Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki odpływ liniowy do garażu?

mario244

Recommended Posts

Generalnie mam odpływ ale drugi raz bym go nie robił. Te ilosci wody ktore dostają sie z autem najprościej wypchnąć na zewnątrz przez bramę albo poczekać aż odparują. To co scieka do odpływu to tylko czysta woda ktorej jest bardzo niewiele, błoto i tak zostaje na kafelkach. Z odpływem są same problemy i koszty- zapychająca się siatka, kanalizacja, albo zasychający syfon w lato i smród.

Dobrze osadzony odływ przez wylewkarzy wytrzyma nawet najslabszy za 40 pare złotych.

Generalnie mam odpływ ale drugi raz bym go nie robił. Te ilosci wody ktore dostają sie z autem najprościej wypchnąć na zewnątrz przez bramę albo poczekać aż odparują. To co scieka do odpływu to tylko czysta woda ktorej jest bardzo niewiele, błoto i tak zostaje na kafelkach. Z odpływem są same problemy i koszty- zapychająca się siatka, kanalizacja, albo zasychający syfon w lato i smród.

Dobrze osadzony odływ przez wylewkarzy wytrzyma nawet najslabszy za 40 pare złotych.

Też nie zrobiłem i nie żałuję. Jak piszesz, ile tej wody wwieziemy na samochodzie?

Ja mam odpływ liniowy wzdłuż bramy i uważam że jest potrzebny, bo:

- zimą wjeżdzam do garażu i nie bede przecież otrzepywał śneigu z nadkoli, potem śnieg topnieje i co ma się stać z wodą? bramę mam otwierać, czy wycierać szmatą?

- jak zimą myję podłogę w garażu, to nei bede przeciez bramy otwierał, a trzeba dobrze wodą ze szlaufa polać, bo w garażu generalnie podłoga jest mocno brudna, dobrze ją odmoczyć. Nadmair wody pieknie spływa do odpływu

U mnie nic nie śmierdzi, nie mam z tym problemu,.

Kanał mam taki z castoramy, ale nie ten najtańszy z plastiku tylko z jakieś takiej żywicy, z kratką z blachy ocynkowanej. Lepsza była by żeliwna kratka, bo ta blacha ocynkowana trochę się pogiełą (od wjeżdzania w jednym miejscu, tak jakby się wypaczyły te blachy, i ich narożniki lekko odstają do góry, co w gruncie rzeczy nie przeszkadza, ale i nie zdobi)

• 1 year później...
  • 2 years później...