fotohobby 05.05.2017 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Wycinałeś beton do odpływu? Ja najpierw złożyłem odpływ i osadziłem we własnoręcznie kręconym betonie. Po kilku dniach firma wykonała wylewkę z miksokreta. Nie było z tym jakichś kłopotów, wszystko poszło bez problemu. Ten Twój sposób w czymś jest lepszy, czy zagapiłeś się po prostu? A dlaczego mam kręcić beton i osadzć tam odpływ, przeszkadzający później operatorowy miksa ? Ja w miejscu odpływu przylkeiłem kawałek XPS o wymiarach zbliżonych d odpływu, póżniej wyciąłem go kątówką. Odrobina zaprawy i odpływ był zamocowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.05.2017 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Boję się otworzyć konserwę, żeby nie było tam Twojego upierdliwego wpisu. Prawda w oczy kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.05.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Post 15 Ja jeszcze chętnie się dowiem jak z tych obliczeń doszedłeś, że pompka obiegowa będzie chodzić przez 270dni 24h dobę. No chyba, że naprawdę wierzysz, że każdy będzie liczył każdą głupotę, którą palniesz bez zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 06.05.2017 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 autor teorii niestworzonych chyba zauważył swój błąd i co by przypadkiem komuś racji nie przyznać to postanowił dalej się nie wypowiadać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.05.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 A o czym tu dyskutować, jak kolejne osoby twierdzą, że mniejsza pojemność cieplna wylewki = większe zużycie prądu w droższej strefie jednocześnie twierdzą, że Reasumując nic nie wykazałes krecisz i mataczysz O tylko dla udowodnienia swojej racji kwestionują moc pompki, godziny, taryfy.... Dziwna logika, że jak mniej pobiera, to nie pobiera wcale. Tak czy inaczej kwestionowana wypowiedź IMO podstawowa wada anhydrytu, to mała gęstość i przy podobnym cieple właściwym ze 2x mniejsza pojemność cieplna wylewki. Przy ogrzewaniu gazem to nie robi różnicy - może nawet być zaletą. Ale przy grzaniu prądem w jakikolwiek sposób to wymaga większego zużycia w droższej strefie. Jest prawdziwa i żadne mataczenie i kręcenie tego nie zmieni. EOT z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.05.2017 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Kaizen napisz, że w garażu masz nowe Lambo a gwarantuję Ci, że co niektórzy super fachowcy stwierdzą, że to awaryjny złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.05.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 O tylko dla udowodnienia swojej racji kwestionują moc pompki, godziny, taryfy.... Dziwna logika, że jak mniej pobiera, to nie pobiera wcale. Tak czy inaczej kwestionowana wypowiedź . Podałes ze pompa obiegowa pracuje przez 270 dni i 24 h/doba w I taryfie, gdzie jest taki długi okres grzewczy i czy w taryfie G12w mamy 100% godzn I taryfy. Gdy odpowiesz prawidłowo na te pytania zrozumiesz bezsens tego napisałes wczesniej. Dokladnosc liczenia to nie tylko prawidłowe działania matematyczne ale przede wszystkim prawidłowe dane, a tym masz olbrzymi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 07.05.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Mam pytanieNa parterze podłogówka już zrobiona 6 pętli każda około 70m+ rozdzielacz, Na piętrze będzie kolejny rozdzielacz, Jest wskazane aby długość pętli była w miarę możliwości podobna, Ale czy w obrębie danego rozdzielacza czy całej instalacji?Czy wykonując podłogówkę na piętrze muszę się trzymać tych 70m czy mogę zrobić 4x100m?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.05.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Wyobraź sobie, ze jesteś ... pompą i masz to wszystko RÓWNO zasilić.Dasz radę?W obiegu jednego rozdzielacza - tak.Jak masz "kumpla" na drugim rozdzielaczu, to tamten Cię nie interesuje.A jak nie masz? Nie musisz się trzymać czegokolwiek.To wolny kraj.Ale...WYGODNIEJ JEST, jak pętle zasilane z jednej pompy są podobnej długości. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicaj222 07.05.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Dzięki U mnie będzie jedna pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.05.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 O tylko dla udowodnienia swojej racji kwestionują moc pompki, godziny, taryfy.... Dziwna logika, że jak mniej pobiera, to nie pobiera wcale. Tak czy inaczej kwestionowana wypowiedź Jest prawdziwa i żadne mataczenie i kręcenie tego nie zmieni. Kwestionują Twoje głupoty, jak działanie pompki przez 270 dni przez 100% czasu. To jest mataczenie. Lubisz jak jest wszystko udowodnione, to udowodnij, że przy anhydrycie będzie to wymagane. Bo wijesz się jak wąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.05.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A o czym tu dyskutować, jak kolejne osoby twierdzą, że mniejsza pojemność cieplna wylewki = większe zużycie prądu w droższej strefie jednocześnie twierdzą, że A to gdzie znalazłeś? Bo coś znów kręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.05.2017 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 A to gdzie znalazłeś? Bo coś znów kręcisz. Chlopina tu na forum takie "intelektualne salta" robi, ze powinno sie juz do tego przywyknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts