voopeem 28.07.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 U nas też będzie okno dachowe na klatce schodowej, uważam to za super pomysł (może przy schodach zabiegowych ciężej byłoby je faktycznie domyć, ale na szczęście nie muszę się tym martwić ). Wygląda super, trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 28.07.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) U nas też jest okno dachowe na korytarzu, tzn, będzie, dokładnie to centralnie nad wejściem na schody. Dobrze, że jest, bo nie chcemy mieć żadnych szyb w drzwiach wewnętrznych. Tylko nie wiem kto i jak będzie to mył, bo nie ma nawet wyłazu dachowego Edytowane 28 Lipca 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 30.07.2018 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 U nas poczatkowo okno miało być w ścianie przy spoczniku. Ale w sumie to teraz też się zastanawiam, czy nie zrobić dachowego. Swoją drogą annatulipanna dawno nie wrzucałaś żadnych Waszych postępów... a jak się Ciebie czyta to nie za bardzo chce się wierzyć, że nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 30.07.2018 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 TeDy, powiem Ci, że chyba też zdecydowałabym się na Twoim miejscu na okno w dachu. Wiem, że okna dachowe są gorsze od okien pionowych, ale analizując Waszą elewację, wydaje mi się, że takie poziome okno, nie bardzo się tam zmieści, żeby nie zaburzyć wyglądu domu z zewnątrz. Do tego okno dachowe da nieporównywalnie więcej światła, niż wciśnięte poziome okno nad spocznikiem, które górnego korytarza nie doświetli tak super. Ja jestem bardzo zadowolona z pełnej jasności na korytarzu górnym, dolnym, oraz na schodach Dawno nie wrzucałam zdjęć?? No tak, chyba z tydzień minął Coś tam się dzieje, ale nic spektakularnego. Nie miałam czasu na zdjęcia. Za tydzień coś wrzucę, bo właśnie wyjeżdżam z dzieciakami pod namioty. Jak ja przeżyję bez forum do piątku Trzymajcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 30.07.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Będziesz zasypana powiadomieniami Udanego urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.07.2018 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 No chyba, że forum klęknie, to nie BTW, takie duże okno od spocznika do dachu, mogłoby wyglądać kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 30.07.2018 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Dzieciaki i namiot, proszę napisz gdzie i czy fajnie (jest/było).PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 03.08.2018 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Hejka wszystkim Wróciłam Jeszcze nie doszłam do siebie, ale powoli nadrabiam zaległości w Waszych dziennikach. Oj było tych powiadomień... A ile nowości u Was!!! Biwak udany, dzieciaki szczęśliwe (pierwsze nasze wakacje pod namiotami), tylko pogoda nie do zniesienia , nawet nad jeziorem (woda 26-29*C, o powietrzu nie wspominam). Ogólnie wyszła spontaniczna akcja - pojechałyśmy same z moją siostrą i dzieciakami (2 babki + 4 dzieci). Nie byłyśmy pod namiotami od ponad 10-ciu lat. Musiałyśmy się upchać w jeden samochód (bo do wczoraj byłam bez auta 3 m-ce) i sama w to nie wierzę, ale udało nam się (samochód 7 osobowy, ale za to tylko pół bagażnika na nasze graty!!!!). Dwa namioty, 7 śpiworów, karimaty, materace, torba dmuchańców dla dzieci, kuchenka, gary, jedzenie, no trochę tego było. A nawet suszarka do włosów i prostownica się zmieściły Biwak rozbiłyśmy w 40 minut!!!, co uważam za duży sukces - namioty, których wcześniej nie widziałyśmy na oczy. Karster, jeśli chodzi o dzieciaki i namiot, to chyba nie ma różnicy, gdzie to będzie My mamy blisko (do 100 km) nad morze, jak i na Pojezierze Drawskie, które bardzo lubię. Niby na naszym kempingu był jakiś plac zabaw, trampolina, piaskownica..., ale nasze dzieci stwierdziły, że to dla maluchów. My zabrałyśmy badmintona, karty, wędki (dobrze, że mój mąż nauczył starszego syna operowania wędką, bo ja nawet nie umiem rozłożyć tego ustrojstwa, a co dopiero zarzucić ). Byłyśmy w Dominikowie (Drawno). Bardzo lubię te rejony. Piękne jeziora, do wyboru do koloru miejscowości i ośrodków wypoczynkowych. Myślę, że pojedziemy tam jeszcze w te wakacje, jak mój mąż wróci z morza Nie chce mi się wracać do spraw budowlanych . Jest za gorąco, wakacje, dzieci w domu... ja sama... A jutro ciąg dalszy weekendowych prac gładziowych. Robimy etapami, najpierw dół, później poddasze, żeby mógł już wejść glazurnik na podłogi parteru. Mam nadzieję, że zrobię jakieś zdjęcia, bo póki co, od zabudowy g-k, nic nie uwieczniałam. A dół już prawie wygładzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 04.08.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Grunt, że choć trochę odpoczęłaś Ja też przedwczoraj wyjechałem na zasłużone (ze względu na budowę niskobudżetowe) wakacje... i mimo ambitnych planów wczoraj wróciłem do domu :/ Ale bez dzieci (spokojnie, są bezpieczne), więc to i tak jak wakacje:P Fajnie, że ciągle się coś dzieje u Ciebie na budowie Choć wciąż mam w pamięci ambitny plan wprowadzenia się już ładnych kilka miesięcy temu Co się odwlecze, to nie uciecze, byle by było jak sobie wymarzyłaś! A teraz ciesz się słońcem, bo za chwile możesz za nim zatęsknić. Szczególnie, że masz tak blisko może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 05.08.2018 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Witaj z powrotem, myślałam, że jakoś dłużej Cię nie będzie W te upały nikomu nic się nie chce. A robić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 06.08.