witold777 24.04.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 mam ławę fundamentowa szerokości 60cm,aby odciąć wilgoć dajemy papę to wszyscy wiedzą.Proszę mi, jako laikowi pomóc odpowiedzieć na pytanie-Jeżeli dalej wyciągam do góry ściany fundamentowe bloczkiem szer.24 cm, to po co dawać 60 cm papy na calej ławie skoro poza bloczkiem wszystko będzie zasypane piaskiem?Będę mial 5 warstw bloczka plus wieniec czyli razem z zaprawą ok.81 cm do zasypania od ław.reasumując Mogę ma ławie dać papę tylko pod bloczkiem czy lepiej na calosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 24.04.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Kupujesz rolkę o szerokości 1m, tniesz na połowę wzdłuż i masz z głowy, szerokość 50 cm w sam raz pod bloczek z zakładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.04.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie będziesz dawał ocieplenia na ściany fundamentowe?Tnij rolkę na 2 lub 3 części, 24 to szerokość bloczka a jak się namyślisz odnośnie ocieplenia to po styropianie, siatce i kleju dasz jeszcze folię kubełkową która sięgnie aż do samej ławy trochę na niej ją zawijając.To ci zapewni pewność ochrony przed wilgocią i ciepły fundament w przypadku wyboru ogrzewania podłogowego. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts