bezdomu89 19.05.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Witam, Właściwie to nie wiedziałam, gdzie podpiąć ten temat - jeśli moderator uzna, że to nieodpowiednie miejsce, to proszę o przesunięcie tematu do innego działu. Do rzeczy: mam działkę rolną o wym. 20,5 m szerokości i 630 m długości. Niedaleko od płotu przebiega linia średniego napięcia, a na drugim końcu działki poprzecznie znajdują się linie wysokiego napięcia. Obok znajduje się działka mojego brata, gdzie teraz tutaj mieszkamy. Chciałam zapytać czy pomiędzy jedną i drugą działką można zrobić przejazd, a działki podzielić na kilka części i sprzedać. Domyślam się też, że trzeba byłoby je odrolnić (klasa ziemi III i IV). I co z przyłączami? Tylko od ulicy i jeśli dałoby się ziemię "pociąć" na części, to potem każdy właściciel we własnym zakresie podłącza media? Będę wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 19.05.2017 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) Przydała by się tu mapa, aby coś poradzić Działka brata też tak wąska i długa? Czy dla tego terenu jest miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego? Edytowane 19 Maja 2017 przez redd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.05.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 (edytowane) bezdomu89 1.) najpierw sprawdź, jakie jest przeznaczenie tych działek w Planie Miejscowym2.) można dzielić długą na 1/2km działkę na mniejsze, o ile każda z nich będzie miała dostęp do drogi publicznej w tym infrastruktury technicznej. Minimalna szerokość drogi dojazdowej również ma swoje regulacje ( Plan Miejscowy + Warunki Techniczne )3.) zbierz podstawowe informacje dot. minimalnej odległości możliwie projektowanych budynków, od sieci elektroenergertycznych ŚN, WN Edytowane 19 Maja 2017 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdomu89 20.05.2017 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Większość działek u mnie na wsi jest takich wąskich, brata wygląda identycznie. W gminie pytałam i dla mojej działki nie ma planu zagospodarowania, dlatego po pytaniu Pani w urzędzie co zamierzam zrobić na tej działce, otrzymałam wniosek o warunki zabudowy. Załączam zdjęcie działki (niestety nie w całości) i trójkąt oznacza tą moją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2017 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Trójkąt? Myśleliście o scaleniu działek i ponownym podziale tak by były bardziej kwadratowe, szersze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdomu89 20.05.2017 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Trójkąt? Myśleliście o scaleniu działek i ponownym podziale tak by były bardziej kwadratowe, szersze? Taki prawie trójkąt. Napiszę tak: brat nie ma zamiaru niczego zmieniać, więc moja działka pozostaje w pierwotnym kształcie. Jeśli nie działki na części, ważne aby chociaż dom jednorodzinny od ulicy udało się postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.05.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 (edytowane) Ja nie widzę na rysunku trójkąta Edytowane 20 Maja 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdomu89 20.05.2017 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Znajduje się mniej więcej na środkowej części zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.05.2017 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 " ... po pytaniu Pani w urzędzie co zamierzam zrobić na tej działce, otrzymałam wniosek o warunki zabudowy "- wypełnij Wniosek o wydanie WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdomu89 20.05.2017 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 " ... po pytaniu Pani w urzędzie co zamierzam zrobić na tej działce, otrzymałam wniosek o warunki zabudowy " - wypełnij Wniosek o wydanie WZ. Oczywiście to zrobię. Odnośnie opinii wstępnej z wodociągów i energetyki długo trwa ta procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 21.05.2017 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Około miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezdomu89 21.05.2017 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Około miesiąca. Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts