ebyc87 22.05.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Dzień dobry! Ekipa wylała mi schody wewnętrzne betonowe, tylko, że stopnie są nierówne, albo np, gdzieś jest odłupany kawałek betonu na krawędzi itp. i teraz moje pytanie, jak takie schody wyrównać do pionu oraz poziomu, tak aby dało się na nich położyć panele/ deski lub wykładzinę? Czy wylewa się tam wylewkę samopoziomującą? Czy może jakoś*to się po prostu równą zaprawą? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polerka 27.05.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Obłożenie drewnem naprawiłoby mankamenty wylewki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.05.2017 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2017 szpachlowka naprawcza do betonu typu pcc Kerakoll Geolite 40 Sika Monotop lub Sika Repair do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajkonur 05.06.2020 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 szpachlowka naprawcza do betonu typu pcc Kerakoll Geolite 40 Sika Monotop lub Sika Repair do wyboru Co to jest to Geolite 40? Można tym szpachlować bloczki i pustaki betonowe albo nadproża z wystającym zbrojeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.06.2020 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Kerakoll Geolite 40 Sika Monotop lub Sika Repair Wszystkie do kupienia u Ciebie? Rozumiem, że koszt wysyłki dość duży, bo przy więcej niż jednej sztuce konieczna paleta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.06.2020 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2020 I jeszcze jedno. Czy Geolite 40 nadaje się do wypełnienia otworów w ścianach betonowych i z betonu komórkowego? Otwory są głównie po ankrach i śrubach utrzymujących szalunek. Ewentualnie do uzupełnienia wgłębień w bloczkach pióro-wpust, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przykład na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 08.06.2020 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 I jeszcze jedno. Czy Geolite 40 nadaje się do wypełnienia otworów w ścianach betonowych i z betonu komórkowego? Otwory są głównie po ankrach i śrubach utrzymujących szalunek. Ewentualnie do uzupełnienia wgłębień w bloczkach pióro-wpust, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przykład na zdjęciu. [ATTACH=CONFIG]444954[/ATTACH] Zwykłą zaprawą. To ma być tylko wypełnieniem. A otwory po śrubach? Po co chcesz wypełniać? Od środka tynk zakryje, od zewnątrz klejem zakleisz i styropianem przykryjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.06.2020 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 I jeszcze jedno. Czy Geolite 40 nadaje się do wypełnienia otworów w ścianach betonowych i z betonu komórkowego? Otwory są głównie po ankrach i śrubach utrzymujących szalunek. Ewentualnie do uzupełnienia wgłębień w bloczkach pióro-wpust, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przykład na zdjęciu. [ATTACH=CONFIG]444954[/ATTACH] tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 08.06.2020 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Powiem tak. Moje schody nie dość że były niezbyt równe, to jeszcze wymiary nie jak nie pasowały, by każdy stopień był tych samych wielkości. Przyszedł dobry majster, konserwator mebli starych tj. prawie stolarz, wziął podwykonawcę do stolarza, do zrobienia drewnianych stopni, które polakierować, położył itp. I całość wygląda jak milion dolarów obecnie Mogą Ci pisać, że coś tam możesz czymś równać, ale to półśrodek, który raczej i tak nie wypali. Jak mi gość od miksokreta na spadkach dachowych wyjechał, że jakimiś cudami chce błędy poprawić to prawie... Beton spieprzone to albo do skucia, albo na to lejesz następny,bo grubości minimum tych 6cm. Reszta to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bajkonur 11.06.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 I jeszcze jedno. Czy Geolite 40 nadaje się do wypełnienia otworów w ścianach betonowych i z betonu komórkowego? Otwory są głównie po ankrach i śrubach utrzymujących szalunek. Ewentualnie do uzupełnienia wgłębień w bloczkach pióro-wpust, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Przykład na zdjęciu. [ATTACH=CONFIG]444954[/ATTACH] Ja bym nie dawał do gazobetonu geolite 40 bo bym się bał że mi rozsadzi go od środka. Ale czy do takich pustaków/bloczków betonowych lub żużlobetonowych można go zastosować? W bloczku był wybity otwór na wąsy framugi i zalepione to wszystko zaprawą i kawałkami ceramiki Wykułem to dłutem..Potrzebuje wyrównać przed monatażem tam okna Czym to teraz zalepić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.06.2020 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Schody betonowe ważna rzecz! Dlatego w swoim domu sam zaprojektowałem... http://www.kominki-batura.pl/galeria,portal-17,4,18# http://www.kominki-batura.pl/db/photos/min_50f85c23545b7b0a2f65e02a29342c2d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts