Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranzacja domu jednorodzinnego

Hekse

Recommended Posts

Witam.Uprzejmie prosze o pomoc przy aranzacji domu.Potrzebuje jakiekolwiek wskazowki.Dom parterowy, drewniany z 1960 roku.Chcemy wymieniac okna na nowe i przy tym mozemy zmienic wyglad wszystkich pomieszczen.Okna mozna wstawic w innym miejscu,scianki zburzyc,przesunac.Ale absolutnie nic nie potrafimy wymyslec aby bylo funkcjonalnie. Zdecydowanie jest zbyt duzo drzwi.W salonie jest kominek ktory musi zostac w tym miejscu. Gdyby ktos mogl pomoc,bede wdzieczna.Sprobuje dodac zdjecie.Pozdrawiam. https://images81.fotosik.pl/514/87f01490b1266b63med.jpg

trochę bez skali :)

Ja bym wejście do sypialni przy wejściu do domu przeniosła na ścianę od strony kuchni i powiększyła WC robiąc z niego pełnoprawną łazienkę.

Mozna też pomysleć o zamianie miejscami sypialni i kuchni, by kuchnia miała bezpośrednie połączenie z tarasem.

Niestety nie mam rysunku ze skala.Jedynie moge dopisac wymiary pomieszczen. Lub zrobic zdjecia. Odnosnie lazienki, juz jest jedna miedzy kuchnia a malym pokojem . Salon i jadalnia mnie najbardziej martwi, czy okna zostawic w tym samym miejscu czy robic je niskie do podlogi by bylo widno. Moze polaczyc przedpokoj z salonem i jadalnia razem,pozbyc sie scian ? Sam kominek na srodku zostawic?

właśnie tę mini toaletę między kuchnią a małym pokojem polecam powiększyć.

Nie bardzo wiem co cię martwi z tym salonem? Otworzyć na jadalnię - ok. Ale niekoniecznie na hol.

nie mam pojęcia jakie sa wymiary i w związku z powyższym, czy tak sie da zrobić:

3de57c2b9b790598.jpg

Edytowane przez Elfir

http://www.fotosik.pl/zdjecie/d703b96e45bad13f Bardzo dziekuje ze zechcieliscie mi pomoc. Zmierzylam sciany jesli to pomoze. Bardzo podoba nam sie pomysl z polaczeniem jadalni z salonem a kominek po srodku. Jednak druga lazienka bedzie nam zbedna. Mozemy zrezygnowac z tej toalety i zrobic garderobe w tym miejscu.Bo zupelnie nie mamy miejsca na ubrania. Mam pytanie: czy na scianie salon-jadalnia moglby powstac ciag okien ?

http://www.fotosik.pl/zdjecie/d703b96e45bad13f Bardzo dziekuje ze zechcieliscie mi pomoc. Zmierzylam sciany jesli to pomoze. Bardzo podoba nam sie pomysl z polaczeniem jadalni z salonem a kominek po srodku. Jednak druga lazienka bedzie nam zbedna. Mozemy zrezygnowac z tej toalety i zrobic garderobe w tym miejscu.Bo zupelnie nie mamy miejsca na ubrania. Mam pytanie: czy na scianie salon-jadalnia moglby powstac ciag okien ?

Z tego co widze, przy sypialni jest garderoba. Goście mają korzystać z waszej toalety przy sypialni?

Wiesz co, bez porządnej inwentaryzacji nikt ci nie jest w stanie doradzić.

W każdym razie w dwóch propozycjach masz zrobienie z tego maleńkiego pokoiku wygodnej garderoby.

Zmierzenie szerokości korytarzyka i okien w salonie to za mało, by dać wyobrażenie o rzeczywistych rozmiarach wnętrz.

Trzeba pomierzyć każdą ścianę, okna, drzwi. Wiem, że pisałaś, że można przestawiać, ale może na początek wykorzystać to, co masz.

Ja mieszkam w dwójkę i mam dwie toalety, co bardzo się przydało, jak jedno z nas miało grypę żołądkową.