grzegorz_si 01.05.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Witam Kiedyś na środku była lawenda, ale wszystkie zdechły po zimie. Rosły sobie chyba ze 4 lata po czym padły i mam już dość. Tzn. może ze 3-4 sztuki tutaj jeszcze bym wcisnął, ale nie więcej. Myślałem o jakimś wyraźniejszym akcencie na środku. Nie wiem, może sosnę negishi, albo coś w tym stylu a u dołu czymś podsadzić. Te dwie kulki to sosny Varella, obok róża okrywowa fairy dance wzdłuż murku mamy dzwonek dalmatyński i rozchodnik kamczacki. Pod glauca globosa rośnie jałowiec blue star. Ten dzwonek i rozchodnik jeszcze mogę przesadzić, ale reszty wolałbym już nie rujnować. Z lawendą wyglądało ładnie, ale jak mam znowu czekać 2 lata aż będzie duża, potem 2 lata się nią cieszyć, żeby znowu miała zdechnąć to mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 posadż może trawy ozdobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 03.05.2017 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 posadż może trawy ozdobne? W sumie o trawach to nie myślałem. Podobają mi się takie wielkie kępy hakonechloi z żółtym ulitnieniem, aureoli. Nawet mam dwie sadzonki, ale cholera jak to wolno rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 (edytowane) to wybierz szybciej rosnące. Z tymi srebrzystościami pasować będzie na przykład miłka. Albo imperata "Red Baron".Imperata jest ekspansywna, szybko rośnie - od strony dzwonków chyba trzeba byłoby wkopać przegrodę. Można między nią wstawić ze 3 kępy niezbyt wysokiej rozplenicy np. Hammeln Gold Edytowane 3 Maja 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 03.05.2017 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 to wybierz szybciej rosnące. Z tymi srebrzystościami pasować będzie na przykład miłka. Albo imperata "Red Baron". Imperata jest ekspansywna, szybko rośnie - od strony dzwonków chyba trzeba byłoby wkopać przegrodę. Można między nią wstawić ze 3 kępy niezbyt wysokiej rozplenicy np. Hammeln Gold Dzięki. TO jest myśl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts