Kaszub998 01.05.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam. Mam wyprowadzone bloczki na ławie pod ogrodzenie ze słupkami. Ze względu na estetykę słabo to wygląda. Chce tanim kosztem to zniwelować, dużo tego nie będzie widać bo będę miał tuje które to przykryja. Kilka osób mi doradzalo tak. 1.styrodur + siatka zaciągnięte na wierzchu klej.2. Zwykły tynk cementowo wapienny ewentualnie dodać więcej cemuntu by był twardszy.3. Tylko siatka zaciągnięte z siatką. Moje obawy do 2 i 3 propozycji to że zimą zacznie odpadach jak nasiaknie , łe chętnie bym to zrobil czas i koszta. Druga sprawa... Muszą być daszki ? Czy skosik zrobić . Zacieki? Będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 25.05.2017 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Trochę odkopię temat, ale robiłem u siebie właśnie takie ogrodzenie murowane z bloczków betonowych. Na początku miała pójść na to siatka na kleju, ale majster ocenił efekt, że słabo to wygląda zwłaszcza jak się spojrzy "pod słońce". Była więc szybka decyzja na styropian 2cm i na to dopiero siatka z klejem. Wyszło idealnie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 31.05.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Należy dać styropian a następnie siatkę z klejem. Na to najlepiej tynk żywiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matbud83 23.08.2020 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Witam chciałbym odświeżyć wątek stawiam ogrodzenie z bloczków szalunkowych na które mam zamiar położyć puc, koncepcja była taka aby na bloczki położyć siatkę z klejem i puc ale niestety bloczki są dramatyczne nawet po 1cm różnicy w szerokości i moje pytanie czym to wyrównać styropianem 2cm, styrodurem 2cm czy tynkim cementowo wapiennym. Dziękuję za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 07.09.2020 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Witam chciałbym odświeżyć wątek stawiam ogrodzenie z bloczków szalunkowych na które mam zamiar położyć puc, koncepcja była taka aby na bloczki położyć siatkę z klejem i puc ale niestety bloczki są dramatyczne nawet po 1cm różnicy w szerokości i moje pytanie czym to wyrównać styropianem 2cm, styrodurem 2cm czy tynkim cementowo wapiennym. Dziękuję za podpowiedz Mam podobną koncepcję. Z mojego rozeznania wynika, że styropian 2-3 cm i siatka z klejem. Styrodur to przesada i niepotrzebne koszty. Ze swej strony zapytam czy jakie pustaki szalunkowe aż tak nie trzymają wymiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts