Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie z bloczków betonowych - co dalej?

Recommended Posts

Witam. Mam wyprowadzone bloczki na ławie pod ogrodzenie ze słupkami. Ze względu na estetykę słabo to wygląda. Chce tanim kosztem to zniwelować, dużo tego nie będzie widać bo będę miał tuje które to przykryja. Kilka osób mi doradzalo tak.

1.styrodur + siatka zaciągnięte na wierzchu klej.

2. Zwykły tynk cementowo wapienny ewentualnie dodać więcej cemuntu by był twardszy.

3. Tylko siatka zaciągnięte z siatką.

Moje obawy do 2 i 3 propozycji to że zimą zacznie odpadach jak nasiaknie , łe chętnie bym to zrobil czas i koszta.

Druga sprawa... Muszą być daszki ? Czy skosik zrobić . Zacieki? Będą?

• 4 weeks później...
Trochę odkopię temat, ale robiłem u siebie właśnie takie ogrodzenie murowane z bloczków betonowych. Na początku miała pójść na to siatka na kleju, ale majster ocenił efekt, że słabo to wygląda zwłaszcza jak się spojrzy "pod słońce". Była więc szybka decyzja na styropian 2cm i na to dopiero siatka z klejem. Wyszło idealnie równo.

• 3 years później...
Witam chciałbym odświeżyć wątek stawiam ogrodzenie z bloczków szalunkowych na które mam zamiar położyć puc, koncepcja była taka aby na bloczki położyć siatkę z klejem i puc ale niestety bloczki są dramatyczne nawet po 1cm różnicy w szerokości i moje pytanie czym to wyrównać styropianem 2cm, styrodurem 2cm czy tynkim cementowo wapiennym. Dziękuję za podpowiedz

• 2 weeks później...
Witam chciałbym odświeżyć wątek stawiam ogrodzenie z bloczków szalunkowych na które mam zamiar położyć puc, koncepcja była taka aby na bloczki położyć siatkę z klejem i puc ale niestety bloczki są dramatyczne nawet po 1cm różnicy w szerokości i moje pytanie czym to wyrównać styropianem 2cm, styrodurem 2cm czy tynkim cementowo wapiennym. Dziękuję za podpowiedz

Mam podobną koncepcję. Z mojego rozeznania wynika, że styropian 2-3 cm i siatka z klejem. Styrodur to przesada i niepotrzebne koszty.

Ze swej strony zapytam czy jakie pustaki szalunkowe aż tak nie trzymają wymiarów?