klusynek 13.05.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Witam. Dzisiaj dostałem wycenę od mojego wykonawcy domu na komin Schiedel Rondo Plus 200 pakiet z wentylacją 6m. Jednakże w wycenie martwi mnie dodatkowy, niemały koszt za: Komin Schiedel RONDO Plus 200 pust.komin.z wentyla 5,000 szt. Komin Schiedel RONDO Plus 200 rura plast.33cm 5,000 szt. Komin Schiedel RONDO Plus 200 wełna mineralna 2,000 mb Komin Schiedel Pustak wentyl. 2-kanał pion33x36x25 23,000 szt. Komin Schiedel Pustak wentyl. 2-kanał pion33x36x25 Czy te elementy nie są w zestawie z kominem? Bo wychodzi około 1000zł dodatkowego za te elementy. Jestem całkowicie zielony w temacie i chciałbym wiedzieć czy przypadkiem wykonawca nie chce dorobić na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 13.05.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 a ile wychodzi calosc? te elementy przewaznie sa liczone osobno. jak Ci za drogo to poszukaj "tanszego zamiennika"nie wiem do czego ten komin i jak czesto go bedziesz uzywal, ale ja do kominka kupilem komin pekabet wpisz sobie w allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.05.2017 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Czy te elementy nie są w zestawie z kominem? Podstawowa umiejętność przy budowie (ale i wielu innych zakupach) to szybkie sprawdzanie cen i zawartości w ofertach netowych. Tu odpowiedź na Twoje pytanie. Oczywiście wiele rzeczy występuje w różnych wariantach i w różnych pakietach. Do tego czasami opłaca się kupić osobno różne części, niż brać pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.05.2017 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 troche faktycznie dziwne. ze masz dodatkowo do systemowego komina dopisane cos... rozumiem plyty wykanczajace, podstawuy pod klinkier np... ale nie pustaki.Tu masz taki kompletny komin z jedna wentylacja. http://astrobud.pl/jawar-kominy-komin-jawar-uniwersal-plus-200-w-6mb,c25,p380,pl.html jezeli wiecej przewodow wentylacyjnych to do tego mozna dolozyc 2 kanalowe:http://astrobud.pl/kominy-jawar-wentylacja-2-kanalowa,c141,p374,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.05.2017 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Witam. Dzisiaj dostałem wycenę od mojego wykonawcy domu na komin Schiedel Rondo Plus 200 pakiet z wentylacją 6m. Jednakże w wycenie martwi mnie dodatkowy, niemały koszt za: Komin Schiedel RONDO Plus 200 pust.komin.z wentyla 5,000 szt. Komin Schiedel RONDO Plus 200 rura plast.33cm 5,000 szt. Komin Schiedel RONDO Plus 200 wełna mineralna 2,000 mb Komin Schiedel Pustak wentyl. 2-kanał pion33x36x25 23,000 szt. Komin Schiedel Pustak wentyl. 2-kanał pion33x36x25 Czy te elementy nie są w zestawie z kominem? Bo wychodzi około 1000zł dodatkowego za te elementy. Jestem całkowicie zielony w temacie i chciałbym wiedzieć czy przypadkiem wykonawca nie chce dorobić na boku.Sprawdź jaką masz wysokość komina w projekcie...pewnie 7,5 m i to są brakujące elementy do sześciometrowego pakietu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 25.05.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 W Schiedlu płacisz za markę.Oczywiście znajdziesz wiele dobrych zamienników Schiedla.Schiedel jest droższy od innych o około 20-30% w zależności od typu kominaJa osobiście bym nie przepłacał tylko znalazłbym tańszą alternatywę.Planuję się budować niebawem i biorę pod uwagę kominy JAWAR albo BRATA.Przestrzegam przed zakupem kominów na allegro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.05.2017 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 W Schiedlu płacisz za markę. Oczywiście znajdziesz wiele dobrych zamienników Schiedla. Schiedel jest droższy od innych o około 20-30% w zależności od typu komina Ja osobiście bym nie przepłacał tylko znalazłbym tańszą alternatywę. Planuję się budować niebawem i biorę pod uwagę kominy JAWAR albo BRATA. Przestrzegam przed zakupem kominów na allegro !Dlaczego Allegro "be"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.05.2017 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Sugestia Piotra słuszna , najpierw popatrz co masz w projekcie i zapytaj swojego dostawce . Z wykonawcą najlepiej rozmawiać bezpośrednio , ewentualnie używając telefonu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 20.09.2021 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Z tego co mi wiadomo to w Polsce i tak jest tylko 2 producentów ceramiki do kominów więc większość marek się nie różni specjalnie. Schiedel ma trójnik odlewany a nie klejony, to chyba jakiś plus mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts