraz Ci to nie przeszkadza, a za parę lat możliwe, że będzie z tym problem...

Tak samo nie rozumiem idei nie ocieplania fundamentów od zewnątrz na zimę, tylko sypanie piach do środka :)

Ja zamiast układać rury na Twoim miejscu bym ocieplał.

No, ale każdy robi jak uważa, mam nadzieję, że na wiosnę nie będzie zgrzytu, że Ci mróz ściany popękał :)

• 4 months później...
Nie wiem jak jest w rzeczywistości ale na zdjęciach wygląda to tak że robisz bardzo dokładnie, równo, ze szczegółami czyli tak jak się powinno robić. Od ekipy "fachowców" tego nie da się wymagać a nawet gdybyś chciał to popukają w głowę i zrobią po swojemu. To chyba duży plus jak się robi samemu, wolniej ale dokładniej i po prostu dla siebie.

• 2 months później...