tomskibit 21.04.2017 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Mam zamiar zrobić z toalety o wymiarach 88cm/191cm mikro łazienkę, gdzie zmieści się ustęp, prysznic, umywalka. Problemem jest to, że pomieszczenie jest podłużne. Czy da się coś tutaj wykombinować ew. wkomponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 mozna zawsze brac prysznic stojąc na sedesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 22.04.2017 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 mozna zawsze brac prysznic stojąc na sedesie. Widzę, że Elfir kieruje się autopsją. Jedyną rzeczą , którą być może da się wykombinować to poszerzenie pomieszczenia- jedna ze ścian jest działowa. Ale to już rewolucja. Przy obecnych wymiarach pomieszczenie bardziej się nada na mikro pralnię. Na dole pralka a na niej suszarka. Wstawiona kabina prysznicowa- chyba nie będzie wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomskibit 22.04.2017 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Pralki w ogóle nie biorę pod uwagę w tym pomieszczeniu . Tak, zdaje sobie sprawę z tego, że moje oczekiwania a może i marzenia mogą być ciężkie do spełnienia ale warto zapytać. Biorę też pod uwagę, że nie będzie to łazienka wygodna tylko pomieszczenie do dbania o higienę i załatwiania najpilniejszych potrzeb. Domyślam się, że może być klaustrofobiczne. Hmmm może powinienem zapytać na forum żeglarskim bo to wymiarami i rozwiązaniami raczej podchodzi pod patenty stosowane na małych jachtach śródlądowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.04.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Żaden to problem, moim zdaniem robisz brodzik lub liniówkę bez brodzika w okolicy obecnego kibelka + fajna zasłonkę, natomiast kibelek robisz na środku przy lewej ścianie i małą umywalkę do umycia rąk ot i po sprawie. I może pupy nie urwie ale będziesz miał w pełni funkcjonalną łazienkę. tu przykładowy kibelek który nie zajmuje m2, i jakaś umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomskibit 22.04.2017 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Dzięki za informację A co myślicie o kibelku narożnym? Jego ustawienie pozwoliłoby jak sądzę nieco lepiej wykorzystać przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Dzięki za informację A co myślicie o kibelku narożnym? Jego ustawienie pozwoliłoby jak sądzę nieco lepiej wykorzystać przestrzeń i co to da? gdzie te więcej miejsca? i gdzie będzie prysznic wtedy? Sorry ale pomysł poroniony. Najmniejsza narożna kabina to 70 zostaje ci 18 cm tyle to za przeproszeniem na penis może być ale nie narożna toaletę. Poza tym 2 wariant czyli dorobienie zasłonki i prysznica i pozostawienie sedesu pod prysznicem też widziałem już, ale co za różnica czy narożny czy nie i tak będzie stać pod prysznicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 23.04.2017 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Jakie masz możliwości ingerencji w instalacje? Najlatwiej chyba byłoby zostawić wc tam gdzie jest, a prysznic dać przed wc, z odpływem w posadzce, zamontować ruchome ścianki, które zamykaloby sie na czas kąpieli. Jeśli konieczny jest brodzik, to można zrobić na brodzik ściąganą podłogę, wówczas wc też musiałoby być nieco wyżej i przy nim podłoga na takiej wysokości jak ta nałożona na brodzik. zobacz tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?100130-%C5%81AZIENKI-NASZE-!!!!!!&p=3207667&viewfull=1#post3207667 i to Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 http://cdn.homedit.com/wp-content/uploads/2015/07/High-efficiency-dual-flush-toilet.jpg Dokładnie o to mi chodziło , ale nie mogłem wygoglować. Choć z 2 strony załatwienie się i umycie kibelka podczas brania prysznica tez jest fajne jak na 1 zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomskibit 23.04.2017 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 O to mi chodzi co zaproponowałeś Tylko kibelek ukośny aby głową nie walić w ścianę ...siadając na "tronie" i żeby ścieżka dojścia do prysznica była szersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 rozumiem o co ci chodzi o tym przyznaje, nie pomyślałem. Ale te ukośne kibelki mniej miejsca nie zajmą lepiej chyba faktycznie zrobić kawałek ścianki z "geberitem" i dalej luksfery i ok 40 cm przestrzeni na wsliźniecie się do prysznica, ale kibelek na wprost tylko ajkis na prawdę symboliczny i bedzie gites:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomskibit 23.04.2017 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Z kibelkiem może być problem. Przyłącze jest z lewego boku przy samej posadzce. Pewnie trzeba będzie zrobić jakieś elastyczne przyłącze i je zabudować jakąś półeczką lub stopniem - już pod prysznicem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Można zrobić niewielki murek przy samej ścianie na kosmetyki coś w rodzaju półeczki tez fajnie będzie ,od geberitu to masz wylot stosunkowo wysoko i dobrze bo spadek będzie konkretne oglądam w necie takie super wąskie łazienki i są fajne jedyne o czym nie zapomnij to porządna wentylacja wywiewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.04.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Przejście do prysznica ile ma? 30 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Przejście do prysznica ile ma? 30 cm? myślę że na 48 cm można wyjść lub 40 to minimum skąd taki super pomysł ze 30? a może 10? Czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Albo toaleta na koncu na krotkiej scianie, prysznic z boku przed nia, tak jak na pierwszym zdjeciu ktore zapodalem ale prysznic bardziej po srodku. ( biala lazienka ) mala umywalka na przeciwko prysznica... Twoje pomysły są OK i konstruktywne, mnie dobija nasranie w wątku i odlecenie to taka mentalność gołębia grającego w szachy który nafajda na szachownicę rozwali pionki i odleci myśląc że wygrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.04.2017 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak myślę, jednak i nie ma co stawiać żadnej ścianki ani kabiny bo to dodatkowe powierzchnie do umycia a dostęp do nich będzie bardzo utrudniony, dlatego trzeba póśc po najmniejszej linii oporu tzn: wstawić zwykły wc kompakt plecami w stronę aneksu prysznicowego wstawić brodzik niski i zasłonkę prysznicową i to da się i wejść pod ten prysznic nie bokiem a i umyć sie będzie tez jakoś można . Chociaż na rysunku autora wątku wymiary są ok i wszystko się mieści potrzebna by była wizja lokalna :bash: Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomskibit 23.04.2017 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Tak to się prezentuje ...mniej więcej . Proszę tylko nie oceniać stanu. Stan do remontu . Mieszkanie po mojej babci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 10.05.2017 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Nie ma co się przejmować. Przed remontem nigdy nie wygląda łazienka zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.06.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Odpada kucie starych kafelek...Teraz nabywam mieszkanie do remontu... i WC ma 0,8X1,14m...i już mnie głowa boli, czy korzystając z toalety nie będzie trzeba mieć drzwi otwartych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts