Papucy 21.04.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Cześć, Dostałem wycenę SSZ i jedną z pozycji są roboty ziemne wycenione na 3k , dom 154 m ( po podłogach) fundament tradycyjny, dodatkowe ściągi ze względu na szkody górnicze. Czy nie wydaje wam sie że cena za tę pozycje jest trochę za wyskoka i warto jeszcze ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElemenT 21.04.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Roboty ziemne czyli co, wykopanie dołu pod fundament czy także zasypka z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 21.04.2017 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Roboty ziemne to trochę ogólnie napisane , może poproś tego co robił wycenę o bardziej szczegółowy opis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 24.04.2017 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) 1. Cena 3000 zł to cena za wszystkie roboty ziemne, natomiast bez materiału. Roboty ziemne wykonujemy kompleksowo, jest to: wykop pod fundamenty, zasypanie fundamentów i zagęszczenie zasypu. Po wylaniu płyty na fundamentach i ułożeniu izolacji wokół ścian fundamentowych, także wyrównanie i ubicie gruntu do poziomu fundamentów. Zasyp może być oczywiście wykonany glebą macierzystą, w zakresie w jakim pozwala na to sztuka budowlana i założenia projektowe. W pozostałej części konieczny jest zakup materiału na zasyp. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Papucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 01.05.2017 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Hmm, 3 tys. zł powiadasz? No cóż, ja dostałem wycenę na 120 tys. zł za roboty ziemne (1.1.1) i spadłem z krzesła. Z tym że u mnie będzie piwnica. Powierzchnia zabudowy 175-180m2, głębokość posadowienia ok. 2,7m ppt. Wiadomo, wykopów jest dużo i trzeba to wszystko gdzieś wywozić, ale ta wycena to chyba przesada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 12.12.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Nie skorzystałem z nich. Czekam na inne oferty. Budowę mam nadzieję zacząć w 2018r. Ta cena jest oczywiście z materiałem i dotyczy wykopu ok. 800m3 i wymianę gruntu ok. 120m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts