mario244 09.05.2017 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 witam Chcę połozyć odwodnienie liniowe wzdłuż bramy garazowej wewnątrz garażu. Czy odpływ liniowy klasy A15, czyli obciążenie do 1500kg wystarczy ? Niby zaleca sie B125 ale to już znaczne koszta. Samochód osobowy nie waży 1,5 t, a tym bardziej jedna oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 10.05.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Generalnie mam odpływ ale drugi raz bym go nie robił. Te ilosci wody ktore dostają sie z autem najprościej wypchnąć na zewnątrz przez bramę albo poczekać aż odparują. To co scieka do odpływu to tylko czysta woda ktorej jest bardzo niewiele, błoto i tak zostaje na kafelkach. Z odpływem są same problemy i koszty- zapychająca się siatka, kanalizacja, albo zasychający syfon w lato i smród.Dobrze osadzony odływ przez wylewkarzy wytrzyma nawet najslabszy za 40 pare złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2017 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Generalnie mam odpływ ale drugi raz bym go nie robił. Te ilosci wody ktore dostają sie z autem najprościej wypchnąć na zewnątrz przez bramę albo poczekać aż odparują. To co scieka do odpływu to tylko czysta woda ktorej jest bardzo niewiele, błoto i tak zostaje na kafelkach. Z odpływem są same problemy i koszty- zapychająca się siatka, kanalizacja, albo zasychający syfon w lato i smród. Dobrze osadzony odływ przez wylewkarzy wytrzyma nawet najslabszy za 40 pare złotych. Też nie zrobiłem i nie żałuję. Jak piszesz, ile tej wody wwieziemy na samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario244 11.05.2017 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Każdy ma inne poglądy na ten temat. Wczoraj rozmawiałem z kolegą który nie ma odpływu i żałuję. Mówi że jednak tej wody trochę jest i ze stoi na plytkach. Można zgarniaczka wygarnąć przez bramę ale zaraz mamy cały podjazd w blocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.05.2017 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Ja mam odpływ liniowy wzdłuż bramy i uważam że jest potrzebny, bo:- zimą wjeżdzam do garażu i nie bede przecież otrzepywał śneigu z nadkoli, potem śnieg topnieje i co ma się stać z wodą? bramę mam otwierać, czy wycierać szmatą?- jak zimą myję podłogę w garażu, to nei bede przeciez bramy otwierał, a trzeba dobrze wodą ze szlaufa polać, bo w garażu generalnie podłoga jest mocno brudna, dobrze ją odmoczyć. Nadmair wody pieknie spływa do odpływu U mnie nic nie śmierdzi, nie mam z tym problemu,.Kanał mam taki z castoramy, ale nie ten najtańszy z plastiku tylko z jakieś takiej żywicy, z kratką z blachy ocynkowanej. Lepsza była by żeliwna kratka, bo ta blacha ocynkowana trochę się pogiełą (od wjeżdzania w jednym miejscu, tak jakby się wypaczyły te blachy, i ich narożniki lekko odstają do góry, co w gruncie rzeczy nie przeszkadza, ale i nie zdobi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robula2007 05.06.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Masz może jakieś zdjęcia z montażu tego odpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanik99 13.10.2020 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Odświeże troszkę temat. Brać odpływ wykonany cały z tworzywa czy z kratką ocynkowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.10.2020 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Gdzie odprowadzacie wodę z tego odpływu liniowego? Do instalacji sanitarnej pionową rurą pod płytę garażu? Macie syfon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts