Janekk1234 19.04.2017 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 mój pierwszy post więc witam Was serdecznie i pozdrawiam Mam pytanie : chcę dobudować do tego bliźniaka dom. ten co już istnieje ma piwnicę, ja piwnicy nie chcę, więc opcje mam dwie : zrobić piwnicę i ją zasypać albo płyta , jak płyta to na nasypie raczej ? wiem że wymogi budowy bliźniaka to takie są że nalezy przykleić sie do całej ściany, ale czy poziom okien musi być ten sam to nie wiem, więc teoretycznie płyta mogła by być posadowiona "normalnie" i bym miał domek niżej o prawie metr niż sąsiad, ale raczej w dziurze to troche lipa... takie cyrki wyszły z tymi poziomami bo sąsiad był pierwszy na tym osiedlu i jak zrobili drogę i inne, to poziom ulicy podniósł sie o prawie metr, sąsiad od frontu sasypał kompletnie wjazd do garażu bo by i tak nie wjechał... co poradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 20.04.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 ^^Ja tu nie widze zadnego problemu, idz do architekta i zaprojektuj dom jaki chcesz, jak chcesz ławy to ławy, jak płyte to płyte, to ze ktos ma piwnice to wcale nie jest jakis kosmiczny problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.04.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Zrób normalny fndament złożony z ławy i ścian fundamentowych.Nie wiadomo na jakim poziomie jest grunt w miarę nośny więc podniesiesz sobie poziom cokołu do sąsiada i problemu z oknami też nie będzie.Tak czy inaczej teren póżniej trochę podniesiesz nawożąc ziemi urodzajnej tak aby budynek nie stał w niecce która widnieje na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts