marcimal 08.05.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Dzień dobryMam takie pytanie dotyczące odwodnienia mojego terenu, ponieważ jakieś 10-15 metrów od mojej działki płynie mały strumyczek i żeby do niego się dostać musiałbym stawić rurę do melioracji i musiałbym się przekopać przez działkę sąsiada a mam na podwórku bagno i chcę się dowiedzieć jakie potrzebuję pozwolenia i co zrobić gdy sąsiad nie pozwoli ponieważ znając go jest to bardzo możliwe. A chciałbym też napisać że wykopał on staw przez co pozrywał dreny co jest na 100% przyczyną tego bagna.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.05.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Nie możesz bez zezwolenia zmieniać stosunków wodno prawnych tj. np. odprowadzać wody z własnej działki do strumyka - poczytaj http://www.srodowisko.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/naruszenie-stosunkow-wodnych-na-gruncie--konsekwencje-prawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 14.05.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 A czy można wodę z rynien odprowadzić rynienkami betonowymi na drogę gminną/wewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 nie bez zgody właściciela terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 15.05.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Wątpię aby gmina zgodziła się na taki myk. A takie podlewanie drogi może skończyć się zalaniem sąsiednich budynków położonych poniżej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro0106 15.05.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 jedyne wyjscie to zgoda sasiada i operat wodno prawny na odprowadzenie wod opadowych do strumyka, drugi mniej finezyjny podniesienie terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts