Arek.G 04.05.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Cześć. Posiadam garaż podziemny w którym znajdują się drzwi które prowadzą do lokalu na górze po schodach. Problem w tym, że te drzwi (metalowe) same się domykają po ich otwarciu... Jeśli wychodzę z garażu z torbami to żaden problem bo mogę je otworzyć nogą. Jeśli idę z mieszkania z torbami to ten problem jest mega upierdliwy... Przedstawiciel dewelopera dziwi się, że o to pytam bo to normalne... wiatr zawieje i wgl... Tyle, że tam wiatr nie dochodzi. Powiedział, że nie da się tego naprawić. Odpuścić czy go przycisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.05.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 drzwi sa p-poz i dlatego maja samozamykacz. Nic nie zrobisz a i developer z czystym sumieniem odmówi zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 04.05.2017 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Znalazłem protokół odbioru i jest w nim napisane: "odchylenie pionu ościeża drzwi ~12mm/2m, przejście komunikacja - garaż" Jeśli to faktycznie p-poz to odpuszczam. Inaczej wolałbym aby drzwi się nie domykały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 może to być spowodowane różnicą ciśnień między garażem, gdzie pracują silne wentylatory wyciągające spaliny, a mieszkaniem, gdzie za wymianę odpowiadają małe i często słabo działające nawiewniki i kratki wentylacyjne. Ale odchylenie ponad 1 cm to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 05.05.2017 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Cześć. Nagrałem filmik jak to wszystko wygląda:https://drive.google.com/file/d/0B5ENQrRd5794WlA2d2V6d2hFU2s/view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.05.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 to nie sa drzwi p-poż, kwestia samozamykania związana jest z brakiem pionu"odchylenie pionu ościeża drzwi ~12mm/2m, przejście komunikacja - garaż". Do poprawki przez developera, czyli demontaż i ponowny montaż w pionie. gdyby odchylenie było w druga strone, to drzwi same by sie otwierały. od tego filmu powinieneś zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 05.05.2017 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Dopiero dzisiaj byłem w mieszkaniu Dodatkowo wyszedł kwiatek na suficie... morka plama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 05.05.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Cześć. Nagrałem filmik jak to wszystko wygląda: https://drive.google.com/file/d/0B5ENQrRd5794WlA2d2V6d2hFU2s/view Po obejrzeniu tego filmiku, jestem w szoku! Sprawa wygląda co najmniej tajemniczo i poważnie :eek: No nie wiem, nie wiem... hmmm.... A MOŻE KAWAŁEK GUMY ZAMOCOWAĆ NA SPODZIE TYCH DRZWI? Wtedy by się same nie zamykały Dodatkowo wyszedł kwiatek na suficie... morka plama. A to już nie są żarty. To musi coś tajemnego być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek.G 05.05.2017 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Po obejrzeniu tego filmiku, jestem w szoku! Sprawa wygląda co najmniej tajemniczo i poważnie :eek: No nie wiem, nie wiem... hmmm.... A MOŻE KAWAŁEK GUMY ZAMOCOWAĆ NA SPODZIE TYCH DRZWI? Wtedy by się same nie zamykały A to już nie są żarty. To musi coś tajemnego być 1. Skoro coś zostało zrobione źle i przeszkadza w użytkowaniu to chyba należy poprawić swój błąd, zgadza się? Mogę to naprawić ale nie muszę Płacę to wymagam. 2. Dwie duże plamy pojawiły się w salonie na suficie po malowaniu. Według Ciebie to normalne, że mam teraz znowu malować na swój koszt bo coś gdzieś pękło. "Fachowiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Przecież post Zagórskiego to sarkazm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 06.05.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 To Sarkofag - dźwi się same zamukają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts