gustav.pl 21.04.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam Dzisiaj w czasie oględzin listków brzozy, ujrzałem na nich takie cudactwa zielone: Co to może być, czy to są mszyce? Wydaje mi się, że jak na razie to tak połowa albo 1/3 listków jest zaatakowana przez "toto". Czy te zwierzątka są bardzo szkodliwe dla drzew, a jeżeli tak, to jak się tego pozbyć?? W ubiegłym roku jednej z brzózek chyba coś zaszkodziło, bo miała mniej liści niż inne i szybko je straciła. I chyba uschło się biedaczce, bo pod koniec grudnia silny wiatr obalił drzewko.Teraz też kolejna brzózka ma listków wyraźniej mniej niż jej koleżanki i boję się, że też może się zmarnować Chyba, że jeszcze jest za wcześnie i po prostu jedno drzewko wolniej się rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 to opryskaj Mospilanem (dobrze działa w niskiej temp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 23.04.2017 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Elfir, odpowiadasz z szybkością światła! Obawiam się, że gdy będę miał jeszcze jakiś problem, to nie zdążę wysłać pytania, a Ty już odpowiesz Jednak i ja się pospieszyłem. Nim przeczytałem Twoja odpowiedź, zrobiłem małe zakupy Teraz wytruję wszystko do okoła Chociaż nie ma tego złego, co by..... Jeden z tych "siuwaksów" można stosować doglebowo, a to mi się przyda, bo brzózki są dosyć wysokie i całych nie opryskam. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts