Jops 30.04.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Witam, wiem ze przepisy mowia ze w kuchni musi byc wentylacja grawitacyjna, ale ja majac tylko jeden komin podłaczylem do niego wyciag.Kuchnia ma 2,5x3m i jest otwarta na salon otwarcie szerokosc 140cm i wysokosc do sufitu. Salon ma ok 32m i w salonie za to jest kratka wentylacyjna.Gdy pracuje wyciag to i tak rozszczelniam lub otwieram okno w salonie.Pomijajac przepisy czy tak moze byc bo chyba wentylacja ogolnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.04.2017 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 Nie musi być grawitacyjna. Masz gaz w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jops 01.05.2017 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Gazu nie mam , mam indukcje.A piec gazowy mam w łazience ale on i tak ma zamknieta komore spalania.No przepis mowi ze nawet przy elektrycznej plycie kratka musi byc.Wydaje mi sie ze przeplyw powietrza mam ogolnie wystarczajacy (nie mam w tej kuchni kaloryferow i jest ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.05.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Ja w kuchni również mam jedna kratkę wentylacyjną ale okap nie jest w nią wpięty. Wentylacja sprawa w kuchni jest ważna aby zapachy nie przedostały się do salonu. U Ciebie zapaszki z kuchni mogą wędrować do salonu a najgorszy jest tłuszcz który potrafi nawet kilka godzin po smażeniu być odczuwalny w mieszkaniu z niesprawną wentylacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jops 01.05.2017 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Własnie po to by eliminowac zapachy i tluszcze mam w komin wpiety wyciąg, ktory podczas gotowania smazenia itd ma wszystko wyciagac na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.05.2017 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ma wszystko wyciągnąć ale wszystkiego nie wyciągnie i to czego nie wyciągnie powędruje pod sufit jak nie trafi na kratę wentylacyjna to będzie się tam kisiło właśnie w tym celu jest wentylacja. Dlatego tez krata wentylacyjna jest pd sufitem na nie w połowie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts