Marek.M 24.04.2017 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Pytanie mam czy spotkał się ktoś z roletami zewnętrznymi zamykanymi od dołu? Jakieś linki? Ewentualnie czy są dużo droższe od standardowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.04.2017 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Chodzi Ci o zamek w rolecie? Taki na kluczyk jak w sklepach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 25.04.2017 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Pytanie mam czy spotkał się ktoś z roletami zewnętrznymi zamykanymi od dołu? Jakieś linki? Ewentualnie czy są dużo droższe od standardowych? Najprostsze: rygle zabezpieczające. To chyba oferuje każdy producent rolet - np: http://rolety.mycek.eu/cenniki/cennik-rolet-zewnetrznych/ - tam za takie rygle dopłaca się 60 zł za komplet, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 25.04.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Chyba że chodzi o zwijanie w dół to tego jeszcze nie widzialam. Istnieją wgl takie rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 25.04.2017 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 No rzeczywiście napisałem niekonkretnie. Chodzi mi o zasuwanie rolety od dołu. Czyli jak chcę ją zamknąć to muszę ją podnieść. Pewnie się dziwicie jaki jest tego cel. Ano taki, że jak okno jest do podłogi, to w lecie mając jakiś okap jesteśmy chronieni, ale najczęściej słońce wpada nam dołem okna, żeby tego uniknąć właśnie wymyśliłem, że roleta mogłaby być zasuwana od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 25.04.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) nie ma czegoś takiego ale... zamiast tego możesz zastosować żaluzje fasadowe przygotowane pod takie właśnie rozwiązanieDół jakby otwarty zaś góra zasłoniętaMimo wszystko sądzę że to się nie sprawdziJuż lepiej markiza. Ma możliwość dowolnego wysuwania tym samym sam regulujesz na ile ma Ci zacienić okna ale też nastąpi to od góryMogą być screeny ale też opuszczają się od góry.Temat niestety nie do ogarnięcia w koncepcji jaką sobie wymarzyłeś Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez Ok**se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.04.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 No rzeczywiście napisałem niekonkretnie. Chodzi mi o zasuwanie rolety od dołu. Czyli jak chcę ją zamknąć to muszę ją podnieść. Nie bardzo sobie wyobrażam skuteczne uszczelnienie skrzynki, żeby tam woda i brud się nie dostawały spływając po pancerzu. A skoro chodzi o słońce, to czemu nie wewnętrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 25.04.2017 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Widzę, że ciężko wytłumaczyć do końca słowami, więc popełniłem obrazek: po lewej bez rolety, widać, że słońce oświetla wnętrze. Po prawej po podciągnięciu rolety, słońce nie dociera do wnętrza. Nie bardzo sobie wyobrażam skuteczne uszczelnienie skrzynki, żeby tam woda i brud się nie dostawały spływając po pancerzu. A skoro chodzi o słońce, to czemu nie wewnętrzna? No właśnie pytanie, czy przy okapie np. ok. 1m deszcz by się tam dostał, pewnie w niesprzyjających warunkach tak. No wewnętrzna nie ma sensu, bo słońce ma nie ogrzewać wnętrza. PS. Czy można zmienić temat wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.04.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 wewnętrzna nie ma sensu, bo słońce ma nie ogrzewać wnętrza. Jeżeli chodzi o ciepło, a nie o światło, to taniej, pewniej, skuteczniej będzie kupić klimę. Jeszcze zostanie na prąd do niej do końca świata. A woda na 100% tam się dostanie, bo przecież mamy nie tylko grawitację, ale też wiatry. W czasie burz nawet bardzo silne - więc sporo wody spłynie razem z brudem po pancerzu (a jak zwinięty to po szybie). Napada i zawieje śniegu. Jak okna do samego dołu, to i odbite przez krople błotko poleci. A niech ktoś jeszcze myjką ciśnieniową elewację umyje... O ile mogę sobie wyobrazić zrobienie tam jakiegoś drenażu, żeby woda przeleciała, to błoto i brudy się będą zbierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.04.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 PS. Czy można zmienić temat wątku? Można, na jaki? A w temacie: użytkuję w garazu tego typu szafę - drzwi roletowe chowają się w dolnej części, tzn chowały.. bo dawno się zepsuło. Regał ma na dole skrzynkę ok 20-30cm zarezerwowane na pancerz. Próbowałem otwierać, ale jedyne co wyszło to mnóstwo zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.04.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Tak sie zastanawiam czy wogole jest mozliwe wysuwanie pancerza przez silnik w gore.Tu zupelnie inne sily dzialaja na pancerz.Nie ma w skrzunce elementow ktore pozwolilyby pancerzowi sie rozwiajac. Predzej pancerz wypelni najpierw skrzynke niz zacznie wychodzic po prowadnicach do goryA jak juz sie rozwinie w skrzynce to zapewne sie w niej zaklinujeSorry ale z lekka poroniony pomysl. Musisz szukac innych rozwiązań jak juz wspomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 26.04.2017 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Tak sie zastanawiam czy wogole jest mozliwe wysuwanie pancerza przez silnik w gore. Tu zupelnie inne sily dzialaja na pancerz. Jest to mozliwe, przy pomocy ukladu linek w prowadnicach da sie to zrobic, sam kiedys to naprawialem. W niemczech stosowane do zaciemniania okien ze skosami (Trapezow) i jest jeszcze drogi patent z dodatkowym slimakiem w boczku i specjalnymi wieszakami, widac dokladnie od 2,5 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.04.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Nie przekonuje mnie to mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 28.04.2017 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Jest to mozliwe, przy pomocy ukladu linek w prowadnicach da sie to zrobic, sam kiedys to naprawialem. W niemczech stosowane do zaciemniania okien ze skosami (Trapezow) https://www.youtube.com/watch?v=MYVqdMhvmIE i jest jeszcze drogi patent z dodatkowym slimakiem w boczku i specjalnymi wieszakami, widac dokladnie od 2,5 minuty https://www.youtube.com/watch?v=v1odBy9CPIEFajne to to, tylko cena pewnie skutecznie mnie zniechęci. Po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 19.05.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Pewnie markizy Fakro na upartego można zamontować tak by były zamykane od dołu. Montaż jest prosty, więc nie powinno być problemu z odwróceniem elementów. No ale to trochę inny produkt niż roleta. Ma chronić przede wszystkim przed nagrzewaniem się pomieszczenia, ale światło już wpuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
setla 19.05.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Są takie rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 19.05.2017 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Są takie rolety Ok a ile kosztują mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts