Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Doradźcie czym uzupełnić dziurę w rabacie.

Recommended Posts

Witam

Kiedyś na środku była lawenda, ale wszystkie zdechły po zimie. Rosły sobie chyba ze 4 lata po czym padły i mam już dość. Tzn. może ze 3-4 sztuki tutaj jeszcze bym wcisnął, ale nie więcej.

Myślałem o jakimś wyraźniejszym akcencie na środku. Nie wiem, może sosnę negishi, albo coś w tym stylu a u dołu czymś podsadzić.

Te dwie kulki to sosny Varella, obok róża okrywowa fairy dance wzdłuż murku mamy dzwonek dalmatyński i rozchodnik kamczacki. Pod glauca globosa rośnie jałowiec blue star.

Ten dzwonek i rozchodnik jeszcze mogę przesadzić, ale reszty wolałbym już nie rujnować.

Z lawendą wyglądało ładnie, ale jak mam znowu czekać 2 lata aż będzie duża, potem 2 lata się nią cieszyć, żeby znowu miała zdechnąć to mam dość.

rabata.jpg

rabata 1.jpg

rabata 3.jpg

to wybierz szybciej rosnące. Z tymi srebrzystościami pasować będzie na przykład miłka. Albo imperata "Red Baron".

Imperata jest ekspansywna, szybko rośnie - od strony dzwonków chyba trzeba byłoby wkopać przegrodę. Można między nią wstawić ze 3 kępy niezbyt wysokiej rozplenicy np. Hammeln Gold

Edytowane przez Elfir

to wybierz szybciej rosnące. Z tymi srebrzystościami pasować będzie na przykład miłka. Albo imperata "Red Baron".

Imperata jest ekspansywna, szybko rośnie - od strony dzwonków chyba trzeba byłoby wkopać przegrodę. Można między nią wstawić ze 3 kępy niezbyt wysokiej rozplenicy np. Hammeln Gold

Dzięki. TO jest myśl.

Pozdrawiam