kasiakrakow 29.04.2017 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) witam! Mam mały a właściwie duży problem z projektem wnętrza mieszkania. Mieszkanie nowe stan deweloperski, jeszcze nie byłam w środku budowa kończy się wkrótce. Nie wiem jak je mądrze i ciekawie zagospodarować.... Liczę na Waszą fachową pomoc:))) Salon z aneksem myślałam oddzielić ścianką tak żeby kuchnia miała swoje okno ale nie wiem czy salon nie będzie w tedy za mały (czerwona kreska na rysunku) ale za to w kuchni bezie sporo miejsca na stół.... Osobne WC czy WC w łazience jak lepiej? Może z WC zrobić garderobę albo pralnię? w łazience na pewno chcę prysznic z kabiną taką prostokontną.. Proszę o ciekawe pomysły i aranżację. Dziękuje:) Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez kasiakrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 29.04.2017 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 <a href= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2017 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Największy problem tego mieszkania to brak miejsca do przechowywania. Propozycja zmian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.04.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Zdecydowanie brak miejsca na trzymanie rzeczy.Ja bym zrobiła dużą garderobę, która pomieści wszystko (odkurzacz,deskę itp). Kuchnia z wysoką zabudową na wszystkie sprzęty,zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 30.04.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 wow! ile pomysłów! otwieram swój wątek, mi doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakrakow 30.04.2017 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Tak też się tym martwie że nie ma za bardzo miejsca na szafy... czyli odradzacie robić kawałek ścianki między salonem a kuchnią? Dużo mnie zainspirowaliście waszymi pomysłami nie ukrywam że ciekawymi. Nie wiem czy rezygnować z WC bo to podobno duży plus mieć osobne WC.... co powiecie na ten projekt, że przy wejściu taka wnęka i szafa, i przy kuchni wnęka i szafa....zaznaczone na czerwono. wiecie kto robi tutaj projekt taki w 3D i jakie to są kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Dla mnie osobiście to w szafie przy wejściu zmieściłyby się tylko kurtki i buty, a przy kuchni schowek na odkurzacz i szczotki. A gdzie trzymają ubrania (a także dokumenty, walizki, itp) mieszkańcy sypialni małżeńskiej? Ale może wy nie macie tyle rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.05.2017 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Między drzwiami wejściowymi a drzwiami toalety nie zmieści się szafa pełnej głębokości (min.60cm). Ścianka wydziela kuchnię która będzie największym pomieszczeniem w mieszkaniu, z hektarami niezagospodarowanej przestrzeni. Dodatkowo likwidujesz szafę przy drzwiach mniejszej sypialni więc i przedpokój "goły". Nie wiem po co ta ścianka - nie chcecie widzieć garów z kanapy czy będziecie spać na rozkładanej kanapie a sypialnie oddajecie dzieciom? W obu przypadkach stawiałabym raczej na szerokie przejście zamykane suwanymi lub łamanymi drzwiami (przeszklonymi lub ażurowymi). Zakładam też że chcecie jak najmniej przeróbek ale czasem po prostu dostawienie ścianki tu czy tam niewiele poprawia sytuację a mankamentów to mieszkanie kilka ma. Może warto się szarpnąć póki nie mieszkacie jeszcze i zrobić porządnie, żeby za 5 lat nie kląć np. na brak miejsca na przechowywanie. Zresztą jak będziecie oglądać lokal to weźcie ze sobą miarkę, gazety i/lub taśmę klejącą żeby na podłodze pozaznaczać miejsce na meble i zobaczycie co się zmieści. 1) Opcja ze spaniem w salonie czyli zamykacie wieczorem drzwi a reszta domowników ma dostęp do kuchni. Szafa w przedpokoju trochę przedłużona i wydzielony schowek przy toalecie. Ścianki tyko dobudowane. 2) Kuchnia zamykana kiedy będzie taka potrzeba - np. drzwi suwane podwójne i dwie stałe ścianki. Do toalety dodana wnęka na prysznic(lub pralkę),obok niej wnęka na głęboką szafę. Wyburzony kawałek ściany w toalecie, reszta to dobudowane ścianki. 3) Trochę więcej przeróbek. Szerokie drzwi mogą zamykać kuchnię lub część salonu z kanapą. Sypialnie nieco powiększone, łazienka z wanną skrócona, drzwi pokoju 5 nie są na wprost drzwi do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakrakow 01.05.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Dzięki za odpowiedzi, Spać w salonie nikt nie będzie, chciałam tylko trochę oddzielić kuchnie żeby np zapachy z kuchni nie leciały na salon, i żeby taka była osobna kuchnia i taka ścianka nie za długa i swobodne wejście do salonu i kuchni, żeby w kuchni można było sobie spokojnie zjeść, a w salonie za ścianką posiedzieć Zawsze miałam oddzielną kuchnię więc nie wiem jak to jest w połączeniu z salonem. Rzeczy nie mamy dużo, na korytarzu tylko kurtki buty, odkurzacz a w pokojach szafki na ubrania, dokumenty. W łazience Pralka na pralce suszarka w zabudowanej szafce, szafki, zlew, kabina. wysokość mieszkania 270 więc planuje szafy do sufitu i kuchnie także pod sam sufit, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Tylko w sypialni małżeńskiej nie ma w oryginalnym układzie miejsca na szafę na ubrania. Chyba, ze drugi pokój ma służyć jako garderoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 02.05.2017 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Nie oszukujmy się, w takich mieszkaniach zawsze jest mało miejsca na przechowywanie i zawsze trzeba kombinować, czy ściankami czy zabudową. Zawsze też czuć, co się gotuje, czy kuchnia "zamknięta" czy nie. Może lepiej zainwestować w porządny wyciąg? Jeśli ścianka, to dla mnie tylko propozycja Aniki (przepraszam, że bezczelnie skopiowałam) - może zmniejszy pomieszczenie, ale da miejsce do przechowywania. Przepraszam, że tak w paincie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts