Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy podałbyś wykonawcę do sądu za odstawienie "fuszerki"  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy podałbyś wykonawcę do sądu za odstawienie "fuszerki"

Recommended Posts

pomysł na powyższy sondaż nasunął mi się podczas rozmowy z kolegą o niekompetencji wykonawców :evil:

a mianowicie mój kolega niedawno był w odwiedzinach u rodziny w Częstochowie i rzuciło mu się w oczy, że w łazience (pomijam fakt, że 6 m^3 to chyba za małe pomieszczenie na instalację kotła gazowego i ktoś mu to odebrał :-? ) zamiast zwykłej kratki wentylacyjnej był zamontowany wentylator (na pytanie kto mu to założył padła odpowiedź, że facet który robił c.o. powiedział, że jest za mały ciąg kominowy i "trzeba go wymusić", ba, nawet polecił taki wentylator, że mój w okapie kuchennym na 3-m biegu wysiada :wink: ) - ktoś mu to też odebrał, ale jak usłyszałem, że ta łazienka nie posiada dopływu powietrza, bo drzwi są szczelnie zamykane (drzwi bez kratki a lazienka "ślepa"), no bo się okazało, że właścicielowi wiało zimno do łazienki, a ten sam Pan który jest opisany powyżej doradził, że nie musi być przecież tej kratki no bo kocioł będzie pobierał powitrze z łazienki do spalania,

to o mało nie zemdlałem :o

pytam się więc (nie mówię tylko o takich skrajnych przypadkach) czy bylibyście skłonni podaś takiego nierzetelnego i/lub bez podstawowej wiedzy w swoim fachu wykonawcę/firmę do sądu od razu, czy może jeżeli by poprawił fuszerkę to nie mielibyście do niego pretensji, czy nie pomyślelibyście w ogóle o sądzie (po prostu nie zapłacilibyście i wynocha :))

pozdrawiam :wink:

https://forum.murator.pl/topic/22889-czy-poda%C4%87-wykonawc%C4%99-do-s%C4%85du/

czy podałbyś wykonawcę do sądu za odstawienie "fuszerki"

Z chęcią bym drania powiesił("za jaja i na maszt"). Ale jestem jak ta Polska że każdy robi z znią co chce(Wzieli nas bez wojny), więc zakasałem rękawy i poprawiam po "FACHOWCU"

https://forum.murator.pl/topic/22889-czy-poda%C4%87-wykonawc%C4%99-do-s%C4%85du/#findComment-402747

• 3 weeks później...

Najpierw żólta katrka czyli wezwanie do poprawienia na koszt wykonawcy. Jeśli nie skutkuje to czerwona kartka czyli "zero" kasy i wynocha. A najlepiej pilonować w czasie roboty i niedopuścic do partactwa.

Pozdrawiam

Zaznaczam opcję Nie - bo sąd nic tu nie pomoże.

https://forum.murator.pl/topic/22889-czy-poda%C4%87-wykonawc%C4%99-do-s%C4%85du/#findComment-420723