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Biwak udany, dzieciaki szczęśliwe Ważne że wypoczęłaś U nas dziś jest trochę chłodniej, niebo pokryło się chmurami i dobrze, bo już nie dało się wytrzymać. To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 06.08.2018 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 Z tym odpoczywaniem na wakacjach, to tak różnie jest Psychicznie, na pewno reset udany, ale fizycznie - zmęczenie materiału Upał nie do wytrzymania, pobudka o 6.00, bo dłużej nie dało się wysiedzieć w namiocie, później ciągła kontrola, gdzie są dzieci, non-stop na czuwaniu Ale, mimo wszystko, cudownie złapać oddech od codzienności. Jak pojedziemy z tatusiem, będę miała też chwile dla siebie Kamilo, o przeprowadzce, na pewno dowiecie się natychmiast Już nic nie planuję i nie obliczam kiedy to będzie. Gładzie rozciągnęły się w czasie. Później ta podłoga na parterze... I w sumie, to najgrubsze sprawy do ogarnięcia. Jakieś malowanie, panele na górze i można graty wnosić. W międzyczasie elektryk będzie potrzebny, żeby dokonać białego montażu. Wszyscy mają tak napięte grafiki, że nie można się doprosić poszczególnych ekip. Kolega miał wpaść osadzić parapety. Nie ma go do tej pory. Hydraulicy mieli zrobić małe poprawki - nie ma kiedy. A że w naszym obecnym domu już 3 m-ce jesteśmy sami z teściami, to też zrobiło się luźno i spokojnie. To i ciśnienie przeprowadzkowe spadło. Chociaż... teściowa zamówiła nowe okna na poddasze (które my zajmujemy) i wymiana miała być po naszej wyprowadzce (umówiona na październik ). Może być ciasno... Na koniec foty ze stanu obecnego: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=417213 Gładzie schną. Trochę duszno się zrobiło, bo wyłączyłam WM. Na dole są dwa parapety do wstawienia, więc dwa okna nie obrobione czekają. Sypialnia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=417214 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=417215 Kuchnia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=417216 Kawałek salonu: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=417217 Ściany z kominkiem nie gładzimy. Tam chcę cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.08.2018 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 W międzyczasie elektryk będzie potrzebny, żeby dokonać białego montażu. To u Ciebie elektryk robi też biały montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.08.2018 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 To u Ciebie elektryk robi też biały montaż? Zapewne chodzi o montaż gniazd i wyłączników. U mnie robił , tyle że dodatkowo płatne , ale miałem lenia i zgodziłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.08.2018 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 To u Ciebie elektryk robi też biały montaż? Tak. Jak już wytłumaczył kaszpir, chodzi o gniazda, łączniki, termostaty, oświetlenie... Jest tego dużo. Sama nie ogarnę. Chociaż miałam ambitny plan poduczenia się od elektryka. Może coś sama zamontuję, ale ja mam stracha przed elektryką i wolę się tego nie tykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 07.08.2018 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 . . . suszarka i prostownica pod namiot : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 07.08.2018 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 . . . suszarka i prostownica pod namiot : No co... Przecież to standard Ja, z racji tego że mam kręcone włosy, po kąpieli mam sajgon na głowie... a gdy jeszcze zostawię włosy aby "same sobie wyschły" robi mi się coś czego fryzurą nazwać nie mogę Także, ten, tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.08.2018 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 . . . suszarka i prostownica pod namiot : Co nie?? Suszarka moja, prostownica siostry (ja mam proste włosy bez prostownicy). Wiem, że facet tego nie pojmie, ale włosy suszone naturalnie układają się okropnie, nawet zwykły kucyk ciężko ułożyć. Nie wspominam o czasie schnięcia długich włosów bez suszarki... Ale makijażu nie robiłyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 07.08.2018 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Dokładnie Kamilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 07.08.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Z tym odpoczywaniem na wakacjach, to tak różnie jest Psychicznie, na pewno reset udany, ale fizycznie - zmęczenie materiału Znam ten ból Ale przyznasz chyba że bez tych którzy generują to zmęczenie materiału, nic nie miałoby sensu Kamilo, o przeprowadzce, na pewno dowiecie się natychmiast Już nic nie planuję i nie obliczam kiedy to będzie. Gładzie rozciągnęły się w czasie. Później ta podłoga na parterze... I w sumie, to najgrubsze sprawy do ogarnięcia. Jakieś malowanie, panele na górze i można graty wnosić. W międzyczasie elektryk będzie potrzebny, żeby dokonać białego montażu. Wszyscy mają tak napięte grafiki, że nie można się doprosić poszczególnych ekip. Kolega miał wpaść osadzić parapety. Nie ma go do tej pory. Hydraulicy mieli zrobić małe poprawki - nie ma kiedy. A że w naszym obecnym domu już 3 m-ce jesteśmy sami z teściami, to też zrobiło się luźno i spokojnie. To i ciśnienie przeprowadzkowe spadło. Chociaż... teściowa zamówiła nowe okna na poddasze (które my zajmujemy) i wymiana miała być po naszej wyprowadzce (umówiona na październik ). Może być ciasno... Dokładnie to samo czuję - luz, blues i pewnie dlatego budujemy tak jak założyliśmy na początku. No ale każdy krok do przodu cieszy i sprawia że mimo tego co za oknem chce się żyć i robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts